Muistatko nämä Liigan neljännesfinaalien tilastokärjet?
1.4.2022

Liiga-kevät on tarjoillut jo 12 neljännesfinaaliottelua, ja kaikkia sarjoja jatketaan tilanteesta 2–1. Neljä jatkoaikaottelua sisältäneissä sarjoissa yksikään pelaaja ei vielä ole noussut ottelusarjansa ehdottomaksi hahmoksi. Kokosimme Liigan neljännesfinaalihistorian kärkimiehet eri tilastokategorioissa.

Muistatko nämä menestysvalmentajat tulokaskaudellaan? Jukurien Olli Jokisen kauden menestys kestää vertailun
15.3.2022

Jukurit on ollut kuluvan Liiga-kauden ehdoton yllättäjä. Päävalmentajaksi pestatun Olli Jokisen mahdollisuuksia nostaa Jukurit playoffs-joukkueeksi epäiltiin ennen kauden alkua monella suulla. Runkosarjan kalkkiviivoilla Jukurit kamppailee kuitenkin jopa runkosarjan voitosta. Liiga-historiasta löytyy muitakin tulokaskaudellaan osaamistaan väläyttänyttä valmentajavelhoa.

Muistatko nämä ennätykset? Katso tehokonkarien kattava tilastovertailu
15.2.2022

Huhtikuussa 40 vuotta täyttävä Jukurien Jarkko Immonen ja kuluvalla viikolla 39-vuotissyntymäpäiviään viettävä Tapparan Kristian Kuusela kuuluvat edelleen Liigan ehdottomaan hyökkääjäeliittiin. Kaiken kokeneet konkarit ovat antaneet kuluvalla kaudella vakuuttavia näyttöjä osaamisestaan, ja se on näkynyt myös pistetilastoissa.

Muistatko nämä maalintekijät? Legendojen hätkähdyttävät kuukaudet tuottivat ennätyksiä
2.2.2022

Liigan tammikuun parhaan pelaajan tittelin voittanut Lukon Sebastian Repo oli mainiossa maalintekovireessä kuukauden otteluissaan. Revon yhdeksän maalin suoritus kuukauden peleissä hipoi Liigan kuluvan vuosituhannen ennätyksiä. Hurjimmista maalintekonäytöksistä yhden kuukauden aikana ovat vastanneet kuitenkin 1980-luvun kiistattomat ykköstykit.

Muistatko nämä mestarivalmentajat Liigasta? Yksi nousee ylitse muiden
12.1.2022

Mestarivalmentajan titteli on tarjolla vain yhdelle päävalmentajalle kerrallaan. Liigan aikakaudella (1975–) Suomen mestaruutta on juhlinut kaikkiaan 28 päävalmentajaa. Useamman mestaruuden päävalmentajaurallaan on vuosien varrelta voittanut yhdeksän valmentajaa. Heidän joukossaan TPS:n peräti kuudesti Suomen mestariksi luotsannut Hannu Jortikka nousee menestysvertailun ykköseksi.

Muistatko nämä pitkät nollaputket? Tapparan vieraspelaaminen tuotti viikonloppuna Liiga-ennätyksen
14.12.2021

Liigan tilastot paljastavat ajoittain erikoisia lukuja joukkueiden menestyksen tai menestymättömyyden takana. Yleensä kotimenestys kannattelee joukkueita sarjataulukossa vierasotteluita paremmin, mutta poikkeuksiakin nähdään. Kuten kuluvalla kaudella.

Muistatko nämä rajapyykkien rikkoutumiset? Kristian Kuusela upeaan saavutukseen
10.12.2021

Tapparan Kristian Kuusela merkkautti keskiviikon Liiga-kierroksella 700. pisteensä pääsarjatasolla. Kuusela on kautta aikojen vasta viides pelaaja hurjalla rajapyykillä.

Muistatko nämä maalivahtitilastojen kärkinimet? Eero Kilpeläinen kaikkien aikojen ykköspaikkojen perässä
2.12.2021

Suomi-kiekon legendaarisimmat maalivahdit ovat nousseet kiekkokansan tietoisuuteen näytöillään Liiga-kaukaloissa. Aktiivimaalivahdeista yksi pelaaja nousee ylitse muiden saavutuksillaan runkosarjapeleissä.

Viimeisen kerran Hakametsässä – Näin Liiga-joukkueet ovat Ilvestä vastaan vuosien varrella pelanneet
26.11.2021

Ilves pelaa perjantaina viimeisen Liiga-ottelunsa Hakametsän jäähallissa, kun vastassa on TPS. Ilveksellä on pitkä yhteinen historia TPS:ää vastaan, mutta mitä joukkueita vastaan tamperelaiset ovat pärjänneet parhaiten?

Muistatko nämä Tapparan kaudet Hakametsästä? Katso kattava tilastovertailu
25.11.2021

Tappara ja Ilves valmistautuvat viimeisiin otteluihinsa Hakametsän jäähallissa. Tapparan syyskauden ottelut eivät ole tuottaneet odotettua menestystä kotihallin peleistä, mutta vierasotteluissaan joukkue on kuulunut Liigan parhaisiin. Katso kooste Tapparan lähes 1500:n Hakametsän ottelun tuloksista ja tilastoista.

Muistatko nämä Ilveksen kaudet Hakametsästä? Kuluva kausi hipoo joukkueen ennätyksiä – Katso kattava tilastovertailu
23.11.2021

Ilves ja Tappara valmistautuvat viimeisiin otteluihinsa Hakametsän jäähallissa. Ilves on ollut syyskaudella mainiossa vireessä Hakametsän peleissään. 58 kauden vertailussa kuluvan syyskauden lukemat lataavat odotuksia myös uuden areenan otteluihin.

Muistatko nämä mestaruudet? Hakametsän hallissa on juhlittu kiekkokultaa useammin kuin missään muussa jäähallissa
18.11.2021

Jääkiekon Suomen mestaruuden juhlinnassa siirryttiin vuonna 1965 uuteen aikakauteen, kun Porin Karhut juhli ensimmäisenä joukkueena Kanada-maljan kanssa halliolosuhteissa. Pääsarjakiekkoilusta pian eläköityvässä Hakametsän hallissa on vietetty mestaruusjuhlia kaikkiaan 13 kertaa.

Muistatko nämä teräsmiehet Liigasta? Luottomiesten hurjat otteluputkiennätykset voivat jäädä ikuisiksi
11.11.2021

"Armoitettu taistelija, osaa hommansa, huippuarvostettu". Pitkät peräkkäisten otteluiden sarjat ovat käyneet Liiga-pelaajien vertailussa yhä harvinaisemmiksi. Historia tuntee kuitenkin useita yli 300 peräkkäistä ottelua pelannutta "teräsmiestä", joita eivät vakavammat loukkaantumiset tai sairastelut ole otteluputkien aikana häirinneet.

Muistatko nämä ennätysjaksot Liigasta? ”Kaikki putket katkeavat aikanaan”
28.10.2021

Sport-puolustaja Valtteri Hietanen vietti juhlahetkeä lokakuun puolivälissä, kun hän iski maalin ottelussa SaiPaa vastaan. Lauantaiottelun maali ei ollut mikä tahansa osuma, sillä se päätti Hietasen huippupitkän maalittoman putken Liiga-peleissä. Kaikkien aikojen ennätykseen Hietanen ei kuitenkaan yltänyt.

Muistatko nämä ihmenousut Liigasta? Huimalta takamatkalta voittokamppailuun
14.10.2021

JYP esitti viime lauantain kierroksella hurjan viime minuuttien nousun KalPaa vastaan. Maaleilla kirjoitettiin Liigan historiaa, kun tapahtumasarja oli nopein viime minuuttien nousu kolmen maalin takaa-ajoasemasta. Mutta Liiga-peleissä on tultu tasoihin pitemmältäkin takamatkalta. Joskus tasoitusmaali varsinaisella peliajalla on tuonut vielä bonuspisteen jatkoajalta.

Muistatko nämä ennätysmiehet Liigasta? TPS:n Eetu Anttila nousi harvalukuiseen joukkoon
28.9.2021

TPS-maalivahti Eetu Anttila pelasi avausottelunsa Liigassa lauantaina 18. syyskuuta. Debyytti pääsarjatasolla onnistui erinomaisesti, sillä Anttila torjui Lukkoa vastaan voiton nollapelillä. Temppu ei ole ainutkertainen Liiga-historiassa, mutta ei myöskään jokavuotista herkkua.

Muistatko nämä All Stars –pelaajat? Leijona-legendalla hurja määrä tähdistövalintoja
2.6.2021

Liiga julkaisi lauantaina kauden parhaiden pelaajien valinnat. All Stars –kentälliseen valittiin kuusikko, jonka kokoonpanolla kirjoitettiin myös Liiga-historiaa.

Muistatko nämä Liigan parhaaksi valitut maalivahdit?
26.5.2021

Liigan parhaan maalivahdin Urpo Ylönen –palkinto menee tänä keväänä uuteen osoitteeseen – pelaajalle, joka ei ole aikaisemmin kunnianosoitusta voittanut. "Vertaisistaan parhaimmaksi" on vuosien varrella äänestetty pelaajia, jotka ovat sittemmin osoittaneet kykynsä myös kansainvälisissä ympyröissä ja maailman terävimmällä huipulla NHL:ssä.

Kuka nousee finaalilegendaksi? Nämä tehomiehet ratkaisurooleissa aikaisemmin
7.5.2021

Liigan 45. finaalisarja käynnistyy perjantaina Lukon ja TPS:n välillä. Edellisinä finaalikeväinä tehokkaimpien pelaajien joukkoon ovat nousseet Teemu Turunen 2019, Charles Bertrand 2018 ja Jyri Junnila 2017. Kovimmat mestaruuden arvoiset pisterohmut löytyvät kuitenkin muutaman vuosikymmenen takaa. Sittemmin ennätysmiehet ovat esittäneet huipputason osaamista myös muilla kiekkomaailman sektoreilla.

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Hurja neljän maalin näytös pikavauhdilla
30.3.2021

Juha Leimu nousi joulukuussa 2015 Liiga-kiekon puhutuimmaksi nimeksi. Pelicans-puolustaja teki ottelussa JYPiä vastaan hurjan ennätyksen, johon harva uskoi kenenkään nykykiekkoilussa yltävän. Kalle Sahlstedt pystyi puolestaan marraskuussa 1999 rikkomaan maalintekoennätyksen lähes 39 vuoden takaa.