Jere Huhtamaa siirtyy SaiPan maalille 1+1-vuotisella sopimuksella

13.5.2022
Jere Huhtamaa siirtyy SaiPan maalille 1+1-vuotisella sopimuksella

SaiPan maalivahtiosasto vahvistuu Jere Huhtamaalla. (Kuva: Kimmo Metsälä)

SaiPa on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen maalivahti Jere Huhtamaan kanssa. Huhtamaa torjui viime kaudella vakuuttavasti Mestis-seura TuTossa.

22-vuotias Jere Huhtamaa pelasi viime kauden Mestiksessä TuTon maalilla. Huhtamaa kuului sarjan parhaisiin maalivahteihin torjuttuaan 42 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 91,7%. TuTo joutui keväällä Mestiksen karsintasarjaan ja siellä Huhtamaa oli sarjan paras maalivahti torjuntaprosentilla 93,55%. Maalivahdille viime kausi oli vasta uran ensimmäinen aikuisten tasolla. Huhtamaa on HIFK:n kasvatti ja hän vietti kaudet 2019-21 Yhdysvalloissa NCAA-juniorisarjassa Merrimack Collegen joukkueessa. Huhtamaa oli junioreissa vakiokasvo ikäkausimaajoukkueissa ja hän voitti alle 18-vuotiaiden MM-kultaa vuonna 2018. Huhtamaan tuore sopimus SaiPan kanssa on 1+1-vuotinen.

- Jere pelasi erinomaisen kauden TUTOssa mestistä. SaiPa saa eteenpäin pyrkivän ja samalla teknisesti valmiin maalivahdin joka vahvistaa meidän maalivahtiosastoa luontevasti, SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kuvailee.

Huhtamaa sanoo SaiPan tiedotteessa Liiga-paikan olleen tavoitteena jo ennen viime kautta:

- Lähdetään hakemaan hyvää kautta. Keskitytään ensin siihen, että vedetään treenit hyvin ja katsotaan mitä kausi tuo tullessaan. Ehdottomasti olen innoissani, että pääsen Liiga-ympyröihin pelaamaan.


---
Julkaisija: Henri Niemelä