Robert Rooba palaa JYPiin kahden vuoden sopimuksella

12.5.2022
Robert Rooba palaa JYPiin kahden vuoden sopimuksella

Robert Rooba teki kovaa tulosta JYPissä kaudella 2020-21. (Kuva: Jiri Halttunen)

JYP on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Robert Rooban kanssa. Rooban sopimuksen jälkimmäinen vuosi sisältää ulkomaan option.

28-vuotias Robert Rooba ihastutti JYPissä kaudella 2020-21 iskemällä 59 otteluun 30 maalia ja 41 tehopistettä. Kyseisellä kaudella hän oli 30 maalilla Liigan maalipörssin toinen. Viime kauden virolaishyökkääjä pelasi KHL:ssä Severstal Cherepovetsin joukkueessa. Siellä 39 otteluun syntyi tehopisteet 5+2=7. Rooba tekee ensi kaudeksi paluun JYPiin, jota hän edusti viisi peräkkäistä kautta vuosina 2016-21. JYPin lisäksi hyökkääjä on edustanut Liigassa Espoon Bluesia. Rooba on pelannut Liigassa kymmenen kauden aikana yhteensä 361 runkosarjaottelua ja 18 playoffs-ottelua tehopistein 78+48=126. Hyökkääjä on voittanut JYPissä SM-pronssia keväällä 2017 ja Champions Hockey Leaguen mestaruuden kaudella 2017-18. Rooban tuore sopimus JYPin kanssa on kaksivuotinen. Sopimuksen jälkimmäinen vuosi sisältää option ulkomaille siirtymisestä.

Viisi vuotta on pitkä aika ihmisen elämästä ja varsinkin jääkiekkoilijan urasta. Sen takia Jyväskylästä voi puhua toisena kotinani, johon on kiva palata. Olen aina ollut kiitollinen siitä tavasta, jolla minut aikanaan otettiin vastaan, kun tulin Jyväskylään. Viime vuodet ovat olleet JYPille vaikeita, mutta silti kannattajat ovat jaksaneet kannustaa. Minulla on vahva usko, että kelkka alkaa kääntyä ja olemme jonkin suuren äärellä. Haluan, että kaikki lähtevät tälle matkalle meidän mukaamme, Rooba sanoo.

– Robi on pitkän linjan jyppiläinen ja meidän näköinen pelaajamme, vaikka lähtöpaikka onkin muu kuin Jyväskylä ja Suomi. Hänelle on luvassa paljon tulosvastuuta kaukalossa, mutta hänestä odotetaan myös esimerkillistä urheilijaa kaukalon ulkopuolella. Uskomme, että hän on hyvä lisä meidän porukkaamme, JYPin urheilujohtaja Mikko Viitanen kommentoi.


---
Julkaisija: Henri Niemelä