KooKoo vahvistuu ruotsalaishyökkääjä Axel Ottossonilla

12.5.2022
KooKoo vahvistuu ruotsalaishyökkääjä Axel Ottossonilla

KooKoon hyökkäysosasto saa ruotsalaisvahvistuksen. (Kuva: Ella Taponen)

KooKoo on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen ruotsalaishyökkääjä Axel Ottosonin kanssa. Ottoson saapuu Kouvolaan Ruotsin Allsvenskanista IF Björklövenistä.

26-vuotias ruotsalaishyökkääjä Axel Ottoson on pelannut koko uransa kotimaassaan SHL:ää sekä Allsvenskania. Hyökkääjä on pelannut kaksi edellistä kautta Allsvenskania kasvattajaseurassaan IF Björklövenissä. Päättyneellä kaudella Ottoson iski runkosarjassa 48 otteluun uransa parhaat tehopisteet 15+33=48 ja playoffseissa 18 otteluun tehopisteet 2+8=10. IF Björklöven oli toista vuotta peräkkäin Allsvenskanin toinen hävittyään finaalit HV-71:lle voitoin 4-2. Ottoson on pelannut urallaan yhteensä 205 Allsvenskan-ottelua tehopistein 57+94=151 ja 132 SHL-ottelua tehopistein 5+18=23. Hyökkääjän tuore sopimus KooKoon kanssa on 1+1-vuotinen.

– Ottosson on ollut meillä jo useamman vuoden seurannassa. Hän on mennyt joka vuosi eteenpäin ja nyt on seuraavan askeleen aika ja on hienoa, että hän tarttui siihen. Axelilla on erinomainen hyökkäyspelitaito ja kyky pysyä kiekossa pienessä tilassa laitojen lähellä, josta hän tekee oivaltavia ratkaisuja kiekolla, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

– Olen todella iloinen ja innoissani sopimuksestani KooKoon kanssa ja en malta odottaa, että pääsen Kouvolaan ja ennen kaikkea pelaamaan kouvolalaisen kotiyleisön eteen, Axel Ottosson kehuu kotiyleisön tunnelmaa.

Lisäksi KooKoo tiedotti, että hyökkääjä Miska Siikosen optiovuosi astuu voimaan 16.5., joten pelikuntoon kuntoutuva kouvolalaiskasvatti nähdään toivottavasti kaukalossa syksyllä 2022. Hyökkääjän kausi 2021-22 jäi kesken, kun terveydelliset syyt pakottivat hänet pysähtymään. Siikonen ehti pelata päättyneellä kaudella vain 11 ottelussa.


---
Julkaisija: Henri Niemelä