Julius Nättinen tekee paluun Liigaan HIFK:n paidassa

10.5.2022
Julius Nättinen tekee paluun Liigaan HIFK:n paidassa

HIFK:n hyökkäys vahvistuu Julius Nättisellä. (Kuva: Juuso Pellava)

HIFK on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Julius Nättisen kanssa. Nättinen pelasi Liigassa edellisen kerran kaudella 2019-20, jolloin hän voitti JYPissä sarjan maalipörssin.

25-vuotias Julius Nättinen tekee paluun Liigaan kahden vuoden tauon jälkeen HIFK:n riveissä. Nättinen saapuu seuraan SHL:stä Växjö Lakersista, jossa hän iski viime kaudella 33 runkosarjaotteluun tehopisteet 8+12=20 ja neljään playoffs-otteluun yhden maalin. Kauden 2020-21 hyökkääjä vietti Sveitsissä Ambri-Piottan joukkueessa, jossa 32 otteluun syntyi 25 tehopistettä.

Jere Innalan poistuttua etsimme profiililtaan samantyyppistä pelaajaa, jolla päämääränä on edelleen Pohjois-Amerikka. Julius on jo todistanut olevansa liigatasolla tehokas hyökkääjä ja erinomainen maalintekijä. Uskomme vahvasti, että pystymme auttamaan häntä myös kohti seuraavaa tasoa, kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Nättinen on JYPin kasvatti ja hän on pelannut uransa kaikki 105 Liiga-ottelua kasvattajaseuransa riveissä. Hyökkääjä pelasi Liigassa edellisen kerran kausilla 2018-20. Kausi 2019-20 oli Nättisen osalta erittäin upea, sillä silloin hän voitti Liigan maalipörssin ja oli pistepörssin kolmas tehopistein 33+22=55. Hyökkääjä pelasi kaudet 2015-18 Pohjois-Amerikassa pelaten 103 OHL-ottelua tehopistein 35+74=109 ja 55 AHL-ottelua tehopistein 4+8=12. Nättinen on pelannut urallaan kahdeksan A-maaottelua ja voittanut MM-kultaa alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa vuonna 2016. Hän on Anaheim Ducksin toisen kierroksen NHL-varaus kesältä 2015. Nättisen sopimus HIFK:n kanssa on kaksivuotinen.

Tulen Helsinkiin erittäin motivoituneena. Viimeiset kaksi vuotta meni ulkomailla, ja kun tämä mahdollisuus tuli eteeni, päätin tarttua siihen. HIFK oli alusta alkaen kiinnostavin vaihtoehto. Olen nopea ja suoraviivainen pelaaja ja tykkään laukoa paljon. Haluan pelini entistä kokonaisvaltaisemmaksi ja uskon että täällä voin ottaa sen suhteen seuraavan harppauksen, kommentoi Nättinen.


---
Julkaisija: Henri Niemelä