Johan Motin jatkaa HIFK:ssa kahden vuoden mittaisella jatkosopimuksella

7.5.2022
Johan Motin jatkaa HIFK:ssa kahden vuoden mittaisella jatkosopimuksella

Johan Motin jatkaa HIFK:ssa seuraavat kaksi vuotta. (Kuva: Juuso Pellava)

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Johan Motinin kanssa. Tuleva kausi on ruotsalaiselle jo viides peräkkäinen helsinkiläisten riveissä.

32-vuotias Johan Motin jatkaa HIFK:ssa uuden kaksivuotisen jatkosopimuksen myötä. Ruotsalaispuolustaja on pelannut HIFK:ssa neljä edelliskautta ja tuleva kausi on hänelle jo kuudes Liigassa. Motin on pelannut Liigassa yhteensä 281 runkosarjaottelua tehopistein 10+57=67. Otteluista 222 on kertynyt HIFK:n riveissä. Päättyneellä kaudella puolustaja iski 59 runkosarjaotteluun oman piste-ennätyksensä 3+12=15. Motin on HIFK:ssa kuulunut kaudesta toiseen joukkueen sisäisen tehopörssin kärkipäähän. Viime kaudella puolustajalla oli joukkueensa paras teholukema +17.

Motin saapui Liigaan Rauman Lukon riveihin syksyllä 2017. Ruotsalainen on pelannut urallaan kotimaansa pääsarjassa yhteensä 331 ottelua voittaen mestaruuden Färjestadissa keväällä 2009. Motin vietti kaudet 2009-12 Pohjois-Amerikassa pelaten yhden NHL-ottelun Edmonton Oilersin riveissä.

– Olen todella onnellinen mahdollisuudesta jatkaa uraani täällä. Neljä kautta Helsingissä on mennyt todella nopeasti, mutta rakastan tätä kaupunkia ja perheemme viihtyy täällä hyvin. Olen mielestäni pelannut paremmin joka kaudella ja haluan, että se jatkuu vastaisuudessakin. En aio lähteä täältä ilman mestaruutta, sanoo Motin.

– Johan on erittäin tärkeä pala joukkuetta. Hän pelaa kovaa ja arvojen mukaisesti ja on kiistatta sarjan parhaimpia puolustavia puolustajia. Motinin merkitys joukkueelle näkyy kaikkein eniten silloin, kun hän ei ole kokoonpanossa, kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.


---
Julkaisija: Henri Niemelä