Tshekkipuolustaja Tomas Pavelka siirtyy Lukkoon yksivuotisella sopimuksella

6.5.2022
Tshekkipuolustaja Tomas Pavelka siirtyy Lukkoon yksivuotisella sopimuksella

Lukon puolustus vahvistuu Tomas Pavelkalla. (Kuva: Elmeri Elo)

Lukko on solminut yksivuotisen sopimuksen tshekkiläispuolustaja Tomas Pavelkan kanssa. Pavelka saapuu Raumalle kotimaansa pääsarjasta Sparta Prahan riveistä.

28-vuotias Tomas Pavelka pelasi päättyneellä kaudella Tshekin pääsarjaa Sparta Prahassa. Puolustaja iski 47 runkosarjaotteluun oman piste-ennätyksensä 5+21=26 ja 16 playoffs-otteluun tehopisteet 4+2=6. Sparta Praha selvitti tiensä aina finaaleihin saakka ja Pavelkan kausi päättyi hopeamitali kaulassa. Pavelka on pelannut Kanadan QMJHL-sarjaa kaudet 2011-13, mutta sitä lukuunottamatta hän on viettänyt koko uransa Tshekissä. Pavelka on urallaan pelannut Tshekin pääsarjassa yhteensä 339 runkosarjaottelua tehopistein 32+91=123 ja 52 playoffs-ottelua tehopistein 8+12=20. Puolustaja on voittanut Tshekin mestaruuden kertaalleen Litvinovin riveissä keväällä 2015. Pavelka sopimus Lukkoon kattaa kauden 2022-23.

- Olen aina odottanut tilaisuutta koittaa taitojani Suomen Liigassa. Odotan ensi kautta jo innolla, David Nemecek (Lukon entinen puolustaja) on kertonut Lukosta ja Raumasta pelkkää hyvää: siellä kaikki rakastavat jääkiekkoa ja pelaajista sekä heidän läheisistään pidetään todella hyvää huolta, Pavelka sanoo.

- Pavelka on hyvät kiekolliset taidot omaava pelaaja ja takuulla kova vahvistus meidän pakistoon. Uskon, että hänestä saadaan pelaaja, joka pystyy operoimaan paineen alla niin, että pystyy löytämään pieniäkin välejä ja antamaan oivaltavia syöttöjä meidän hyökkääjille. Kiekollista oveluutta saadaan varmasti häneltä peliin lisää, sillä Pavelka on hyvä oivaltamaan asioita,

- Tomasilla on hyvä pelisilmä ja hän pelaa viivapakin roolia erinomaisella tasolla. Prahassa hän pelasi ylivoimassa usein ainoana pakkina. On stabiili pakki myös puolustuspäässä: tasaviisikko- ja alivoimapeli on hyvällä tasolla. Saadaan hänestä varmasti Liigan mittapuussa hyvä puolustaja, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt luonnehtii.

Lukko on solminut myös 1+1-vuotisen sopimuksen Pelicansista siirtyvän Kim Niemisen kanssa. Vuonna 2001 syntynyt Nieminen teki viime kaudella Liiga-debyyttinsä Pelicansin paidassa ja sai tilastoihinsa kaksi pelattua ottelua. Pääosin Nieminen pelasi viime kaudella Pelicansin U20-joukkueessa sekä yhdeksän ottelua Heinolan Peliittojen Mestis-joukkueessa.


---
Julkaisija: Henri Niemelä