Tshekkiläiset veljekset Ondrej ja Michal Kovarcik saapuvat Mikkelin Jukureihin kaksivuotisilla sopimuksilla

4.5.2022
Tshekkiläiset veljekset Ondrej ja Michal Kovarcik saapuvat Mikkelin Jukureihin kaksivuotisilla sopimuksilla

Mikkelin Jukurit vahvistuu ensi kaudeksi Kovarcikin veljeksillä. (Kuva: Petri Saarelainen)

Mikkelin Jukurit on solminut kaksivuotiset sopimukset tshekkiläisten veljesten Ondrej ja Michal Kovarcikin kanssa. Kaksikko saapuu Mikkeliin Tshekin pääsarjan hallitsevan mestarin Trinecin riveistä.

Tshekkiläiset veljekset Ondrej Kovarcik ja Michal Kovarcik saapuvat ensi kaudeksi Mikkelin Jukureihin kaksivuotisilla sopimuksilla. Veljekset on ovat pelanneet lähes koko uransa yhdessä tulevan kauden ollessa heille jo 11:s samassa joukkueessa. Veljekset ovat Trinecin kasvatteja ja ovat edustaneet kasvattajaseuraansa koko uransa muutamia lainapestejä lukuunottamatta. Veljeksistä vanhempi Ondrej, 26, on pelannut Tshekin pääsarjassa kuuden kauden aikana yhteensä 244 runkosarjaottelua tehopistein 40+58=98 ja 53 playoffs-ottelua tehopistein 9+9=18. Tshekin mestaruuteen päättyneellä kaudella Ondrej iski runkosarjaan omat ennätyspisteensä 9+17=26 ja 14 playoffs-otteluun tehopisteet 2+3.

Veljeksistä nuorempi Michal, 25, on pelannut urallaan Tshekin pääsarjassa seitsemän kauden aikana yhteensä 223 runkosarjaottelua tehopistein 36+52=88 ja 64 playoffs-ottelua tehopistein 13+9=22. Päättyneellä kaudella Michal iski runkosarjaan tehopisteet 6+12=18 ja 14 playoffs-otteluun tehopisteet 2+4. Molemmat veljeksistä ovat Tshekin pääsarjan kolminkertaisia mestareita keväältä 2019, 2021 ja 2022.

- Suomessa pelaaminen on ollut minulle aina suuri unelma. Kun kuulin, että Jukurit on kiinnostunut minusta, olin todella innoissani, varsinkin kun voimme pelata veljeni kanssa edelleen yhdessä. Haluan kehittyä entistä paremmaksi pelaajaksi, ja uskon, että Jukurit on siihen oikea paikka, Ondrej kertoo.

- Kysyin Libor Zabranskylta ja Simon Stranskylta Jukureista, ja he kertoivat, että asiat ovat hoituneet täällä erinomaisesti. Puhuttuani vielä puhelimessa valmentaja Olli Jokisen kanssa, tiesin, että haluan tulla juuri Jukureihin, Michal kertoo puolestaan.

Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kuvailee seuran tiedotteessa Michalia luisteluvoimaiseksi ja peliä tekeväksi sentterksi. Ondrej on puolestaan työteliäs ja kahteen suuntaan hyvin pelaava laituri.

- Veljekset ovat pelanneet lähes koko uransa samassa ketjussa, joten kemiat ovat kunnossa. Uskon, että heidät nähdään myös ensi kaudella samassa vitjassa. Yhdessä he tuovat meille voittamisen kulttuuria, sillä he olivat isossa roolissa Trinecin menestyksekkäässä pleijarikeväässä.


---
Julkaisija: Henri Niemelä