Matej Machovsky vahvistaa KalPan maalivahtiosastoa yksivuotisella sopimuksella

4.5.2022
Matej Machovsky vahvistaa KalPan maalivahtiosastoa yksivuotisella sopimuksella

KalPa on hankkinut uuden maalivahdin kaudelle 2022-23. (Kuva: Atte Rissanen)

KalPa on solminut yksivuotisen sopimuksen tshekkiläismaalivahti Matej Machovskyn kanssa. Machovsky saapuu Kuopioon Tshekin pääsarjasta Sparta Prahan joukkueesta.

28-vuotias Matej Machovsky aloitti viime kauden KHL-joukkue Dinamo Riiassa. Siellä hän sai alkukaudesta vastuuta kuitenkin vain kuudessa ottelussa, joten maisema vaihtui jo marraskuussa Tshekin pääsarjaan ja Sparta Prahan joukkueeseen. Machovsky oli edustanut Sparta Prahaa jo entuudestaan kaudet 2018-21. Viime kaudella maalivahti torjui prahalaisten maalilla 19 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 92,0% ja kuusi playoffs-ottelua torjuntaprosentilla 91,1%. Sparta Prahan viime kausi päättyi hopeamitalit kaulassa.

Machovsky on pelannut Tshekin pääsarjassa kahdeksan kauden aikana yhteensä 314 runkosarjaottelua ja 47 playoffs-ottelua. Lisäksi hänellä on kokemusta Pohjois-Amerikasta neljän AHL-ottelun, 21 ECHL-ottelun ja 117 OHL-ottelun verran. Maalivahdin sopimus on ykisvuotinen ja sopimus sisältää KalPan option kaudesta 2023-24. Machovsky muodostaa ensi kaudella KalPan maalivahtiparivaljakon yhdessä Juha Jatkolan kanssa.

– Matej on tottunut pelaamaan paljon ja hän on valmis kantamaan vastuuta. Hän on pelannut yhdessä Euroopan suurseuroista monta vuotta ja hän on jo kokenut maalivahti. Olemme tyytyväisiä, että Matej pukee ensi syksynä KalPa-paidan päälleen, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo.

Liiga on todella vauhdikas sarja. Suomi on yksi maailman johtavista jääkiekkomaista ja odotan innolla, että pääsen näyttämään kynteni Kuopiossa, Machovský päättää.


---
Julkaisija: Henri Niemelä