Roope Talaja siirtyy Ässiin kaksivuotisella sopimuksella - Seura on rakentanut ensi kauden joukkuettaan viidellä jatkosopimuksella

21.4.2022
Roope Talaja siirtyy Ässiin kaksivuotisella sopimuksella - Seura on rakentanut ensi kauden joukkuettaan viidellä jatkosopimuksella

Maalia tuulettava Roni Sevänen on yksi Ässissä jatkavista pelaajista. (Kuva: Elmeri Elo)

Porin Ässät on solminut kaksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Lisäksi seura on rakentanut ensi kauden joukkuettaan viidellä jatkosopimuksella.

33-vuotias Roope Talaja siirtyy ensi kaudeksi Porin Ässiin Vaasan Sportista, jota hyökkääjä on edustanut edelliset neljä kautta. Viime kaudella Talaja pelasi Vaasassa 50 ottelua tehopistein 11+11=22. Talaja on pelannut Liigassa 11 kauden aikana yhteensä 437 runkosarjaottelua tehopistein 103+85=188 ja 44 playoffs-ottelua tehopistein 6+5=11. Hyökkääjä on edustanut Liigassa Sportin lisäksi HIFK:ta sekä Espoon Bluesia. Talaja voitti Espoon Bluesin kanssa SM-hopeaa keväällä 2011. Parhaalla Liiga-kaudellaan 2018-19 Talaja on iskenyt Sportin paidassa runkosarjaan 22 maalia ja 37 tehopistettä. Liigan lisäksi hyökkääjällä on 56 ottelun kokemus KHL:stä ja 41 ottelun kokemus HockeyAllsvenskanista. Talajan sopimus Ässien kanssa on kaksivuotinen

- Roope Talaja tuo Ässiin 600 ammattilaisottelun kokemuksen. Hän on pelannut urallaan joukkueissa, joissa on ollut kova vaatimustaso ja pelaaminen on perustunut kovalle taistelulle sekä itsensä peliin laittamiselle. Hän on varmasti hyvä esimerkki vaatimustasosta ja tason ylläpitämisestä, yhdessä muiden kokeneiden pelaajien kanssa meidän nuorille pelaajillemme. Hän tuo sillä tavalla johtajuutta joukkueeseen, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

- Siirrosta Ässiin on ollut aikaisemminkin puhetta ja nyt kun tämä mahdollisuus tuli uudestaan eteen, siirto tuntui oikealta. Koen, että Ässissä on aidosti hyvä mahdollisuus menestyä ja se motivoi minua. Tässä on jo kuitenkin jonkin verran uraa takana ja mitään en ole vielä voittanut, Roope Talaja kommentoi.


Ässät on rakentanut joukkuettaan viidellä jatkosopimuksella

Puolustuksesta yksivuotiset jatkosopimukset Ässiin sorvattiin Nikolas Matinpalolle ja Roni Seväselle. Matinpalo saapui Ässiin tammikuussa 2021 ja hänelle viime kausi oli toinen porilaisten alakerrassa. Matinpalo pelasi runkosarjassa 50 ottelua tehopistein 4+4=8. Matinpalo on neljän kauden aikana pelannut Liigassa yhteensä 154 ottelua tehopistein 7+11=18.

Sevänen puolestaan liittyi syksyllä Ässien pakistoon paikallisvastustaja Lukosta. Sevänen kuului heti ensimmäisellä kaudellaan joukkueen kapteenistoon pelaten 58 ottelua tehopistein 5+10=15. Sevänen oli 15 tehopisteellä joukkueen puolustuksen toiseksi tehokkain pelaaja. Sevänen on kuuden Liiga-kauden aikana pelannut yhteensä 308 ottelua tehopistein 15+49=64. Puolustaja voitti Suomen mestaruuden Lukossa keväällä 2021.

Hyökkäjistä yksivuotisen jatkosopimuksen solmi kokenut Niklas Appelgren. Appelgren on kuulunut kolme edelliskautta joukkueen kapteenistoon ja Ässiä hän on edustanut syksystä 2017 alkaen. Viime kaudella hyökkääjä pelasi yhtä vaille kaikki runkosarjaottelut tehopistein 8+5=13. Viiden kauden aikana Appelgren on pelannut Ässissä yhteensä 227 ottelua tehopistein 31+30=61.

Nuorista hyökkäjistä jatkosopimukset sorvattiin Leevi Viitalalle ja Valtteri Karnarannalle. Ässät käytti Viitalan sopimuksessa olleen option kaudesta 2022-23 ja samalla sopimusta jatkettiin kevääseen 2024 saakka. Viitala pelasi viime kaudella Liigassa 26 ottelua, jonka lisäksi hän voitti U20 SM-sarjassa maalikuninkuuden ja hänet valittiin sarjan parhaaksi hyökkääjäksi. Karnaranta pelasi viime kaudella Liigassa 19 ottelua ja hänen jatkosopimuksensa on kaksivuotinen.


---
Julkaisija: Henri Niemelä