Eetu Laurikainen palaa JYPin maalille yksivuotisella sopimuksella

13.4.2022
Eetu Laurikainen palaa JYPin maalille yksivuotisella sopimuksella

Eetu Laurikainen torjui edellisen kerran kiekkoja JYPin maalilla kaudella 2019-20 (Kuva: Jiri Halttunen)

JYP on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen maalivahti Eetu Laurikaisen kanssa. Laurikainen palaa kasvattajaseuraansa HPK:n riveistä.

JYP on tehnyt yksivuotisen sopimuksen maalivahti Eetu Laurikaisen kanssa. 29-vuotias Laurikainen pelasi kuluvan kauden vakuuttavasti HPK:n maalilla torjuen 44 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 91,9%. Kaksi edellistä kautta Hämeenlinnassa pelannut maalivahti on JYPin oma kasvatti, joka ponnisti JYPin A-junioreista Pohjois-Amerikkaan WHL-sarjaan kaudella 2012-13. Liiga-debyyttinsä Laurikainen teki Espoon Bluesissa kaudella 2014-15 ennen uutta lähtöä Pohjois-Amerikkaan kaudella 2015-16. Maalivahdille kertyi urallaan Pohjois-Amerikassa 18 AHL-ottelua, 11 ECHL-ottelua ja 114 WHL-ottelua.

Laurikainen palasi Suomeen ja Liigaan kaudeksi 2017-18 joukkueenaan JYP. JYPissä maalivahti pelasi kolme kautta 2017-20 ennen siirtoaan HPK:hon. Edellisen kerran Laurikainen torjui kiekkoja JYPin maalilla kaudella 2019-20 torjuen 36 runkosarjaottelussa torjuntaprosentilla 91,0%. Yhteensä seitsemän kauden aikana maalivahti on pelannut Liigassa 224 runkosarjaottelua ja yhdeksän playoffs-ottelua. Muita meriittejä Laurikaisella ovat JYPistä Champions Hockey Leaguen mestaruus talvelta 2018 ja A-nuorten Suomen mestaruus keväältä 2011. Laurikainen on esiintynyt Suomen A-maajoukkueessa kolme kertaa kausien 2018-20 aikana.

– "Edi" on tasonsa ja taustansa vuoksi meille kiinnostava pelaaja, mutta hän tuo meidän joukkueeseemme myös aikuismaista ammattilaispelaajan esimerkkiä. Hän on Liigatasolla voittava maalivahti ja tähän hetkeen sellainen ykkösvahti, jota seura tarvitsee, JYPin urheilujohtaja Mikko Viitanen kommentoi.

Voidaan puhua kotiinpaluusta. Innolla tulen takaisin Jyväskylään, JYPille on aina paikka minun suunnitelmissani. Jyväskylään tarvitaan menestyvää kiekkoseuraa ja nyt lähdetään tekemään uutta nousua. Oma roolini on tuoda rauhaa joukkueen tekemiseen ja ottaa kiekkoja kiinni, Laurikainen kommentoi.


---
Julkaisija: Henri Niemelä