TPS ja Pelicans käyvät huiman kamppailun playoffs-paikoista - KalPa pyrkii jatkamaan liitoaan Sportia vastaan

11.3.2022
TPS ja Pelicans käyvät huiman kamppailun playoffs-paikoista - KalPa pyrkii jatkamaan liitoaan Sportia vastaan

TPS ja Pelicans käyvät kovaa kamppailua viimeisistä playoffs-paikoista. (Kuva: Teemu Saarinen)

Viikonloppu startataan Liigassa kuuden ottelun kierroksella. TPS ja Pelicans käyvät huumaavaa kamppailua viimeisistä playoffs-paikoista kun taas tulikuuma KalPa matkaa Vaasaan Sportin vieraaksi.

HIFK-Kärpät

>> Kokoonpanot
>> Liput

HIFK ja Kärpät kohtaavat tänään kuudetta kertaa tällä kaudella. Viidestä aiemmasta kohtaamisesta voitot ovat HIFK:n hyväksi 3-2. Viimeksi joukkueet kohtasivat viime viikon lauantaina, jolloin HIFK haki Oulusta 4-3-voiton voittomaalikilpailun jälkeen. Kärppien hyökkääjä Saku Mäenalanen on tehnyt tällä kaudella helsinkiläisiä vastaan tehopisteet 3+2.

HIFK saapuu illan otteluun viiden kotivoiton putkessa. Tällä viikolla joukkue on ottanut jo kaksi vähämaalista kotivoittoa KooKoota sekä HPK:ta vastaan yhteismaalein 4-1. Edellisessä ottelussa HPK:ta vastaan HIFK-maalivahti Michael Garteig pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä 24 torjunnalla. Kärpät saapuu vierasotteluun viiden ottelun pisteputkessa. Uuden päävalmentaja Lauri Marjamäen alaisuudessa Kärpät on pelannut neljä ottelua, joista se voitti kaksi ensimmäistä ja hävisi kaksi jälkimmäistä varsinaisen peliajan jälkeen. Oululaiset menettivät keskiviikkona Pelicansia vastaan kolmen pisteen voiton kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

HIFK lähtee perjantaihin sijalta neljä pistekeskiarvolla 1,72. Kärpillä tekee playoffseihin pääseminen vielä tiukkaa, sillä joukkue on sarjassa kahdeksantena pistekeskiarvolla 1,58.


HPK-
Ässät

>> Kokoonpanot
>> Liput

Ässät hakee tänään kauden ensimmäistä voittoaan HPK:sta. Kauden kaikki kolme aiempaa kohtaamista ovat päättyneet HPK:n voittoihin yhteismaalein 6-3. HPK:n kultakypärä Michael Joly on tehnyt tällä kaudella Ässiä vastaan tehopisteet 2+2.

HPK ja Ässät ovat Liigassa kuntopuntarin pohjalla. Edellisen viiden ottelun otannalla nämä joukkueet ovat tehneet sarjassa myös vähiten maaleja. HPK on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan vain yhden maalierolla 8-15. Tällä viikolla HPK on kokenut kaksi vierastappiota HIFK:lle 2-0 ja KooKoolle 6-1. HPK hakee tänään paluuta voittojen tielle kotona, missä hämeenlinnalaiset ovat olleet tällä kaudella sarjan viidenneksi paras joukkue. Ässät on puolestaan viiden ottelun mittaisessa tappioputkessa. Tappiot ovat tulleet kohtalaisen selkeästi yhteismaalein 7-19. Vieraissa porilaiset ovat hävinneet neljä vierasottelua putkeen. Ässien maalinteko-ongelma on kattanut koko kauden, sillä ainoastaan Sport on tehnyt porilaisia vähemmän maaleja runkosarjassa ottelua kohden. HPK on sarjataulukossa viidentenä pistekeskiarvolla 1,65. Ässät on puolestaan sarjajumbo pistekeskiarvolla 0,87.

HPK:ssa huolta on viime aikoina aiheuttanut maalivahtien loukkaantumiset. Upeasti tällä kaudella esiintynyt Eetu Laurikainen pystyy kuitenkin tänään aloittamaan HPK:n maalilla.


Jukurit-SaiPa

>> Kokoonpanot
>> Liput

SaiPa hakee tänään kauden ensimmäistä voittoaan Jukureista. Joukkueiden kaksi kauden aiempaa kohtaamista pelattiin joulukuun alussa, jolloin Jukurit voitti ensin Lappeenrannassa 4-2 ja heti perään Mikkelissä 1-0. Jukurien maalivahti Oskari Salminen pelasi jälkimmäisessä kohtaamisessa nollapelin 19 torjunnalla. Aatu Räty (2+2) ja Petrus Palmu (1+3) ovat olleet kahden kohtaamisen tehokkaimmat pelaajat.

Jukurit ovat voittaneet viimeisestä kuudesta ottelustaan peräti viisi. Mikkeliläisillä on perjantaihin saavuttaessa alla poikkeuksellisen pitkä tauko, sillä joukkue nähtiin edellisen kerran kaukalossa viime viikon lauantaina 4-3-voitossa KooKoosta. SaiPalla on ollut puolestaan viime aikoina huomattavasti hankalampaa. SaiPa on neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa ja vieraissa joukkue on hävinnyt seitsemän ottelua putkeen. Lappeenrantalaisten suurimmat ongelmat kohdistuvat juuri nyt puolustuspäähän, joka on päästänyt viimeiseen viiteen otteluun peräti 22 maalia omiin. SaiPa aloitti oman viikkonsa keskiviikkona 5-4-tappiolla Ilvekselle. Kyseisessä ottelussa Ilves karkasi jo 5-1-johtoon toisessa erässä

Ilves lähtee illan kierrokselle sarjan kärjestä pistekeskiarvolla 1,89. SaiPa on puolestaan sarjataulukon toisessa päässä sijalla 14 pistekeskiarvolla 0,93.


KooKoo
-JYP

>> Kokoonpanot
>> Liput

KooKoo ja JYP kohtaavat perjantaina neljättä kertaa tällä kaudella. JYP voitti syyskaudella joukkueiden kaksi ensimmäistä kohtaamista, kunnes KooKoo otti oman ensimmäisen voittonsa lokakuussa Jyväskylästä maalein 3-2. JYP teki tällä kaudella jo yhden ryöstöretken Kouvolaan 17. syyskuuta, jolloin jyväskyläläiset hakivat 2-1-voiton jatkoajan jälkeen.

KooKoo on ollut tällä kaudella Liigan kolmanneksi paras kotijoukkue ja se saapuukin iltaan yhdeksän ottelun mittaisessa pisteputkessa kotiotteluiden osalta. Näistä yhdeksästä ottelusta peräti seitsemän on päättynyt KooKoon voittoon. KooKoo aloitti viikkonsa maanantaina 2-1-tappiolla HIFK:lle, mutta joukkue palasi keskiviikkona voittokantaan kiinni 6-1-voitolla HPK:sta. JYP on puolestaan aloittanut oman viikkonsa kahdella peräkkäisellä tappiolla. Tiistaina joukkue koki nöyryyttävän 0-7-tappion kotona KalPalle, mutta keskiviikkona JYP nousi kolmannessa erässä pisteille saakka kahden maalin tappioasemasta TPS:ää vastaan. Voittoja JYP on onnistunut nappaamaan kaksi viimeisestä viidestä ottelusta.

KooKoo on mukana kuumassa playoffs-paikkojen taistelussa sijalla seitsemän pistekeskiarvolla 1,59. JYP on puolestaan sijalla 13 pistekeskiarvolla 0,95.


Sport-
KalPa

>> Kokoonpanot
>> Liput

Sport ja KalPa kohtaavat tänään neljättä kertaa tällä kaudella. Voitot ovat toistaiseksi menneet KalPan hyväksi 2-1. Sport voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen syyskuussa, mutta KalPa on vienyt kaksi edellistä kohtaamista yhteismaalein 7-1. Kolmeen tehopisteeseen keskinäisissä kohtaamisissa tällä kaudella ovat yltäneet Turo Asplund (1+2), Aleksi Klemetti (1+2) ja Juuso Mäenpää (0+3).

Sportin viime aikojen esitykset ovat ailahdelleet paljon. Joukkue on hakenut viimeisestä neljästä ottelustaan kaksi komeaa vierasvoittoa Ilvestä ja Tapparaa vastaan, mutta on samaan aikaan kokenut kaksi kotitappiota KooKoolle ja HPK:lle. Sport aloitti viikkonsa positiivisesti 3-2-vierasvoitolla Tapparasta vajaalla kokoonpanolla. Sportin vastus on tänään pahin mahdollinen, sillä KalPa on virittänyt itsensä sarjan kuumimmaksi joukkueeksi. KalPa saapuu iltaan kolmen ottelun voittoputkessa ja kaksi edellistä otteluaan se on voittanut päästämättä itse maaliakaan. Eero Kilpeläinen on pitänyt tiistaina jyväskylästä haetun 7-0-vierasvoiton jälkeen maalinsa puhtaana yhteensä 130 minuuttia ja 8 sekuntia. KalPa on ottanut viimeisimmät voittonsa loistavalla erikoistilannepelaamisella. Viimeisen viiden ottelun aikana KalPalla on ollut sarjan paras ylivoima 41,18% sekä alivoima 100%.

KalPa on perjantaihin lähdettäessä kiinni viimeisessä playoffs-paikassa sijalla kymmenen pistekeskiarvolla 1,57. Sport on puolestaan ulkona kevään koitoksista sijalla 12 pistekeskiarvolla 1,33.


TPS-Pelicans

>> Kokoonpanot
>> Liput

TPS ja Pelicans kohtaavat tänään neljättä kertaa tällä kaudella. Voitot ovat ennen iltaa TPS:n hyväksi 2-1. Pelicans vei joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen syyskuussa, mutta helmikuussa TPS vei joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista yhteismaalein 6-2. TPS-hyökkääjä Mikael Pyyhtiä onnistui hattutempussa helmikuun ensimmäiseesä kohtaamisessa.

TPS on pelannut viime ajat vaihtelevalla menestyksellä. Joukkueen kuusi edellistä ottelua ovat päättyneet vuoron perään kolmeen voittoon ja kolmeen tappioon. TPS aloitti oman viikkonsa keskiviikkona 4-3-voitolla JYPistä voittomaalikilpailun jälkeen. Kyseisessä ottelussa annettiin peräti 78 jäähyminuuttia. Koko Turku sekä kiekkoa seuraava Suomi meni shokkiin kolmannessa erässä tulleesta taklauksesta, jonka johdosta TPS:n Juuso Pärssinen vietiin sairaalaan hoidettavaksi. Pelicans on kaikessa hiljaisuudessa noussut KalPan ohella sarjan kuumimmaksi joukkueeksi. Pelicans saapuu Turkuun kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa ja yhdeksän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Lahtelaiset saivat taatusti lisää virtaa tekemiseensä keskiviikon 3-2-jatkoaikavoitosta Kärpistä. Kyseisessä ottelussa Hannes Björninen teki ensin tasoitusmaalin kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua, jonka perään hyökkääjä ratkaisi vielä voiton joukkueelleen jatkoajalla onnistuneella rangaistuslaukauksella.

TPS lähtee metsästämään pisteitä tänään sarjataulukon sijalta kuusi pistekeskiarvolla 1,63. Pelicans tarvitsee kipeästi lisää voittoja, sillä joukkue on vielä playoffsien ulkopuolella sijalla 11 pistekeskiarvolla 1,56.


---
Julkaisija: Henri Niemelä