Pelicans voittoon viikon päättäneessä ottelussa - Jiri Smejkal nousi kahdella maalilla maalipörssin kärkeen

6.3.2022
Pelicans voittoon viikon päättäneessä ottelussa - Jiri Smejkal nousi kahdella maalilla maalipörssin kärkeen

Jiri Smejkal nosti tänään oman maalimääränsä tältä kaudeltaa 21 osumaan. (Kuva: Mika Kylmäniemi)

Sunnuntain ottelu Lahdessa päättyi Pelicansin voittoon. Lahtelaisten voiton takasivat tutut ratkaisijat Jiri Smejkal sekä Lukas Jasek.

Pelicans-Lukko 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicans ja Lukko kohtasivat Liiga-viikon päättävässä ottelussa toisena neljättä kertaa tällä kaudella. Voitot olivat jakautuneet ennen tätä päivää Lukon hyväksi 2-1. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat tämän viikon keskiviikkona, jolloin Lukko oli jatkoajan jälkeen parempi maalein 3-2. Pelicans saapui omaan kotiotteluunsa seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Ottelu alkoi Lukon hallinnalla, mutta maalipaikat olivat pitkään avauserässä vähissä. Lukon selvä hallinta katosi erän puolessa välissä kolmeen peräkkäiseen kahden minuutin rangaistukseen. Pelicans rankaisi Lukkoa kolmannella ylivoimallaan ajassa 16.36. Maalista vastasi paluun Lahteen tehnyt Hannes Björninen, joka on maalin myötä tehnyt kauden kolmeen tämän kauden Liiga-otteluunsa tehopisteet 1+3. Erän jälkimmäinen puolisko meni ylivoimien myötä kotijoukkueen hallinnassa ja Pelicans tuplasikin johtonsa vielä avauserään vain reilu minuutti edellisestä. Maalin värkkäsi lahtelaisten ykkösketju ja verkkoa sai pöllyyttää Jiri Smejkal. Lukon erä kääntyi lopulta täydelliseksi pannukakuksi neljällä kahden minuutin rangaistuksella.

Pelicansin neljäs ylivoima jäi lähes kokonaisuudessaan toisen erän alkuun. Ylivoimalla kotijoukkue ei saanut maalia tehtyä vaan Matthew Abt karkasi jäähyaitiosta luomaan esityön Lukon illan ensimmäiseen maaliin, josta vastasi Julius Mattila. Toisen erän alku jatkui tehokkaana vain reilu minuutti myöhemmin Pelicansin toimesta. Lahtelaiset eivät jääneet ihmettelmään tapahtunutta vaan iskivät nopeasti tilanteeksi 3-1. Maalista vastasi jälleen Smejkal, joka nousi illan toisella osumallaan Liigan maalipörssin kärkeen Petrus Palmun kanssa 21 maalilla. Erä jatkui tehohetken jälkeen Pelicansin hallinnassa, mutta maaleitta. Lähimpänä maalintekoa oli loppuerästä Smejkal, jonka hattutemppu oli vain senttien päässä tshekkihyökkääjän laukauksen osuttua tolppaan.

Kolmannessa erässä Lukon takaa-ajo jäi hyvin heikoksi ja Pelicans puolestaan puolusti erittäin tiiviisti. Lukon etsikkoaika osui erän puoleen väliin heille siunaantuneen ylivoiman ansiosta. Lukon vahvempi vaihe kuitenkin kesti vain noin viisi minuuttia ennen kuin illan teeman mukaisesti otettu jäähy palautti hallinnan kotijoukkueelle. Pelicansilla ei ollut johtoasemassa missään vaiheessa suurempaa hätää ja se onnistui venyttämään oman pisteputken jo kahdeksan ottelun mittaiseksi 3-1-voitolla. Smejkalin lisäksi lahtelaisista kahteen tehopisteeseen ylsivät muut ykkösketjun hyökkääjät Lukas Jasek 0+2 ja Otto Kivenmäki 0+2.

Pelicansin ja Lukon välillä tämän kauden kohtaamiset menivät runkosarjassa tasan 2-2. Pelicans venytti voitolla pisteputkensa myös kotiotteluissa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Lukolle tämän päivän tappio oli puolestaan vieraissa jo viides peräkkäinen. Pelicans nousi voitolla sarjataulukossa viimeiselle playoffs-paikalle sijalle kymmenen samalla pistekeskiarvolla 1.547 yhdessä KalPan kanssa. Lukko puolestaan putosi tappiolla sarjataulukossa kuudenneksi pistekeskiarvolla 1.64.


---
Julkaisija: Henri Niemelä