HIFK otti kotiyleisön edessä selvän voiton SaiPasta - JYP katkaisi voitolla TPS:n pitkän pisteputken

2.3.2022
HIFK otti kotiyleisön edessä selvän voiton SaiPasta - JYP katkaisi voitolla TPS:n pitkän pisteputken

Eetu Koivistoinen aloitti HIFK:n maalinteon jo ottelun ensimmäisellä peliminuutilla. (Kuva: Juuso Pellava)

Liigassa pelattiin keskiviikkona vilkas kuuden ottelun kierros. HIFK otti kotiyleisön edessä uusien hankintojen debytoidessa selvä voiton SaiPasta kun taas JYP aiheutti TPS:lle ensimmäisen tappion varsinaisella peliajalla pitkän pisteputken jälkeen.

HIFK-SaiPa 6-1 (2-0, 2-0, 2-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

SaiPa haki keskiviikkona kauden ensimmäistä voittoaan HIFK:sta. Kauden kaikki kolme aiempaa kohtaamista joukkueiden välillä olivat päättyneet HIFK:n voittoon. HIFK saapui illan kotiotteluun kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa.

HIFK ei jättänyt keskiviikkoillassa SaiPalle minkäänlaisia mahdollisuuksia pisteille. Kotijoukkue aloitti maalinteon jo ottelun ensimmäisellä peliminuutilla ja kahden erän jälkeen tilanne oli helsinkiläisille jo 4-0. Uudet hankinnat Iiro Pakarinen ja Teemu Turunen tekivät tänään ensiesiintymisensä Liigassa tällä kaudella. Kolmannessa erässä HIFK:ssa edellisen kerran kaudella 2013-14 esiintynyt Pakarinen pääsi tekemään maalin viimeistellen illan loppulukemiksi 6-1. HIFK:sta kolmeen tehopisteeseen ylsivät tänään tehopisteillä 1+2 Jordan Schmaltz, Reid Gardiner ja Roni Hirvonen.

HIFK voitti kauden kaikki neljä kohtaamista SaiPaa vastaan maalierolla 19-6.


Jukurit-Kärpät 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät haki keskiviikkona kauden ensimmäistä voittoaan Jukureista. Kauden kaikki kolme aiempaa kohtaamista olivat päättyneet mikkeliläisten voittoon maalierolla 9-5. Jukurit saapui illan kotiotteluun kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Mikkelissä illan ensimmäistä maalia saatiin odottaa aina kolmanteen erään saakka. Lopulta kamppailussa vain toinen joukkue onnistui maalinteossa Kärppien tehtyä kaksi maalia Jukurien nollaa vastaan. Jukurit hallitsi tänään selvästi ensimmäistä ja kolmatta erää, mutta Kärppien maalilla 20-vuotias Joel Blomqvist pelasi kauden neljännen nollapelinsä 28 torjunnalla. Kärpät teki kolmannessa erässä kaksi maalia kolmesta laukauksesta kohti maalia maalintekijöinä Arttu Paaso sekä Kirill Slepets. Slepetsille maali oli Liiga-uran ensimmäinen kahdeksannessa ottelussa.

Joukkueiden neljä tämän kauden kohtaamista menivät Jukurien hyväksi voitoin 3-1.


KalPa-HPK 4-2 (0-0, 1-1, 3-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa ja HPK kohtasivat tänään neljättä kertaa tällä kaudella. Voitot olivat ennen iltaa tältä kaudelta KalPan hyväksi lukemin 2-1. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran reilu viikko sitten, jolloin KalPa oli Hämeenlinnassa parempi maalein 4-2. HPK saapui Kuopioon kolmen ottelun voittoputkessa.

Kuopion tasaisessa ottelussa alkoi toden teolla tapahtua kolmannessa erässä. Ratkaisevaan erään lähdettiin tasatilanteessa 1-1 ja KalPa kipusi heti erän alkuun ensimmäisen kerran johtoon ylivoimalla. HPK nousi erän puolessa välissä vielä tasoihin, mutta KalPa oli maalipaikoissaan terävämpi vieden ottelun nimiinsä lopulta lukemin 4-2. KalPan neljännessä peräkkäisessä kotivoitossa vähintään kahteen tehopisteeseen ylsivät Elias Koponen 1+2, Tuomas Kiiskinen 2+0 ja Kim Nousiainen 0+2.

KalPa nousi voitolla sarjataulukossa kiinni viimeiseen playoffs-paikkaan sijalle kymmenen pistekeskiarvolla 1,52.


Lukko-Pelicans 3-2 JA (1-0, 0-2, 1-0, 1-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko ja Pelicans kohtasivat keskiviikkona kolmatta kertaa tällä kaudella. Toistaiseksi voitot olivat menneet tällä kaudella tasan 1-1 molempien kohtaamisien päätyttyä selviin vierasvoittoihin. Lukko saapui illan kierrokselle kolmen ottelun tappioputkessa kun taas Pelicans lähti vierasotteluun viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Raumalla herkuteltiin kahden ensimmäisen erän aikana kolmella ylivoimamaalilla. Lukko iski oman ylivoimamaalinsa avauserässä illan ensimmäisestä ylivoimastaan ja Pelicans teki omat ylivoimamaalinsa puolestaan kahdella ensimmäisellä ylivoimakerrallaan. Hitaan alun otteluun saanut Lukko tuli kolmannessa erässä tasoihin ja ratkaisua lähdettiin huimassa väännössä hakemaan jatkoajalta. Jatkoajalla ottelun ratkaisi kotijoukkueen puolustuksessa tänään yli 24 minuuttia pelannut Thomas Gregoire. Kanadalaispuolustaja iski tänään tehopisteet 1+1 ja hänen lisäkseen samoihin tehopisteisiin ylsivät Teemu Eronen, Arttu Ilomäki ja Sebastian Repo.

Pelicans on tämän illan jälkeen hävinnyt kuusi kertaa peräkkäin ottelun jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa niistä otteluista, jotka ovat päättyneet varsinaisella peliajalla tasan. Lahtelaiset putosivat tappiolla sarjataulukossa ulos viimeiseltä playoffs-paikalta sijalle 11 pistekeskiarvolla 1,49.


Sport-KooKoo 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport ja KooKoo kohtasivat toisensa tänään kolmatta kertaa tällä kaudella. Joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista olivat päättyneet kotivoittoihin, joten voitot olivat jakautuneet tasan 1-1. KooKoo matkusti tänään Vaasaan kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Vaasassa illan shown varasti itselleen KooKoo-puolustaja Petteri Nikkilä. Kokenut Nikkilä pääsi viimeistelemään hyökkäysalueen siniviivalta kaksi ottelun ensimmäistä maalia vieden oman joukkueensa turvallisen tuntuiseen vierasjohtoon. Kolmannessa erässä Joose Antonen venytti KooKoon johdon jo kolmeen maaliin ja Sportin Emil Johansson kaunisteli illan ottelun loppulukemiksi 1-3. Nikkilän molempiin maaleihin kouvolalaisten joukkueesta syöttöpisteen itselleen kirjasi Ville Meskanen.

KooKoo venytti voitolla oman voittoputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi.


TPS-JYP 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP haki tänään kauden ensimmäistä voittoaan TPS:stä. Kaksi kauden aiempaa kohtaamista oli pelattu Jyväskylässä ja ne olivat päättyneet TPS:n voittoihin varsinaisella peliajalla maalierolla 7-4. TPS lähti joukkueiden kauden kolmanteen kohtaamiseen peräti seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

JYPin iltapuhde alkoi karmivalla tavalla kolmella peräkkäisellä kahden minuutin rangaistuksella. Kolmas ylivoima tuotti kotijoukkueelle johtomaalin, josta vastasi Liiga-uransa ensimmäisellä maalillaan Vjatsheslav Ushenin. JYP pääsi kuitenkin alun vaikeuksistaan yli ja vierasjoukkue siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon ottelun puolessa välissä ylivoimalla. Illan kamppailu kääntyi lopulta JYPin eduksi paremmalla erikoistilannepelaamisella. JYP onnistui tekemään Turussa kolmella ylivoimallaan kaksi maalia kun taas TPS onnistui tekemään vain yhden ylivoimamaalin 17 ylivoimaminuutin aikana. JYPin 4-1-voiton viimeisteli tyhjiin Jerry Turkulainen.

JYP katkaisi voitolla turkulaisten seitsemän ottelun mittaisen pisteputken. Edellisen kerran TPS oli hävinnyt varsinaisella peliajalla 9. helmikuuta KooKoota vastaan.


---
Julkaisija: Henri Niemelä