eLiigan finaalit pelataan ensi tiistaina - Matkaako mestaruus Turkuun vai Vaasaan?

23.1.2022
eLiigan finaalit pelataan ensi tiistaina - Matkaako mestaruus Turkuun vai Vaasaan?

eLiigan toinen kausi on huipennusta vailla. Finaalit pelataan 25. tammikuuta. Mestaruudesta taistelevat TPS ja Vaasan Sport.

eLiigan finaaleihin tiensä raivasi kaksi todellista yllätysnimeä. Ensikertalainen ja eLiigan nuorempaan kastiin kuuluva Roope "Pikkuroger" Bergström onnistui löytämään todellisen huippuvireen ja pudottamaan tieltään kaksi vahvaa mestarisuosikkia. Ensin laulukuoroon lähti tällä kaudella Pelicansia edustanut Erik "ENCEKI" Tammenpää neljännesfinaaleissa, jonka jälkeen tieltä sai väistyä HIFK:n Niklas "NikkeDangles" Tukiainen semifinaaleissa. Bergström on kulkenut finaaleihin pitkän tien, sillä TPS sijoittui runkosarjassa vasta seitsemänneksi ja joutui täten selvittämään tiensä jatkoon playoffsien 1. kierroksen kautta.

– Vireen takana on itseluottamuksen nousu ja kova treeni! Ennen Ekin kohtaamista treenasin kymmeniä pelejä Nikkeä vastaan, ja neljännesfinaalien jälkeen olikin Niken pelikirja tuoreessa muistissa harjoituspeleistä, Bergström avaa hyvän vireen taustoja.

TPS:n Bergström saa vastaansa eLiigassa toista kautta esiintyvän Väinö "Pikkarii" Pikkaraisen. Tällä kaudella Sportin väreissä esiintyvä joensuulainen on myös nuori lupaus, joka viime vuonna päätti kautensa runkosarjaan. Tänä vuonna on kaatunut muun muassa hallitseva mestari, Tapparan Arttu "Artuzio" Mustila.

Finaaleissa vastakkain asettuva kaksikko jakoi pisteet runkosarjassa, kun TPS ja Sport kohtasivat kauden avauskierroksella. Harjoittelumielessä tasoa on kaksikon välillä mitattu myöhemminkin useaan otteeseen, joten vastustajan pelikirja ja kikat ovat tuttuja molemmille osapuolille. Molemmat pelaajat toteavat kuitenkin yhteistuumin, ettei kauden ensimmäisistä otteluista pidä vetää liikaa johtopäätöksiä siihen, mitä finaaleilta on odotettavissa.

–Runkosarjassa pelattiin kauden ensimmäiset pelit, joten tasaisissa peleissä oli hieman tunnusteleva meno, Bergström kertoo.

–Roopea vastaan pelatuista runkosarjapeleistä jäi sen verran mieleen, että kyseessä oli molempien kauden ensimmäiset matsit. Peli oli aika hermostuneen oloista molemmilla, joten sen enempää johtopäätöksiä en siitä tekisi. Odotan tasaista vääntöä, kuten finaalien luonteeseen kuuluu, mainitsee Pikkarainen.

Sekä Bergström, että Pikkarainen kertovat hyökkäyspelin olevan omaa vahvuusaluettaan. Pikkarainen mainitsee vielä erikseen kehittyneensä varsinkin henkisellä puolella, joten pelaaminen finaalin kaltaisessa tiukassa paikassa lienee hänelle mieluisa kokemus. Puolustuspeliin ja virheiden välttämiseen aiotaan vielä keskittyä ennen tulevan tiistain otteluita.

Tulevana tiistaina klo 19.00 kannattaa virittää vastaanottimet oikeille taajuuksille, kun valtakunnan konsolikiekkoherruus ratkaistaan kahden nuoren virtuoosin välillä. Matkaako mestaruus Turkuun vai Vaasaan?

Katso finaali tiistaina >> twitch.tv/teliaesportsfi. Selostuksen tarjoavat Arttu "Olvari" Hämäläinen ja Lärvinen.


---
Julkaisija: Aija Saha