Kärpät ja TPS paiskoivat ylivoimamaaleja − Lukko vei Satakunnan taiston

22.1.2022
Kärpät ja TPS paiskoivat ylivoimamaaleja − Lukko vei Satakunnan taiston

Saku Mäenalanen ja Tyler Steenbergen onnistuivat molemmat maalinteossa lauantaina. (Kuva: Jussi Määttä)

Lauantain Liiga-kierros tarjosi paljon maaleja ja hyökkäysvoittoisia pelejä. Porissa ja Mikkelissä tehtiin seitsemän osumaa, Oulussa peräti yhdeksän.

Kärpät−TPS 5−4 (1−1, 3−0, 1−3)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät otti kauden toisen voittonsa TPS:ää vastaan 5−4-lukemin. Ottelu oli todella vaiherikas ja mielenkiintoinen. Kärpät johti kahden erän jälkeen peliä jo 4−1 ja karkasi kolmannen erän alkuminuuteilla 5−1-johtoon. Peli vaikutti olevan taputeltu, mutta sisukas turkulaisnippu oli toista mieltä.

TPS takoi kolmannessa erässä kolme maalia ja nousi neljässä minuutissa maalin päähän. TPS:n hurja kiri ja loppurynnistys eivät kuitenkaan kantaneet tasoitukseen saakka.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen erän alussa, kun TPS:n superlupaus Juraj Slafkovsky taklasi Kärpät-puolustaja Jaakko Niskalaa ulosajon arvoisesti. Kärpät iski ulosajoa seuranneen viiden minuutin ylivoiman aikana peräti kolme maalia. Kolme pistettä rohmunnut Saku Mäenalanen iski voittomaaliksi jääneen 5−1-osuman kolmannen erän ensiminuuteilla rangaistuslaukauksesta.

Mäenalasen (2+1) lisäksi Kärpistä useamman tehopisteen iltaa vietti tutkapari Ville Leskinen (2+1). TPS:n pisterohmuina toimivat Markus Nurmi (1+1) ja Ville Lajunen (1+1).

Ottelussa joukkueiden ylivoimat olivat hurjassa iskussa: Kärpät iski ottelussa kolme ylivoimamaalia, TPS kaksi.

Voitto oli viime aikoine pelinsä kanssa tuskailleille oululaisille helpottava. TPS:lle tappio oli puolestaan kahdeksas edelliseen kymmeneen otteluun.

Ässät−Lukko 2−5 (1−1, 1−3, 0−1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko voitti Ässät taistelussa Satakunnan herruudesta 5−2-numeroin. Ottelu eteni tasaisena toisen erän puoleen väliin saakka. Ässät oli juuri tasoittanut pelin 2−2:een, mutta noin 15 sekuntia tasoitusosumasta Lukko siirtyi uudelleen johtoon. Tuo 3−2-osuma katkaisi porilaisten selän.

Lukko oli ottelussa kauttaaltaan paineistavampi ja kiekkoa enemmän kontrolloiva joukkue, mutta Ässät pystyi kamppailemaan Liigan kuumimman joukkueen tahdissa puolet ottelusta.

Lukko sai onnistumisia laajalta rintamalta, ja vain nimellinen kakkosketju ei saanut maalia aikaiseksi. Jokaisen ketjukoostumuksen pelaajat pääsivät kuitenkin pisteille. Raumalaisten tehokkaimpana pelaajana hääri pisteet 1+1 metsästänyt puolustaja Vili Saarijärvi. Saarijärvi sai ottelussa tililleen sekä ylivoima- että alivoimapisteen.

Voitto oli Lukolle 11:s putkeen. Raumalaisten huima vire ei ota katketakseen. Ässät puolestaan vajosi yhä syvemmälle suohon, kun lauantaina kohtalona oli kuudes peräkkäinen tappio.

Jukurit−JYP 5−2 (1−0, 2−1, 2−1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit ja JYP mittelivät lauantaina vauhdikkaan kamppailun, jossa maalivahdeilla riitti töitä. Jukurien maalilla Oskari Salminen venyi kiekon eteen 25 kertaa ja JYP-kollega Konstantin Shostak peräti 39 kertaa.

Avauserä oli tasaista nyhtämistä, jossa molemmilla oli paikkansa tehdä maaleja. JYPin Reid Gardiner pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuslaukauksesta noin viiden minuutin pelin jälkeen, mutta Gardiner epäonnistui yrityksessään.

Lopulta ottelun avausmaalia tuuletti Jukurit. Simon Stransky vei joukkueensa 1−0-johtoon muutama minuutti ennen avauserän päätöstä.

Toisen erän alussa maalivahdit olivat paljon vartioina, eikä lisäosumia syntnyt. Jukurit teki erän jälkimmäisellä puoliskolla kaksi peräkkäistä maalia karaten 3−0-johtoon. JYP kavensi erän viimeisellä peliminuutilla ja sai uutta puhtia kolmanteen erään.

Päätöserässä kotijoukkue oli vahvempi ja varmisti voittonsa Markus Odenin ja Aatu Rädyn maaleilla.

Räty osui ottelussa kahdesti ollen yhdessä ketjutoverinsa Joachim Rohdinin (1+1) kanssa tehokkaimmat jukuripelaajat. JYPiltä kahden tehopisteen iltaa vietti rangaistuslaukauksessa epäonnistunut Gardiner (0+2).

Tappio oli JYPille kolmas peräkkäinen ja seitsemäs viimeiseen kymmeneen peliin. Jukureille voitto oli seitsemän kymmeneen edelliseen kamppailuun.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen