Oskari Salminen ja Markus Oden jatkavat Jukureissa myös ensi kaudella

21.1.2022
Oskari Salminen ja Markus Oden jatkavat Jukureissa myös ensi kaudella

Oskari Salminen on urakoinut tällä kaudella Liigassa kaikista maalivahdeista eniten. (Kuva: Teemu Saarinen)

Oskari Salminen ja Markus Oden nähdään myös ensi kaudella Jukureissa seuran käyttämien optioiden myötä.

Mikkelin Jukurit käyttää maalivahti Oskari Salmisen ja hyökkääjä Markus Odenin sopimusoptiot, jonka johdosta kaksikko nähdään Jukurien paidassa myös kaudella 2022-23.

Oskari Salminen saapui syksyllä Mikkeliin Kouvolan KooKoosta ja kulunut kausi on ollut 22-vuotiaan maalivahdin läpimurtokausi. Salminen on urakoinut tällä kaudella Jukurien 38 ottelusta peräti 36 ja kyseinen ottelumäärä on Liigan maalivahdeista suurin yhdessä Kärppien Stanislav Galimovin kanssa. Peliminuutteja Salmisella on Liigassa tältä kaudelta eniten omalla pelipaikallaan 2056. Salminen on ollut yksi suurimpia syitä Jukurien tämän kauden menestykseen. Nollapelejä maalivahdille on kertynyt tähän mennessä yhteensä viisi torjuntaprosentilla 90,57%. Nuorukaisen hyvät otteet noteerattiin valinnalla Liigan joulukuun pelaajaksi.

- Olemme olleet todella tyytyväisiä Oskarin tämän kauden otteisiin. Oskari on jo nyt näyttänyt potentiaaliaan liigatason maalivahtina, mutta hänellä kova halu kehittyä entistä kovemmaksi, kuvailee Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen seuran tiedotteessa.

- Menestyvässä joukkueessa pitää olla maalivahti, joka voittaa pelejä myös silloin kun joukkueella on muuten hankalaa. Oskari on osoittanut kykenevänsä siihen.

20-vuotias Markus Oden pelaa toista kauttaan Jukureissa ja kulunut kausi on ollut hyökkääjälle läpimurto Liiga-tasolle. Viime kaudella Oden teki Mikkelissä Liiga-debyyttinsä esiintyen yhteensä yhdeksässä ottelussa. Tällä kaudella vastuuta on tullut tasaisesti pitkin sesonkia, mikä on palkittu 27 ottelun jälkeen tehopisteillä 9+3=12. Odenin kauden kohokohta on 10. joulukuuta pelattu ottelu HPK:ta vastaan, jossa hyökkääjä iski Liiga-uransa ensimmäisen hattutempun.

- Markus saapui Mikkeliin kaksi vuotta sitten, ja hänen kehityskäyränsä on ollut jatkuvasti ylöspäin. Tällä kaudella Markus on osoittanut pystyvänsä tuomaan U20-joukkueessa tehdyt tehot myös liigakaukaloon. Seuran kannalta olen erittäin tyytyväinen, että pystymme viemään oman juniorijoukkueen kautta pelaajia liigatasolle seuran strategian mukaisesti. Markus on erinomainen esimerkki siitä, Hakkarainen kertoo.


---
Julkaisija: Henri Niemelä