Maanantain kierroksella yksi ottelu − viekö Ilves jälleen pidemmän korren?

17.1.2022
Maanantain kierroksella yksi ottelu − viekö Ilves jälleen pidemmän korren?

Nick Baptiste on kantavia voimia Ilveksen tasaisessa hyökkäyksessä. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Ilves ja Kärpät iskevät yhteen maanantain Liiga-kierroksen ainoassa ottelussa. Ilves on voittanut kaikki kauden kolme aikaisempaa kohtaamista. Onnistuuko Kärpät kaatamaan tupsukorvat vai jatkuuko Ilveksen voittokulku?

Ilves−Kärpät

>> Kokoonpanot

Kärpät ja Ilves kohtaavat maanantain Liiga-kierroksen ainoassa kamppailussa jo kolmannen kerran vuodelle 2022. Ottelu on kauden neljäs keskinäinen. Ilves on ollut parempi kauden jokaisessa aikaisemmassa kohtaamisessa. Kaksikko kohtasi edellisen kerran tammikuun 8. päivä, jolloin Ilves haki Oulusta 6−5-vierasvoiton.

Ilves lähtee illan otteluun sarjataulukon toiselta sijalta, Kärpät neljänneltä. Pistekeskiarvolla mitattaessa Ilves on sarjakärki, Kärpät sarjakutonen.

Ilveksen peli luistaa hyvin. Tupsukorvat ovat pelanneet tammikuussa viisi ottelua, joista se on voittanut neljä ja kerännyt jokaisesta pisteitä. Kymmenestä viime ottelustaan tamperelaiset ovat voittaneet seitsemän ja jääneet vain kerran ilman pisteitä.

Ilveksen pelaajista kapteeni Eemeli Suomi ja Petri Kontiola ovat olleet tammikuussa hyvässä iskussa: Suomi on kerännyt tammikuussa kahdeksan pistettä, Kontiola seitsemän.

Kärppien viime aikojen otteet ovat olleet vaisuja, mikä selittää putoamisen runkosarjan voittotaistelusta. Nyt Kärpät kamppailee pääsystä kuuden parhaan joukkoon. Kärpät on voittanut edellisestä kymmenestä ottelustaan vain kolme. Oululaiset ovat voittaneet kaksi ottelua putkeen viimeksi marraskuun puolessa välissä.

Kärpät on edelleen sarjan paras erikoistilannejoukkue, mutta prosenttien tasoittuminen alkukauden hurjasta tykityksestä on näkynyt joukkueen tehokkuudessa.

Kärppien riveistä edukseen on erottunut hyvin pisteitä nakuttanut ja kokonaisvaltaisella pelaamisellaan ihastuttanut Petter Emanuelson. Ruotsalaispeluri on tehnyt viidessä viime ottelussa neljä maalia ja seitsemän pistettä.

Ilveksen ja Kärppien kolmessa kohtaamisessa tällä kaudella on nähty yhteensä 22 maalia, joten maanantain kohtaamisesta voi niin ikään odottaa hyökkäyspelin juhlaa.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen