Lukolle yhdeksäs voitto putkeen viime hetken osumalla - HIFK:n Jordan Schmaltz kierroksen ykköstähti viidellä tehopisteellä

15.1.2022
Lukolle yhdeksäs voitto putkeen viime hetken osumalla - HIFK:n Jordan Schmaltz kierroksen ykköstähti viidellä tehopisteellä

Lukko liitää lauantai-illan jälkeen peräti yhdeksän ottelun mittaisessa voittoputkessa. (Kuva: Elmeri Elo)

Lauantain vaiherikas kierros tarjosi sekä tiukkoja vähämaalisia vääntöjä että suurimaalisia maalintekokarkeloita. Lukko venytti oman voittoputkensa Kärppiä vastaan jo yhdeksään otteluun ja kierroksen ykköstähti oli HIFK-puolustaja Jordan Schmaltz viiden tehopisteen iltapuhteella.

Ilves-Pelicans 4-2 (0-1, 2-1, 2-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves haki upeasta menneestä kaudestaan huolimatta tänään vasta kauden ensimmäistä voittoaan Pelicansista. Lahtelaiset olivat onnistuneet syksyllä voittamaan Ilveksen kahteen otteeseen. Ilves saapui illan kotiotteluunsa kahdeksan ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Ottelun avausmaali nähtiin Nokia Arenalla ensimmäisen erän viimeisillä hetkillä Pelicansin toimesta. Lahtelaisten maalista vastasi eilisen tapaan maalipörssin johtaja Jiri Smejkal kauden 16 maalillaan. Toisessa erässä Ilves löysi tehokkuutensa nousten ottelussa kahdesti tasoihin lukemiin 2-2. Ilves ottaa illan ottelusta kolme pistettä mukaansa tehokkaan ylivoimansa ansiosta. Ennen tätä iltaa tamperelaisten ylivoima oli tilastollisesti toiseksi heikointa ja joukkue on pitkään tuskaillut sen kanssa. Helpotusta ylivoiman tehottumuuteen tarjottiin tänään kahden ylivoimamaalin edestä, joilla Ilves meni ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon kolmannessa erässä. Ilves voittaa Pelicansin lopulta lukemin 4-2 ottaen lahtelaisista ensimmäisen voittonsa yli vuoteen. Voiton takuumiehinä tänään häärivät Petri Kontiola 1+2, Eemeli Suomi 0+3, Nicholas Baptiste 2+0 sekä Les Lancaster 0+2.

Ilves venytti voitolla pisteputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Ilves on tämän illan jälkeen ottanut seitsemän voittoa viimeisestä yhdeksästä ottelustaan. Sarjataulukossa Ilves pysyy toisena yhden pisteen päässä sarjakärki HIFK:sta. Pelicansille tappio oli puolestaan toinen peräkkäinen ja yhteensä kuudes viimeiseen seitsemään otteluun.


Lukko-Kärpät 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät haki lauantain ottelussa kauden ensimmäistä voittoaan Lukosta. Raumalaiset olivat nimittäin syksyllä onnistuneet kääntämään kauden kaksi aiempaa runsasmaalista kohtaamista itselleen. Lukko on tällä hetkellä Liigan kuumin joukkue, sillä se saapui illan otteluun peräti kahdeksan ottelun mittaisessa voittoputkessa. Kärppien 36-vuotias hyökkääjä Juhamatti Aaltonen sai tämän illan ottelussa täyteen 500 runkosarjaottelua.

Raumalla illan jännitysnäytelmän ensimmäistä maalia saatiin odottaa aina kolmanteen erään asti. Lukko teki avausmaalin ajassa 44.53 ja maalintekijänä toimi myös eilen maalinteossa onnistunut Sebastian Repo. Lukon johto kesti ottelussa vajaat seitsemän minuuttia kunnes juhlakalu Aaltosen syötöstä Ville Koivunen teki kauden 11 maalinsa. Erittäin tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin vasta ottelun viimeisellä peliminuutilla kun puolustaja Vili Saarijärvi polki maalintekoon aina omalta kenttäpuoliskolta asti. Ajassa 59.27 tehty johtomaali riitti tänään Lukolle kauden kolmanteen voittoon Kärpistä.

Lukko venytti voitolla oman voittoputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Kotona otettu voitto oli puolestaan joukkueelle kuudes peräkkäinen. Kolmella pisteellä raumalaiset nousivat sarjataulukossa peräti kolme sijoitusta ylöspäin sijalle seitsemän. Kuuden parhaan joukkoon Lukolla on matkaa enään yksi piste. Kärpät pysyy tappiosta huolimatta sarjataulukossa sijalla neljä.


Sport-Ässät 2-1 VL (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport ja Ässät kohtasivat tänään toisensa kolmatta kertaa tällä kaudella. Kahden kohtaamisen jälkeen voitot olivat tasan 1-1 molempien voitettua syksyllä omat kotiottelunsa. Syyskuussa Ässät otti voiton lukemin 4-1 ja lokakuussa maalia haettiin aina voittomaalikilpailusta asti Sportin voitettua lukemin 1-0 pitkän kaavan kautta. Ässät saapui viikon kolmanteen otteluunsa neljän ottelun tappioputkessa ja Sport kolmen ottelun tappioputkessa.

Ässät ottaa illan ottelussa ohjat avauserässä itselleen Jarno Kärjen kauden 13 maalilla ja porilaisten johto kestääkin ottelussa aina kolmanteen erään asti. Vähämaalisessa ja tiukassa ottelussa Sport tulee tasoihin ajassa 47.08 ruotsalaishyökkääjä Henrik Erikssonin kauden kahdeksannella maalilla. Molempien joukkueiden pistepussi karttui tänään pisteillä varsinaisen peliajan päätyttyä tasan 1-1. Jatkoaika ei Vaasassa tuottanut tulosta, joten Sportin ottelussa haettiin ratkaisua voittomaalikilpailusta asti jo toisena iltana peräkkäin. Eilen Sport hävisi voittomaalikilpailun Jukureille, mutta tänään se onnistui voittamaan kyseisen kilpalun Ässiä vastaan kahdella onnistuneella suorituksella.

Sport otti lukemin 2-1 vuoden ensimmäisen voittonsa ja yhteensä toisen voittonsa viimeiseen kahdeksaan otteluun. Sport sai tappioputkensa tänään poikki kun taas Ässien tappioputki venyi viiden ottelun mittaiseksi. Tällä viikolla Ässät pelasi kolme ottelua, joista tuloksena oli kolme tappiota ja tämän päivän yksi piste.


SaiPa-HIFK 3-7 (0-1, 1-3, 2-3)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Muista poiketen kello 17.00 alkaneessa ottelussa SaiPa haki kauden ensimmäistä voittoaan HIFK:sta. HIFK voitti lappeenrantalaiset tällä kaudella ensimmäisen kerran marraskuussa vieraissa voittomaalikilpailun päätteeksi lukemin 2-3. Toinen kohtaaminen neljä päivää myöhemmin päättyi Niilo Halosen nollapeliin lukemiin 3-0. Ennen tätä iltaa SaiPalla oli alla viisi peräkkäistä tappiota kun taas HIFK:lla oli alla kolme peräkkäistä voittoa.

Lauantai-illan maalikarkelot Lappeenrannassa alkoivat avauserässä vielä maltillisesti HIFK:n yhdellä osumalla. Toisessa erässä jo valmiiksi ottelua hallinnut vierasjoukkue nosti oman pelaamisen tasoaan entisestään, mikä johti siihen, että toiselle erätauolle mentiin HIFK:n 1-4 johdossa. Tässä vaiheessa helsinkiläisten maaleista oli puolet tehnyt ruotsalaishyökkääjä Sebastian Dyk, joka onnistui maalinteossa myös eilen Tapparaa vastaan. SaiPa viritteli kolmanteen erään kuitenkin vielä edelllisen kotiottelunsa kaltaista takaa-ajoa, joka nosti lappeenrantalaiset hetkellisesti yhden maalin päähän tilanteeseen 3-4. HIFK oli tänään kuitenkin joukkueista selkeästi parempi ja kolme pistettä irtosivat mukaan Helsinkiin loppulukemin 3-7. Ottelun ja koko lauantain kierroksen ykköstähti oli vieraiden yhdysvaltalaispuolustaja Jordan Schmaltz, joka kirjasi voitossa itselleen käsittämättömät tehopisteet 1+4=5.

HIFK otti lauantaina kauden kolmannen voittonsa SaiPasta venyttäen samalla oman voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi. HIFK pysyy voitolla sarjan kärjessä pistesaldon kasvettua 38 ottelun päätteeksi 73 pisteeseen. SaiPan ongelmat varsinkin puolustuspäässä saivat tänään jälleen jatkoa ja joukkueen tappioputki venähtikin jo kuuden ottelun mittaiseksi.


---
Julkaisija: Henri Niemelä