Lukko saapuu iltapäivän otteluun kahdeksan ottelun voittoputkessa - Sarjakärki HIFK matkaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi

15.1.2022
Lukko saapuu iltapäivän otteluun kahdeksan ottelun voittoputkessa - Sarjakärki HIFK matkaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi

Lukko on voittanut tällä kaudella Kärpät kahteen otteeseen yhtä monessa ottelussa. (Kuva: Elmeri Elo)

Liiga-viikko päätetään tänään neljän ottelun kierrokseen, joka alkaa kolmella paikkakunnalla jo kello 15.00. Kahdeksan ottelun voittoputkessa liitävä Lukko pelaa kotona Kärppiä vastaan kun taas sarjakärki HIFK matkaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi.

Ilves-Pelicans

>> Kokoonpanot

Ilves hakee upeasta kaudestaan huolimatta tänään vasta kauden ensimmäistä voittoaan Pelicansista. Lahtelaiset ovat onnistuneet voittamaan Ilveksen tällä kaudella kahteen otteeseen. Syyskuussa Pelicans haki Hakametsästä kaksi pistettä jatkoajan jälkeen lukemin 3-4 ja oman kotiottelunsa joukkue voitti lokakuussa lukemin 2-1.

Ilvekselle illan ottelu on viikon toinen. Torstaina tamperelaisjoukkue johti KalPaa vieraissa kolmeen otteseen, mutta joutui siitä huolimatta taipumaan kuopiolaisille voittomaalikilpailun päätteeksi lukemin 4-3. Tappiosta huolimatta Ilves saapuu illan kotiotteluunsa kahdeksan ottelun mittaisessa pisteputkessa. Pelicans pelasi eilen vuoden ensimmäisen ottelunsa, josta tuloksena oli 1-3 tappio KalPalle. Lahtelaiset ovat voittaneet kuudesta edellisestä ottelustaan vain yhden ja suurin ongelma kyseisissä otteluissa on ollut maalinteko. Pelicans on onnistunut edelliseen neljään otteluun tekemään ainoastaan viisi maalia varsinaisella peliajalla. Ilves putosi eilen HIFK:n voiton myötä sarjataulukossa toiseksi yhden pisteen päähän kärjestä ja Pelicans on sijalla seitsemän 13 pistettä tamperelaisia vähemmän keränneenä

Pelicans on ollut Ilvekselle ilkeä vastustaja jo pidempään. Edelliset viisi kohtaamista ovat menneet lahtelaisten nimiin ja edellisen kerran Ilves on onnistunut voittamaan Pelicansin 16. lokakuuta 2020.


Lukko-Kärpät

>> Kokoonpanot

Kärpät hakee lauantain ottelussa kauden ensimmäistä voittoaan Lukossa. Raumalaiset ovat nimittäin onnistuneet kääntämään kauden kaksi aiempaa runsasmaalista kohtaamista itselleen. Syyskussa Raumalla ottelu päättyi Lukon voittoon voittomaalikilpailun päätteeksi lukemin 5-4 ja marraskuussa Lukko haki kolme pistettä Oulusta lukemin 2-5.

Lukko aloitti oman viikkonsa eilen vieraissa HPK:ta vastaan. Kyseisessä ottelussa raumalaiset ottivat johtoaseman jo avauserässä, joka kesti aina loppusummeriin asti loppulukemin 1-3. Lukko on tällä hetkellä Liigan kuumin joukkue, sillä se saapuu illan otteluun peräti kahdeksan ottelun mittaisessa voittoputkessa. Kärpät pelasi niin ikään eilen ja kotiintuomisina Porista oli kolme pistettä lukemin 1-4. Kyseinen ottelu meni kolmanteen erään 0-1 tilanteessa, mutta viimeisessä erässä oululainen myrsky pyyhälsi Ässien yli kolmella peräkkäisellä osumalla. Kärpät on onnistunut voittamaan edellisestä yhdeksästä ottelustaan kolme, mikä on pudottanut sen sarjataulukossa neljänneksi kuuden pisteen päähän kärjestä. Lukko on ennen iltaa sijalla kymmenen kymmenen pistettä Kärpistä.

Kärppien 36-vuotias hyökkääjä Juhamatti Aaltonen saa tämän illan ottelussa täyteen 500 runkosarjaottelua. Nelinkertainen Suomen mestari on edustanut Liigassa urallaan Kärppien lisäksi Pelicansia ja HIFK:ta.


Sport-Ässät

>> Kokoonpanot

Sport ja Ässät kohtaavat tänään toisensa kolmatta kertaa tällä kaudella. Kahden kohtaamisen jälkeen voitot ovat tasan 1-1 molempien voitettua syksyllä omat kotiottelunsa. Syyskuussa Ässät otti voiton lukemin 4-1 ja lokakuussa maalia haettiin aina voittomaalikilpailusta asti Sportin voitettua lukemin 1-0 pitkän kaavan kautta.

Sport pelasi eilen vuoden ensimmäisen ottelunsa, josta tuloksena oli Jukureita vastaan 4-5 tappio voittomaalikilpailun jälkeen. Sport oli ottelussa kahden erän jälkeen tappiolla lukemin 2-4, mutta joukkue taisteli itsensä lopulta kolmannessa erässä upeasti aina pisteille asti. Vaasalaiset kaipaavat kipeästi voittoa itselleen, sillä seitsemästä edellisottelusta vain yksi on päättynyt heidän voittoon. Ässät ovat pelanneet tällä viikolla jo kaksi ottelua, joista molemmat ovat päättyneet 4-1 tappioon sekä Jukureille että Kärpille. Näiden tappioiden myötä Ässät on vajonnut neljän ottelun mittaiseen tappioputkeen, joten pisteitä kaivataan kipeästi myös vieraiden leirissä.

Sarjataulukossa Sport on joukkueista korkeammalla 45 pisteellä sijalla 12. Kymmenen parhaan joukkoon vaasalaisilla on matkaa jo yhdeksän pistettä. Ässät on sarjataulukon sijalla 14 yhdeksän pisteen päässä Sportista.


SaiPa-HIFK

>> Kokoonpanot

Muista poiketen kello 17.00 alkavassa ottelussa SaiPa hakee kauden ensimmäistä voittoaan HIFK:sta. HIFK voitti lappeenrantalaiset tällä kaudella ensimmäisen kerran marraskuussa vieraissa voittomaalikilpailun päätteeksi lukemin 2-3. Toinen kohtaaminen neljä päivää myöhemmin päättyi Niilo Halosen nollapeliin lukemiin 3-0.

SaiPa pelasi viikon ensimmäisen ottelunsa torstaina kotona Tapparaa vastaan. Kyseisessä ottelussa Tappara kerkesi karata kolmannessa erässä jo 0-4 johtoon, mutta SaiPa osoitti luonnettaan nousten ottelussa vielä yhden maalin päähän lukemiin 3-4. Mainiosta taistelusta huolimatta tappio oli SaiPalle jo viides peräkkäinen. HIFK pelasi viikon ensimmäisen ottelunsa eilen kotona niin ikään Tapparaa vastaan. Tappara saapui Helsinkiin rikkomaan peräkkäisten vierasvoittojen ennätystä, mutta Jere Innala murskasi nämä haaveet kolmannessa erässä voittomaalilla loppulukemiin 4-3. HIFK on voittanut viimeisestä kuudesta ottelustaan viisi ja illan vierasotteluun joukkue pääsee kolme peräkkäisen voiton saattelemana. HIFK on tilastollisesti Liigan toiseksi paras vierasjoukkue kun taas SaiPa on huonoin kotijoukkue.

HIFK nousi eilisellä voitolla sarjakärkeen yhdellä pisteellä ohi Ilveksen. SaiPa on puolestaan ennen iltaa sijalla 13 ja matkaa kymmenen parhaan joukkoon on kertynyt jo 18 pistettä.


---
Julkaisija: Henri Niemelä