Perjantaina pelataan viiden ottelun kierros - Tappara hakee ennätyksellistä vierasvoittoaan Helsingistä

14.1.2022
Perjantaina pelataan viiden ottelun kierros - Tappara hakee ennätyksellistä vierasvoittoaan Helsingistä

Kaksi kauden aiempaa kohtaamista HIFK:n ja Tapparan välillä ovat päättyneet helsinkiläisten voittoihin. (Kuva: Juuso Pellava)

Perjantain viiden ottelun kierroksella kiekko pudotetaan Porissa jäähän jo kello 15.30. Kierroksen kärkikamppailu pelataan Helsingissä, mistä Tappara hakee HIFK:ta vastaan ennätyksellistä 12 peräkkäistä vierasvoittoaan.

Ässät-Kärpät

>> Kokoonpanot

Ässät hakee perjantaina kauden ensimmäistä voittoaan Kärpistä. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista ovat menneet oululaisten nimiin yhteismaalein 10-1. Syyskuussa Kärpät haki Porista kolme pistettä selvin lukemin 1-7.

Ässät aloitti kuluvan viikon keskiviikkona 4-1 tappiolla Jukurien vieraana. Kyseisessä ottelussa Ässät vastasi avausmaalista, mutta Jukurit onnistui kääntämään ottelun lopulta ansaitusti itselleen. Porilaiset saapuvat illan otteluun kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Kärpät aloittaa puolestaan oman urakkansa tältä viikolta tänään joukkueen edellisen ottelun oltua Oulussa viime viikon lauantaina. Kärpät on tämän vuoden puolella hävinnyt molemmat ottelunsa ja viimeisestä viidestä ottelusta voittoja on tullut yhteensä kaksi. Viiden ottelun kuntopuntarista joukkueet löytyvät ennen iltaa peräkkäisiltä sijoilta kahdeksan ja yhdeksän. Kärpät lähtee tähän iltaan sarjataulukon viidenneltä sijalta 61 pisteellä. Ässät on sijalla 14 ja pisteitä 35 otteluun on tähän mennessä kertynyt yhteensä 36.

Pori on ollut Kärpille viime vuosina suotuisa paikka pelata, sillä oululaiset ovat jääneet Ässien vieraana ilman pisteitä vain kertaalleen viimeisen viiden vuoden aikana.

HIFK-Tappara

>> Kokoonpanot

Tappara hakee tänään kauden ensimmäistä voittoaan HIFK:sta Helsingin illassa. Lokakuussa HIFK otti kotonaan kolme pistettä lukemin 4-2 ja ryöstöretkellä helsinkiläiset kävivät Tampereella vain viikkoa myöhemmin 1-2 voitolla voittomaalikilpailun jälkeen.

Molemmat joukkueet saapuvat illan koitokseen loistavassa vireessä, mutta ottelun päähuomio kiinnittyy Tapparan ennätysyritykseen peräkkäisten vierasvoittojen määrässä yhden kauden aikana. Tappara on ottanut eilisen vierasvoiton jälkeen nyt 11 peräkkäistä voittoa vieraissa, mikä sivuaa Liigan ennätystä Kärppien ja Tapparan oman vanhan ennätyksen kanssa. Kaikki ottelut mukaan lukien Tappara saapuu tänään Helsinkiin yhdeksän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Tappara haki eilen kolme pistettä Lappeenrannasta lukemin 3-4 kun taas HIFK pelaa tänään ensimmäisen ottelunsa yli viikkoon. HIFK:n edellinen ottelu pelattiin viime viikon torstaina joukkueen otettua 4-3 voitto KalPasta jatkoajan jälkeen. Helsinkiläiset ovat voittaneet viimeisestä kymmenestä ottelustaan kahdeksan.

Sarjataulukosta illan joukkueet löytyvät peräkkäisiltä sijoilta kaksi ja kolme. HIFK on joukkueista korkeammalla 67 pisteellä Tapparan hengittäessä niskaan kolmen pisteen päässä.

HPK-Lukko

>> Kokoonpanot

Joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista tällä kaudella ovat päättyneet tasan varsinaisen peliajan jälkeen. Lisäpisteet molemmilla kerroilla ovat menneet HPK:lle, joten Lukko hakee vielä kauden ensimmäistä voittoaan hämeenlinnalaisia vastaan.

HPK aloitti kuluvan viikkonsa positiivisesti tiistaina 3-1 voitolla Jukureista. Kyseisessä ottelussa hämeenlinnalaiset ottivat vastaan täydet 60 minuuttia, mutta Eetu Laurikaisen 33 torjunnan myötä pisteet jäivät lopulta HPK:n haltuun. HPK:n esitykset ovat ailahdelleet paljon viime aikoina ja joukkueen kahdeksan viimeisintä ottelua ovatkin päättyneet vuoron perään tappioon ja voittoon. Illan vierasjoukkue Lukko on ollut viimeisimmän viiden ottelun otannalla Liigan paras joukkue 13 pisteellä ja mallikkaalla maalierolla 22-10. Kaiken kaikkiaan Lukolla on menossa seitsemän ottelun mittainen voittoputki. Lukko pelasi edellisen ottelunsa viime viikon lauantaina, jolloin SaiPa jäi Raumalla jalkoihin lukemin 6-0. Sarjataulukossa joukkueet löytyvät peräkkäisiltä sijoilta yhdeksän ja kymmenen. HPK on joukkueista ylempänä 55 pisteellä. Lukko on noussut nykyvireessään enään neljän pisteen päähän hämeelinnalaisista.

Hämeenlinna on ollut Lukolle viime vuosina oikein mieluisa paikka viimeisimmän kohtaamisen tappiosta huolimatta. Raumalaiset ovat nimittäin jääneet vierasottelussa HPK:ta vastaan edellisen kerran ilman pisteitä 6. tammikuuta 2018.


Pelicans-KalPa

>> Kokoonpanot

Pelicans ja KalPa kohtaavat tänään toisensa jo neljättä kertaa tällä kaudella. Kaikki kolme aiempaa kohtaamista ovat päättyneet kotivoittoihin KalPan johtaessa keskinäisiä kohtaamisia tältä kaudelta voitoin 2-1.

Pelicansille illan ottelu on sekä viikon että vuoden ensimmäinen, sillä joukkueella on alla kahden viikon tauko otteluista koronakaranteenin vuoksi. Pelicans päätti vuoden 2021 voitollisesti 2-3 jatkoaikavoitolla SaiPasta, mutta kyseinen voitto onkin joukkueen ainoa viimeisestä viidestä ottelusta. KalPa aloitti oman viikkonsa eilen kotona Ilvestä vastaan. Kyseisessä ottelussa kuopiolaiset tulivat kolme kertaa tasoihin menemällä lopulta 4-3 voittoon voittomaalikilpailun jälkeen. KalPa on voittanut viimeisestä kuudesta ottelustaan neljä ja ilman pisteitä joukkue on jäänyt kyseisenä aikana vain kertaalleen. KalPan kaudessa erikoista on se, että tilastollisesti joukkue on sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue, mutta huonoin vierasjoukkue.

Sarjataulukossa Pelicans on joukkueista korkeammalla sijalla seitsemän. Kuuden parhaan joukkoon joukkueella on matkaa ainoastaan kaksi pistettä. KalPa on puolestaan sijalla 11 kolmen pisteen päässä sijasta kymmenen.


Sport-Jukurit

>> Kokoonpanot

Sportille ja Jukureille illan kohtaaminen on kauden toinen. Kauden ensimmäisen kohtaamisen vei nimiinsä Jukurit Mikkelissä lukemin 2-0. Oskari Salminen otti mikkeliläisten maalilla kyseisestä ottelusta nollapelin 32 torjunnalla.

Sportille illan ottelu on sekä viikon että vuoden ensimmäinen ottelu joukkueen oltua kahden viikon mittaisella ottelutauolla koronakaranteenin vuoksi. Sport päätti vuoden 2021 kahteen peräkkäiseen tappioon ja viimeisestä kuudesta ottelusta vaasalaiset ovat onnistuneet voittamaan vain yhden. Jukurit ovat puolestaan pelanneet tällä viikolla jo kaksi ottelua, joista tuloksena on yhden voiton myötä kolme pistettä. Tiistaina HPK oli mikkeliläisiä parempi luvuin 3-1, mutta heti seuraavana päivänä joukkue palasi voittojen tielle Ässiä vastaan luvuin 4-1. Jukurit on tällä hetkellä sarjan kovavireisimpiä joukkueita 12 edellisen ottelun päätyttyä kymmenen kertaa voittoon.

Sarjataulukossa Jukurit hätyyttelee jo kolmen parhaan joukkoa sijalta neljä. 61 pisteellä Jukurit ovat kahdeksan pisteen päässä kärjestä ja kolmen pisteen päässä kolmen parhaan joukosta. Sport puolestaan valui loppuvuodesta sarjataulukossa sijalle 12. Matkaa kymmenen parhaan joukkoon vaasalaisilla on seitsemän pistettä.


---
Julkaisija: Henri Niemelä