HIFK löi voitolla Tapparan voittoputket poikki - Lukko venytti Hämeenlinnassa voittoputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi

14.1.2022
HIFK löi voitolla Tapparan voittoputket poikki - Lukko venytti Hämeenlinnassa voittoputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi

HIFK otti kauden kolmannen voittonsa Tapparasta perjantai-iltana lukemin 4-3. (Kuva: Juuso Pellava)

Perjantain viiden ottelun kierros päättyi peräti neljään vierasvoittoon. Illan ainoan kotivoiton otti HIFK, joka katkaisi Tapparan pitkät voittoputket loppulukemin 4-3.

Ässät-Kärpät 1-4 (0-0, 0-1, 1-3)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Ässät haki perjantaina kauden ensimmäistä voittoaan Kärpistä. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista olivat menneet oululaisten nimiin yhteismaalein 10-1. Molemmat joukkueet ovat olleet viime aikoina tappiollisia, sillä Ässillä oli ennen perjantaita alla kolme peräkkäistä tappiota ja Kärpillä kaksi.

Illan ottelussa Ässät sai loistavan startin avauserässä, mutta ottelun avausmaalia jouduttiin kuitenkin odottamaan toiseen erään asti, joka taas oli selvää Kärppien hallintaa. Kolmanteen erään lähdettiin Kärppien 0-1 johdossa ja kyseisessä erässä ottelu roihahti viimein liekkeihin. Kärpät ratkaisi ottelun kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla iskien kaksi maalia vain reiluun kahteen minuuttiin. Johto repesi myöhemmin vielä neljään maaliin ennen kuin Derek Barach pilasi Stanislav Galimovin nollapelin ajassa 58.49. Ässien kavennusmaali jäi ottelun viimeiseksi ja näin Kärpät vei kolme pistettä mukanaan pohjoiseen lukemin 1-4

Kärpät ottaa näin kauden kolmannen voittonsa Ässistä nousten sarjataulukossa yhden sijan ylöspäin neljänneksi ohi Jukurien. Ässien mollivoittoisuus puolestaan saa jatkoa neljännen peräkkäisen tappion myötä


HIFK-Tappara 4-3 (3-3, 0-0, 1-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara haki tänään kauden ensimmäistä voittoaan HIFK:sta Helsingin illassa. Lokakuussa HIFK otti kotonaan kolme pistettä lukemin 4-2 ja ryöstöretkellä helsinkiläiset kävivät Tampereella vain viikkoa myöhemmin 1-2 voitolla voittomaalikilpailun jälkeen. Ottelussa päähuomio kiinnittyi Tapparan ennätysyritykseen peräkkäisten vierasvoittojen määrässä yhden kauden aikana. Ennen perjantaita tamperelaisilla oli niitä kasassa yhteensä 11.

Odotukset illan ottelua kohden olivat ennakkoasetelmista johtuen vedetty erittäin korkealle ja odotuksille saatiin vastinetta heti avauserässä kuuden maalin myötä. Molemmat joukkueista iskivät erään kolme maalia Sebastian Dykin, Alex Broadhurstin ja Patrik Virran nostettua omat tehopisteensä ottelussa jo tässä vaiheessa kahteen. Hurjan avauserän jälkeen ottelu oli toisesta erästä eteenpäin huomattavasti tarkempaa ja kolmen pisteen kohtalo ratkaistiinkin kolmannessa erässä tasatilanteesta. Tapparan voittoputket katkaisi tänä iltana Jere Innala, joka viimeisteli upean kuvion päätteeksi voittomaalin ajassa 53.27.

HIFK katkaisi näin loppulukemin 4-3 Tapparalta sekä yhdeksän ottelun mittaisen voittoputken että 11 ottelun mittaisen vierasvoittojen putken. Helsinkiläiset ovat voittaneet Tapparan tämän illan jälkeen tällä kaudella jokaisessa kohtaamisessa. HIFK nousi kolmen pisteen turvin takaisin sarjan kärkeen yhden pisteen erolla Ilvekseen. Tappara pysyy sarjassa kolmantena ja eroa HIFK:n on nyt kuusi pistettä.


HPK-Lukko 1-3 (1-2, 0-0, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista tällä kaudella olivat päättyneet tasan varsinaisen peliajan jälkeen. Lisäpisteet molemmilla kerroilla olivat menneet HPK:lle, joten Lukko haki vielä kauden ensimmäistä voittoaan hämeenlinnalaisia vastaan. Lukko saapui Hämeenlinnaan peräti seitsemän ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Hämeenlinnassa illan neljästä maalista kolme nähtiin jo avauserässä. Ensimmäinen erä oli täyttä raumalaisten hallintaa maalia kohden suuntautuneiden laukausten mentyä vieraille lukemin 1-18. Maaleissa Lukko voitti HPK erässä lukemin 1-2. HPK:n illan ainoan maalin iski joukkueen kultakypärä Michael Joly, joka on tämän illan jälkeen tehnyt tällä kaudella täysosuman jokaisessa kolmessa kohtaamisessa Lukkoa vastaan. Kahdessa jälkimmäisessä erässä Lukko turvasi vakuuttavasti johtoaan ja viimeinen naula kotijoukkueen arkkuun tarjottiin ajassa 59.28 Sebastian Repon maalilla HPK:n tyhjänä ammottavaan maaliin.

Lukko venytti voitolla oman voittoputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Samalla voitto oli myös kauden ensimmäinen HPK:sta. Lukko nousi voitolla sarjataulukossa sijalla kymmenen enään yhden pisteen päähän hämeenlinnalaisista. HPK on pelannut nyt yhdeksän viimeistä otteluaan häviten ja voittaen vuoron perään.


Pelicans-KalPa 1-3 (0-0, 0-2, 1-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicans ja KalPa kohtasivat tänään toisensa jo neljättä kertaa tällä kaudella. Kaikki kolme aiempaa kohtaamista olivat päättyneet kotivoittoihin KalPan johtaessa keskinäisiä kohtaamisia tältä kaudelta voitoin 2-1. Pelicansille illan ottelu oli vuoden ensimmäinen, sillä joukkueella on alla kahden viikon tauko otteluista koronakaranteenin vuoksi.

Lahdessa ensimmäinen erä oli vielä maaliton, mutta toisessa erässä KalPa löysi tehokkuutensa siirtyen kahden maalin tukevaan johtoon. Kolmanteen erään vierasjoukkue lähti turvaamaan hankittua johtoaan, mutta pari otettua jäähyä muuttivat suunnitelmaa Pelicansin noustua maalin päähän yhden miehen ylivoimalla. Pelicansin illan ainoasta maalista vastasi Tshekin olympiajoukkueeseen valittu Jiri Smejkal, joka nousi kauden 16 maalillaan jälleen yksin maalipörssin kärkeen. KalPa vastasi huutoon myöhemmin erässä omalla ylivoimallaan iskien ottelun loppulukemiksi 1-3. Voittomaalista vastasi 22-vuotias Aleksi Klemetti, joka on tämä ilta mukaan lukien iskenyt viimeiseen kolmeen otteluun tehopisteet 3+2=5.

KalPa päätti viikkonsa kahteen peräkkäiseen voittoon ja kolmanteen voittoonsa Pelicansista tällä kaudella. Pelicansin paluu pelikentille oli puolestaan murheellinen. Illan tappio oli joukkueelle jo viides viimeiseen kuuteen otteluun.


Sport-Jukurit 4-5 VL (2-1, 0-3, 2-0, 0-0, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Sportille ja Jukureille illan kohtaaminen oli kauden toinen. Kauden ensimmäisen kohtaamisen vei nimiinsä Jukurit Mikkelissä lukemin 2-0. Oskari Salminen otti mikkeliläisten maalilla kyseisestä ottelusta nollapelin 32 torjunnalla. Sportille illan ottelu oli vuoden ensimmäinen joukkueen oltua kahden viikon mittaisella ottelutauolla koronakaranteenin vuoksi.

Vaasan illassa nautittiin maalinteosta varsinkin ylivoimalla. Ensimmäisessä erässä nähtiin kolme maalia, joista kaksi tuli ylivoimalla. Vaasalaisten molemmista maaleista vastasi Roope Talaja kun taas Jukurien erän ainoasta vastasi Jarkko Immonen viikon kolmannella maalillaan yhtä moneen otteluun. Jukureille ottelun alku oli haastava, mutta joukkue roihahti liekkeihin toisessa erässä ylivoiman ansiosta. Jukurit iski toiseen erään lukemat 0-3 ja mikkeliläisten ylivoima osui kahteen otteeseen nostaen illan ylivoimamaalien määrän heidän kohdallaan jo kolmeen. Jukurien erän maaleista kahdesti vastasi 21-vuotias Patrik Puistola Petrus Palmun säestäessä tehopistein 1+1.

Jukurit lähti täten kolmanteen erään kahden maalin johdosta, joka kuitenkin kuivui tänään kokoon kotkapaitojen käsittelyssä. Ensin Axel Holmström toi ottelun viidennellä ylivoimamaalilla joukkueensa maalin päähän ja tämän jälkeen Sportin neloskentällinen runnoi kotijoukkueen pisteille tasoitusmaalilla ajassa 56.24. Ottelun jatkoaika ei tapahtumia tarjonnut, joten ratkaisua haettiin aina voittomaalikilpailusta asti. Siinä Jukurit oli etevämpi kahdella onnistuneella yrityksellä vieden kaksi pistettä mukanaan Mikkeliin loppulukemin 4-5.

Jukurit päätti kolmen ottelun viikkonsa kahteen peräkkäiseen voittoon. Yhteensä viimeisestä 13 ottelustaan mikkeliläiset ovat voittaneet peräti 11. Sportin vuoden ensimmäinen ottelu oli loistavasta taistelusta huolimatta jälleen tappiollinen. Tappio oli vaasalaisille kolmas peräkkäinen ja kuudes viimeiseen seitsemään otteluun.


---
Julkaisija: Henri Niemelä