Sarjakärki Ilves matkaa Kuopioon KalPan vieraaksi - Tappara pyrkii venyttämään voittoputkeaan Lappeenrannassa SaiPan vieraana

13.1.2022
Sarjakärki Ilves matkaa Kuopioon KalPan vieraaksi - Tappara pyrkii venyttämään voittoputkeaan Lappeenrannassa SaiPan vieraana

Ilves nousi voitollisen viime viikkonsa jälkeen sarjakärkeen ohi HIFK:n. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Torstain Liiga-kierros sisältää kaksi ottelua, joista ensimmäinen alkaa jo kello 17.00. Tamperelaisjoukkueista sarjakärki Ilves matkustaa Kuopioon KalPan vieraaksi kun taas Tappara pyrkii venyttämään voittoputkeaan Lappeenrannassa SaiPan vieraana.

SaiPa-Tappara

>> Kokoonpanot

SaiPa ja Tappara kohtaavat toisensa tänään kolmatta kertaa tällä kaudella. Tappara on voittanut kauden aiemmat kohtaamiset kun ensin syyskunn lopulla pisteet irtosivat Lappeenrannasta lukemin 0-1 ja joulukuun alussa kotivoitto irtosi lukemin 4-2.

SaiPalle viime viikko oli mollivoittoinen kaikkien kolmen ottelun päätyttyä tappioon maalierolla 4-15. HPK onnistui tekemään alkuviikosta lappeenrantalaisille kuusi maalia ja viikko päättyi rumaan 6-0 tappioon Lukkoa vastaan. Viime viikon tappioiden myötä SaiPan tappioputki on ennen tätä iltaa neljän ottelun mittainen. Kotona SaiPa on tilastollisesti Liigan huonoin joukkue 14 kerätyllä pisteellä 18 otteluun. Maaliero näihin kotiotteluihin on yhteensä pakkasen puolella 20 maalin verran. SaiPa lähtee tähän iltaan sarjataulukon sijalta 13 ja matkaa playoffseihin on 15 pistettä.

Tapparan nykyvire on täysi vastakohta SaiPan verrattuna. Tappara matkaa illan vierasotteluun kahdeksan ottelun mittaisessa voittoputkessa. Tapparan hyökkäyspelaaminen on kehittynyt paljon kauden edetessä, mutta isossa kuvassa menestyksen salaisuus on loistava puolustuspelaaminen. Tappara on päästänyt Liigassa tällä kaudella 34 otteluun vähiten maaleja (70) ja viimeiseen viiteen otteluun joukkue on päästänyt ainoastaan kahdeksan maalia. Tappara on tilastollisesti Liigan paras vierasjoukkue ja ennen tulevaa ottelua joukkue onkin voittanut peräti kaikki kymmenen edellistä vierasotteluaan. Sarjataulukossa Tappara on kolmantena seitsemän pisteen päässä kärjestä.

Lappeenranta on ollut viime vuosina Tapparalle hyvin suotuisa paikka pelata, sillä kaikki kuusi edellistä vierasottelua SaiPaa vastaan ovat päättyneet tamperelaisten voittoon maalierolla 8-27. Edellisen kerran SaiPa on ottanut kotonaan voiton Tapparasta 8. joulukuuta vuonna 2018.

Hyökkääjät Marc-Olivier Roy ja Mikko Juusola palaavat tänään loukkaantumisten jälkeen takaisin SaiPaan kokoonpanoon.


KalPa
-Ilves

>> Kokoonpanot

KalPalle ja Ilvekselle illan kohtaaminen on niin ikään kauden kolmas. Aiemmat kohtaamiset tällä kaudella ovat päättyneet kotivoittoihin voittojen ollessa tasan 1-1. KalPa voitti syyskuussa joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen 5-0 ja Ilves voitti oman kotiottelunsa lokakuussa lukemin 5-2.

KalPa pelasi viime viikolla yhden ottelun, jonka se hävisi HIFK:n vieraana jatkoajalla lukemin 4-3. Kyseisessä ottelussa HIFK oli jo kerennyt karata puoleen väliin mennessä 3-0 johtoon, mutta kuopiolaiset nousivat jälkimmäisellä puoliskolla tasoihin Aleksi Klemettin kolmen tehopisteen (2+1) myötä. KalPa on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan kolme ja kerännyt yhteensä kymmenen pistettä. Kuopiolaiset kärsivät syksyllä pitkään maalinteko-ongelmista, mutta tähän on viime aikoina tullut helpotusta kun viiteen edelliseen otteluun joukkue on tehnyt yhteensä 17 maalia. KalPa saalistaa paikkaansa playoffseihin, joihin sillä on sijalta 11 tällä hetkellä matkaa viisi pistettä.

Ilvekselle viime viikko oli loistelias kaikkien kolmen ottelun päätyttyä tamperelaisten voittoon. Kärpät kaatui ensin maalintekokarkeloissa 5-6, joka perään Ässät kaatui kahteen otteeseen yhteismaalein 9-5. Näiden kahdeksan kerätyn pisteen ansiosta Ilves nousi sarjakärkeen yhden pisteen erolla toisena tulevaan HIFK:hon nähden. Ilveksellä on menossa parhaillaan seitsemän ottelun mittainen pisteputki, jonka aikana joukkue on voittanut yhteensä kuusi ottelua. Ilves on tehnyt viimeisen viiden ottelun otannalla kaikista joukkueista eniten maaleja (23), mikä on nostanut Ilveksen myös koko kauden tehokkaimmaksi joukkueeksi 119 maalilla 35 otteluun.

KalPan Kasper Simontaival palaa tänään pelaavaan kokoonpanoon alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen päätyttyä.


---
Julkaisija: Henri Niemelä