Vaasan Sport teki kolme uutta jatkosopimusta - Samuel Jukuri saapuu auttamaan joukkueen maalivahtiosastoa

12.1.2022
Vaasan Sport teki kolme uutta jatkosopimusta - Samuel Jukuri saapuu auttamaan joukkueen maalivahtiosastoa

29-vuotias Rasmus Reijola on esiintynyt tällä kaudella 16 kertaa Sportin maalilla. (Kuva: Samppa Toivonen)

Vaasan Sport on solminut jatkosopimukset kapteeni Erik Riskan, hyökkääjä Teemu Väyrysen ja maalivahti Rasmus Reijolan kanssa. Lisäksi Samuel Jukuri saapuu seuraan toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella Rauman Lukosta.

Vaasan Sport on kiinnittänyt uusilla jatkosopimuksilla seuraansa Erik Riskan, Teemu Väyrysen sekä Rasmus Reijolan. Riskan ja Väyrysen jatkosopimukset ovat yksivuotisia kun taas Reijolan jatkosopimus kestää kevääseen 2024 saakka.

32-vuotias Erik Riska toimii joukkueensa kapteenina viidettä kautta peräkkäin ja hyökkääjälle kuluva kausi on jo kahdeksas peräkkäinen Vaasassa. Riskan veljeksistä nuorempi liittyi nykyiseen seuraansa jo kaudella 2008-09 alle 20-vuotiaiden joukkueeseen. Samalla kaudella hyökkääjä teki myös debyyttinsä edustusjoukkueessa Mestiksen puolella. Kaksinkertainen Mestiksen mestari Sportista pelaa seurassa yhteensä 13 kauttaan. Näiden kausien aikana taistelevalle joukkuepelaajalle on syntynyt 564 otteluun tehopisteet 66+84=150.

24-vuotiaalle Teemu Väyryselle kuluva kausi on ensimmäinen Sportin riveissä. Väyrynen saapui tänä syksynä Vaasaan HIFK:n ja Ilveksen kautta, joiden riveissä viime kaudella 40 otteluun syntyi tehopisteet 4+7=11. Väyrynen saapui Sportiin 1+1-vuotisella sopimuksella ja seura on päättänyt käyttää sopimuksessa olevan yhden vuoden option. Tällä kaudella Väyrynen on tehnyt 31 otteluun tehopisteet 3+4=7.

29-vuotias Rasmus Reijola pelaa toista kauttaa Sportin riveissä. Vaasassa isoja steppejä eteenpäin ottanut maalivahti on pelannut tällä kaudella 16 ottelua torjuntaprosentilla 89,3%. Ennen Sportia Reijola pelasi yhden kauden HPK:ssa ja näissä kahdessa seurassa Liiga-otteluita on kertynyt tähän mennessä yhteensä 55. Reijola kantaa torjuntavastuun ensi kaudella tämän kauden tapaan yhdessä Niko Hovisen kanssa.

Hiljattain Vaasasta kantautui ikäviä uutisia, joiden mukaan Niko Hovisen kausi on ohitse loukkaantumisen takia. Tästä syystä Sport tiedotti hankkineensa Rauman Lukosta 25-vuotiaan Samuel Jukurin toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Sopimuksessa on pykälä, jonka mukaan kummallakin seuralla on halutessaan oikeus purkaa se. Jukuri on pelannut tällä kaudella Lukon riveissä neljä ottelua, jonka lisäksi maalivahti kävi aikaisemmin yhden ottelun lainalla Ässien riveissä.


---
Julkaisija: Henri Niemelä