Jukureille voitto illan ainoasta ottelusta - Sarjataulukossa mikkeliläiset nousivat kolmen pisteen myötä jo neljänneksi

12.1.2022
Jukureille voitto illan ainoasta ottelusta - Sarjataulukossa mikkeliläiset nousivat kolmen pisteen myötä jo neljänneksi

Petrus Palmu, Pekka Jormakka ja Aatu Räty kiittävät tukijoitaan voitetun kotiottelun jälkeen. (Kuva: Mikko Kankainen)

Keskiviikkoillan ainoassa ottelussa Jukurit oli Ässiä Mikkelissä parempi lukemin 4-1. Jukurien pidempään jatkunut loistava vire on nostanut seuran sarjataulukossa tämän illan jälkeen jo neljänneksi.

Jukurit-Ässät 4-1 (0-1, 2-0, 2-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit ja Ässät kohtasivat keskiviikkona kolmatta kertaa tällä kaudella. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet vierasvoittoihin voittojen ollessa ennen tätä päivää tasan 1-1. Syyskuussa Ässät haki vieraista kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-4 ja joulukuun alussa Jukurit haki kolme pistettä Porista lukemin 3-4.

Ottelun avauserässä nähtiin keskiviikkona yksi maali ja se tehtiin eiliseen tapaan Jukurien verkkoon. Kotijoukkueelle sattuu omalla puolustusalueella kiekon menetys, josta maalintekijä Leevi Viitala rankaisee surutta esityön tehneen Alexander Ruuttun kanssa ajassa 12.17. Jukurit oli avauserässä edellä pelillisesti tasakentällisin, mutta Ässät sai omat hetkensä kuuden ylivoimaminuutin myötä. Vieraiden ylivoima ei ollut kuitenkaan avauserässä iskussa, joten erätauolle mentiin Ässien 0-1 johdossa.

Ottelun toista erää sekoittivat niin ikään lukuisat rangaistukset, joten molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia päästä kiinni tasakentällisin pelaamiseen. Jukurit iski itsensä ottelussa tasoihin kuitenkin tasakentällisin ajassa 33.55. Aatu Rätyn johtama hyökkäyskentällinen iski kovan paineen Ässien puolustukseen, joka tuotti tulosta Joachim Rohdinin iskettyä maalin edestä kauden yhdeksännen maalinsa. Ässät otti toisen erän viimeiseen kolmeen minuuttiin peräti kolme kahden minuutin rangaistusta, mikä kostautui ajassa 38.17. Jukurit pääsi hetki ennen maalia kahden miehen ylivoimalle ja venäläishyökkääjä Kirill Maksimovin painava rannelaukaus vei Jukurit Mikkelin illassa ensimmäistä kertaa johtoon. Maksimoville maali oli jo kolmas uran viidenteen Liiga-otteluun.

Kotijoukkue pääsi lähtemään vahvan toisen erän lopun jälkeen kolmanteen erään johtoasemassa. Kyseistä johtoasemaa Jukurit puolusti erinomaisesti pelaamalla koko ottelun parhaan eränsä ratkaisevaan paikkaan. Jukurit onnistui parantamaan pelaamistaan huomattavasti ottelun edetessä, joka pudotti Ässät lopullisesti kyydistä kolmannessa erässä. Jukurit siirtyi kolmannessa erässä kahden maalin johtoon ajassa 54.28 Jarkko Immosen onnistuttua maalinteossa toisena iltana peräkkäin. Loppulukemat 4-1 iski Simon Stransky vieraiden tyhjään maaliin. Ässien takaa-ajo kolmannessa erässä jäi tänään vajaaksi ja Jukurit palasi ansaitusti takaisin voittokantaan. Jukurien riveistä kahteen tehopisteeseen ylsivät tänään Kirill Maksimov 1+1, Simon Stransky 1+1 ja kapteeni Petrus Palmu 0+2.

Jukurit jatkoi voitolla vahvaa kotipelaamistaan, joka nousi tilastoissa jo sarjan toiseksi parhaaksi Kärppien jälkeen. Kotona Jukureilla on menossa 11 ottelun mittainen pisteputki, jonka aikana joukkue on voittanut yhteensä yhdeksän ottelua. Kolmella pisteellä Jukurit nousi sarjataulukossa jo neljänneksi seitsemän pisteen päähän kärjestä. Ässille tappio oli puolestaan kolmas peräkkäinen. Porilaisten uusi mahdollisuus kolmeen pisteeseen siintää tulevana perjantaina Oulussa Kärppiä vastaan.


---
Julkaisija: Henri Niemelä