Ässät pyrkii takaisin voittokantaan Mikkelissä illan ainoassa ottelussa

12.1.2022
Ässät pyrkii takaisin voittokantaan Mikkelissä illan ainoassa ottelussa

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Mikkelissä ratkesi Ässien hyväksi vasta voittomaalikilpailun jälkeen. (Kuva: Mikko Kankainen)

Yhteen otteluun tylpistyneellä Liiga-kierroksella pelataan Mikkelissä Jukurien isännöimä ottelu Ässiä vastaan. Ässät pyrkii palaamaan voittokantaan kahden peräkkäisen tappion jälkeen.

Jukurit-Ässät

>> Kokoonpanot

Jukurit ja Ässät kohtaavat keskiviikkona kolmatta kertaa tällä kaudella. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet vierasvoittoihin voittojen ollessa ennen tätä päivää tasan 1-1. Syyskuussa Ässät haki vieraista kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-4 ja joulukuun alussa Jukurit haki kolme pistettä Porista lukemin 3-4.

Jukurit aloitti oman Liiga-viikkonsa eilen Hämeelinnassa HPK:ta vastaan. Jukurit hallitsi ottelua selvästi ja pelillisesti joukkue olisi ansainnut pisteitä mukaansa. Maalinteon kanssa Jukureilla oli kuitenkin eilen vaikeaa ja ottelu päättyi HPK:n 3-1 voittoon. Ottelun ykköstähti oli hienon ottelun pelannut HPK-maalivahti Eetu Laurikainen 33 torjunnalla. Jukurien hallinnasta eilen kertoo paljon se, että omalle maalivahdille Oskari Salmiselle kertyi ottelussa ainoastaan 11 torjuntaa. Jukureilta katkesi eilisen tappion myötä sekä 11 ottelun mittainen pisteputki että kolmen ottelun mittainen voittoputki. Sarjataulukossa Jukurit on sijalla kuusi kymmenen pisteen päässä kärjestä.

Ässät lähti viime viikon tuplaotteluihin Ilvestä vastaan viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa. Ilves osoittautui kuitenkin nykyvireessään Ässille liian kovaksi vastustajaksi kun saldoksi jäi kaksi tappiota ja yksi piste. Ensimmäisessä kohtaamisessa viime perjantaina Ässät jäi jalkoihin alusta alkaen ottelun päätyttyä 5-2, mutta viime lauantain kohtaamisessa riitti draamaa loppuun asti. Ässät siirtyi kotiottelussaan ensimmäisessä erässä peräti 3-0 johtoon, mutta se joutui siitä huolimatta kokemaan ottelussa kirvelevän tappion jatkoajalla Ilveksen ensin tultua varsinaisella peliajalla tasoihin yhdeksän sekuntia ennen loppua. Ässät on sarjataulukossa keskiviikkoon tultaessa sijalla 14 ja playoffseihin joukkueella on matkaa 15 pistettä.

Ässät on ollut Jukureille viime vuosina vaikea vierailija. Edellisen kerran Jukurit voitti Ässät kotonaan 8.2.2019, joka onkin mikkeliläisten historian ainoa kolmeen pisteen voitto Ässistä.


---
Julkaisija: Henri Niemelä