HPK:lle voitto tiistai-illan ottelusta - Jukurien mörkö Hämeenlinnassa kasvoi entisestään tappion myötä

11.1.2022
HPK:lle voitto tiistai-illan ottelusta - Jukurien mörkö Hämeenlinnassa kasvoi entisestään tappion myötä

HPK käänsi tiistai-illan vähämaalisen kamppailun itselleen ottelun jälkimmäisellä puoliskolla. (Kuva: Teemu Hannula)

HPK otti tiistai-iltana kotiottelustaan Jukureita vastaan kolme pistettä lukemin 3-1. Vähämaalinen pienten marginaalien kamppailu kääntyi HPK:n hyväksi ottelun jälkimmäisellä puoliskolla.

HPK-Jukurit 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK ja Jukurit iskivät tiistaina vastakkain kolmatta kertaa tällä kaudella. Kauden aiemmat kohtaamiset olivat päättyneet kotivoittoihin HPK:n voitettua lokakuussa 4-0 ja Jukurien voitettua joulukuussa 6-0. Viime lauantaina Oulusta haetun voiton myötä Jukurit oli voittanut ennen tiistaita kaikki kolme edellistä otteluaan. Hämeenlinna on ollut viime vuosina Jukureille erittäin haastava pelipaikka, sillä edellisen ja ainoan kerran mikkeliläiset ovat onnistuneet voittamaan HPK:n vieraissa 21.10.2017. Kyseisen voiton jälkeen HPK on voittanut kaikki joukkueiden kahdeksan edellistä kohtaamista Hämeelinnassa varsinaisella peliajalla.

Hämeenlinnassa ensimmäinen erä oli hyvin tunnusteleva ja maaliton. Avauserässä ottelu virtasi nopeasti päästä toiseen, mutta illan maalivahdit pitivät tilanteen visusti maalittomassa tasatilanteessa. Avauserästä oli havaittavissa Jukurien viime aikojen loistovireestä poikinut itseluottamus pelaamisessa. Hyvin tasaisessa erässä Jukurit oli hiukan niskan päällä useiden pitkien hyökkäystensä ansiosta.

Ottelun toisessa erässä sama teema jatkui sillä erotuksella, että Jukurit hallitsi ottelua yhä selvemmin HPK:n maalivahti Eetu Laurikaisen jouduttua tiukkaan kiekkosateeseen omalla maalillaan. Jukurien painostuksesta huolimatta HPK pysyi visusti kiinni omassa pelisuunnitelmassaan ja se tuotti tulosta vastahyökkäyksestä ajassa 35.42. Illan avausmaalista vastasivat kotijoukkueen kanadalaispelaajat Ryan Johnstonin saalistaessa syöttöpisteen Sean Collinsin kauden kolmanteen maaliin. Toisessa erässä Jukurit voitti maalia kohden suuntautuneet laukaukset 15-3 ja Laurikaisella oli kahden erän jälkeen kasassa jo huimat 22 torjuntaa.

Illan voiton kannalta kotijoukkueen tärkein maali nähtiin ylivoimalla aivan kolmannen erän alussa ajassa 41.16. HPK:n ylivoima oli ennen iltaa tilastollisesti sarjan heikointa ja Arttu Pellin tekemä 2-0 maali oli tältäkin kantilta katsottuna erittäin tärkeä. Toisesta takaiskusta huolimatta Jukurit jatkoi yrittämistään ja työntekoaan, mutta maalinteko tuntui olevan jälleen kerran Hämeenlinnassa joukkueelle erityisen vaikeaa. Jukurit ilmoittautui ottelussa vielä taisteluun mukaan ajassa 57.47 Jarkko Immosen tekemällä maalilla, mutta HPK-hyökkääjä Markus Nenonen löi loppulukemat 3-1 vieraiden tyhjään maaliin sekunti ennen varsinaisen peliajan loppua. Ottelun ehdoton ykköstähti oli kotijoukkueen Eetu Laurikainen, joka otti maalillaan voitossa yhteensä 33 torjuntaa. Virkaveli Oskari Salmiselle merkattiin illan ottelussa ainoastaan 11 torjuntaa.

Mikkeliläisten mörkö Hämeenlinnassa kasvoi täten entisestään yhdeksännellä peräkkäisellä tappiolla HPK:ta vastaan vieraissa. Tiistai-illan tappion myötä Jukureille tuli ensimmäinen tappio 11 ottelun mittaisen pisteputken ja kolmen ottelun mittaisen voittoputken jälkeen. Edellinen varsinaisen peliajan tappio Jukureille oli tullut ennen tätä iltaa 20.11.2021 KooKoota vastaan. HPK vankisti voitolla puolestaan paikkaansa kymmenen parhaan joukossa, jossa he ovat nyt mukana yhdeksän pisteen turvin.


---
Julkaisija: Henri Niemelä