Nämä suomalaistuomarit mukana olympiakisoissa – Kolme Liiga-tuomaria kisakomennukselle

7.1.2022
Nämä suomalaistuomarit mukana olympiakisoissa – Kolme Liiga-tuomaria kisakomennukselle

Suomalaista erotuomariosaamista olympiakaukalossa: Kristian Vikman (vas.), Mikko Kaukokari ja Lauri Nikulainen.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto (IIHF) on julkistanut Pekingin olympialaisissa helmikuussa tuomitsevat erotuomarit. Liigasta kutsun ovat saaneet päätuomarit Mikko Kaukokari ja Kristian Vikman sekä linjatuomari Lauri Nikulainen.

41-vuotias Kaukokari tuomitsee Liigassa jo 13. kauttaan. Viime keväänä 600 ottelun rajapyykin rikkonut Kaukokari on hankkinut kansainvälistä kokemusta kaksista MM-kisoista (2018 ja 2019) ja kaksista nuorten MM-kisoista (finaalituomari 2018). Liigan parhaan päätuomarin Unto Wiitala –palkinnolla Kaukokari palkittiin keväällä 2020.

37-vuotias Vikman on kokenut, 10. kauttaan Liigassa viheltävä päätuomari. Linjatuomarina uransa aloittanut Vikman debytoi päätuomarina Liigassa syksyllä 2015. Vikman on tuominnut päätuomarina MM-kisoissa 2021, U20 MM-kisoissa (2020) ja kahdesti U18 MM-kisoissa. Keväällä 2020 Vikman vihelsi CHL:n finaaliottelussa.

33-vuotias Nikulainen on kokenut arvokisakävijä. Yli 400 ottelua Liigassa tuominneella linjatuomarilla on kokemusta aiemmin kaksista MM-kisoista (2019 ja 2021) sekä U20 MM-kisoista.

Suomalaistuomarien taustavoimiin kuuluva Jukka Pakaslahti lähtee Pekingiin erotuomarivalmentajan roolissa.

Naisten olympiaturnauksessa suomalaista tuomariosaamista edustavat MM-finaalissa 2021 viheltänyt päätuomari Anniina Nurmi ja uransa toiseen olympiaturnaukseen valmistautuva linjatuomari Jenni Heikkinen. Erotuomarivalmentajaksi kisoihin nimettiin Ulla Sipilä.

>> Lue lisää: iihf.com

* * *

Pekingin olympialaiset käynnistyvät torstaina 3. helmikuuta, kun ohjelmassa on naisten jääkiekon avausottelut. Naisten finaalin pelipäivä on torstai 17. helmikuuta. Miesten turnauksen avausottelut pelataan keskiviikkona 9. helmikuuta. Finaaliottelu pelataan sunnuntaina 20. helmikuuta.


---
Julkaisija: Antti Seppänen