Kanadalainen Jaedon Descheneau loppukaudeksi TPS:ään

9.12.2021
Kanadalainen Jaedon Descheneau loppukaudeksi TPS:ään

Sarjakärki TPS vahvistuu loppukaudeksi 26-vuotiaalla Jaedon Descheneaulla. (Kuva: Teemu Saarinen)

TPS on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen kanadalaishyökkääjä Jaedon Descheneaun kanssa. 26-vuotias Descheneau saapuu Turkuun SHL:stä Malmön joukkueesta.

Loppukauden TPS:ää edustava Jaedon Descheneau pelasi alkukauden Ruotsissa SHL:ää Malmön joukkueessa tehden kymmeneen otteluun tehopisteet 1+1=2. Ennen alkanutta kautta kanadalaishyökkääjä pelasi kaksi edelliskauttaan Brynäsissä tehden viime kaudella runkosarjassa joukkueensa parhaat tehopisteet 10+22=32. St.Louis Blues varasi Descheneaun NHL:ään kesän 2014 varaustilaisuudessa viidennellä kierroksella, mutta hyökkääjän tie ei kuitenkaan sinne asti ikinä vienyt. Descheneau pelasi kauden 2016-17 sekä AHL:ää että ECHL:ää, mutta siirtyi Eurooppaan pelaamaan Sveitsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle kaudeksi 2017-18. Siitä lähtien kanadalainen on viihtynyt Euroopassa ja Descheneaun tie vie nyt Sveitsin, Saksan sekä Ruotsin kautta TPS:ään.

175-senttinen ja 85-kiloinen laitahyökkääjä saapuu Turkuun torstaiaamuna ja hänen odotetaan debytoivan TPS:n riveissä mahdollisimman nopealla aikataululla.

- Jaedon on suoraviivainen laitahyökkääjä, josta odotamme saavamme lisää hyökkäysvoimaa kokoonpanoomme, taustoittaa TPS:n pelaajakoordinaattori Tomi Kallio tuoretta hankintaa.

- Olen todella innoissani siitä, että saan kaudelleni uuden ja raikkaan alun. Haluan tuoda TPS:ään vauhtia, yritteliäisyyttä sekä tietenkin osaamistani hyökkäyspäähän, kommentoi puolestaan Descheneau.


---
Julkaisija: Henri Niemelä