HIFK haastaa sarjakärki TPS:n - Turkulaiset ovat voittaneet joukkueiden neljä edellistä kohtaamista

9.12.2021
HIFK haastaa sarjakärki TPS:n - Turkulaiset ovat voittaneet joukkueiden neljä edellistä kohtaamista

TPS voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen Helsingissä lukemin 1-2. (Kuva: Juuso Pellava)

Liigassa pelataan torstaina vain yksi, mutta sitäkin mielenkiintoisempi ottelu kun HIFK matkaa Turkuun sarjakärki TPS:n vieraaksi. TPS on voittanut joukkueiden kaikki neljä edellistä kohtaamista.

TPS-HIFK

>> Kokoonpanot
>> Liput

Tämän illan keskinäinen kohtaaminen on joukkueille kauden toinen. Syyskuussa TPS voitti ensimmäisen kohtaamisen Helsingissä Markus Nurmen kahdella maalilla lukemin 1-2. Silloin Nurmen lisäksi vierasjoukkueen sankari hääri venäläismaalivahti Andrei Karejev 35 torjunnalla. TPS ja HIFK kohtasivat toisensa viime keväänä playoffsien semifinaaleissa, joista TPS selvitti tiensä finaaleihin voitoin 3-1. Nämä kun lasketaan yhteen niin TPS on voittanut kaikki neljä edellistä joukkueiden välistä kohtaamista.

TPS urakoi viime viikolla kolme ottelua, joista se onnistui keräämään peräti 11 pistettä. Joukkue kaatoi ensin varsinaisella peliajalla sekä Ässät että Kärpät ja viikon päättävässä ottelussa kaatui HPK jatkoajan jälkeen lukemin 0-1. TPS saapuu täten tulevaan kotiotteluun neljän ottelun voittoputkessa. TPS johtaa torstaihin tultaessa Liigaa 54 pisteellä 26 ottelusta. TPS on tehnyt tähän kauteen neljänneksi vähiten maaleja, mutta se on menestynyt tästä huolimatta tiiviin puolustuspelaamisensa ansiosta. Loistavan maalivahtikaksikon johdolla joukkue on päästänyt tähän kauteen kaikista joukkueista vähiten maaleja (48).

HIFK pelasi viime viikolla kaksi ottelua, joista se onnstui saamaan itselleen viisi pistettä. HIFK aloitti viikkonsa keskiviikkona 2-3 voitolla Sportista ja päätti sen lauantaina 3-4 jatkoaikavoittoon Lukosta. HIFK on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan neljä ja noussut hyvän vireensä ansiosta sarjataulukossa kärkitaisteluun mukaan sijalle viisi. Matkaa helsinkiläisillä on TPS:ään ennen tätä iltaa neljä pistettä. HIFK on parantanut pelaamistaan selvästi kauden edetessä ja varsinkin hyökkäyspäässä joukkue on löytänyt tehoja. HIFK:n ylivoima on ollut viime aikoina erittäin hyvää ja se on noussut tilastoissa Liigan toiseksi parhaaksi onnistumisprosentilla 24,05%.

TPS-hyökkääjä Juuso Pärssinen on pelannut hienon kauden tähän saakka ja 20-vuotias hyökkääjä kantaakin joukkueensa kultakypärää tehopistein 7+14=21. Huomionarvoista on tehopisteissä se, että ne ovat tulleet ainoastaan 18 pelattuun otteluun. Kauden viisi ensimmäistä ottelua loukkaantumisen takia sivussa ollut Eetu Koivistoinen on noussut puolestaan HIFK:n kultakypäräksi. 26-vuotias hyökkääjä on iskenyt tähän mennessä 23 otteluun tehopisteet 8+12=20.

Molemmat joukkueet saavat illan otteluun mukaansa tervehtyneitä pelaajia. TPS:n hyökkäykseen palaa Mitch Hults ja HIFK:n hyökkäykseen palaa marraskuun puolesta välistä asti sivussa ollut Alex Broadhurst. Broadhurst kantoi ennen loukkantumistaan joukkueensa kultakypärää iskettyään 16 otteluun tehopisteet 8+7=15.


---
Julkaisija: Henri Niemelä