KooKoo etevämpi illan ainoassa ottelussa - Kuopiossa ratkaisua haettiin aina voittomaalikilpailusta asti

7.12.2021
KooKoo etevämpi illan ainoassa ottelussa - Kuopiossa ratkaisua haettiin aina voittomaalikilpailusta asti

KooKoo haki kaksi vieraspistettä Kuopiosta voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-4. (Kuva: Ella Taponen)

Liiga-viikko avattiin Kuopiossa KalPan ja KooKoon välisellä ottelulla, jossa ratkaisu haettiin aina voittomaalikilpailusta asti. KooKoo palasi voittojen tielle kun se haki kaksi pistettä loppulukemin 3-4

KalPa-KooKoo

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Illan joukkueet kohtasivat toisensa tänään kolmatta kertaa tällä kaudella. Aiemmissa kohtaamisissa voitot olivat menneet tasan 1-1 molempien voitettua omat kotiottelunsa. KooKoo voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen lukemin 7-4 ja KalPa voitti toisen Jesper Mattilan jatkoaikamaalilla lukemin 2-1.

Vierasjoukkue sai otteluun terävän startin, mikä suli kuitenkin Petteri Nikkilän ottamaan jäähyyn ajassa 1.47. KalPan ylivoima on ollut koko kauden Liigan parhaimmistoa ja tästä saatiin näyte heti ottelun ensimmäisellä ylivoimalla. Kiekko liikkui mieheltä toiselle todella nopeasti ja hienon kuvion päätteeksi Tuomas Kiiskinen pääsi iskemään maalin edestä kauden neljännen maalinsa ylivoimalla. KalPa oli ennen tätä iltaa onnistunut maalinteossa viimeiseen viiteen otteluun ainoastaan kuusi kertaa, mutta avauserässä kotijoukkue oli todella tehokas.

Nopea avausmaali selkeästi vapautti KalPaa ja joukkue siirtyikin ottelussa jo kahden maalin johtoon ajassa 10.46. Maalissa kultakypärä Miikka Pitkänen pääsi yllättämään KooKoo-maalivahti Nick Malikin maalinedustalta kauden 10. maalillaan. Aapeli Räsänen kirjasi molempiin kotijoukkueen maaleihin syöttöpisteen nostaen illan tehopisteensä muotoon 0+2. KooKoolla oli avauserässä myös omat hyvät hetkensä, mutta KalPa oli erässä selkeästi edellä tehokkuutensa ja aktiivisuutensa ansiosta.

KooKoo palasi pukukopista toiseen erään terävänä ja ennen kaikkea tehokkaana. Vieraiden avausmaaliin näyttävän esityön teki jo avauserässä joukkueensa parhaimmistoon kuulunut Sam Lofquist. Kovasta laukauksestaan tunnettu yhdysvaltalaispuolustaja lähetti laukauksen viivasta KalPa-maalivahti Connor LaCouveen takapatjaan ja paluukiekosta kultakypärä Joose Antonen sai tuoda joukkueensa yhden maalin päähän ajassa 21.45.

Lofquist paransi huikeaa iltaansa entisestään KooKoon toisessa maalissa, joka oli tällä kertaa miehen omaa käsialaa. Aikaisemmin ottelussa kovaa lyöntilaukaustaan käyttänyt Lofquist löysi tällä kertaa rannelaukauksella maalin edestä kiekon mentävän raon tuoden joukkueensa tasatilanteeseen ajassa 23.47. KalPa ei hätkähtänyt vieraiden rynnistyksestä vaan laittoi itse pienin askelin lisää vauhtia pelaamiseensa. Toinen erä oli ensimmäisen tapaan erittäin laadukasta jääkiekkoa, jossa mentiin kovaa päästä päähän. KalPan painostusjakso palkittiin vielä ennen toista erätaukoa illan toisella ylivoimamaalilla.

Kyseinen maali syntyi monien vaiheiden jälkeen, sillä KooKoo sai ensin alivoimalla ylivoimahyökkäyksen, jonka LaCouvee onnistui upeasti pysäyttämään. Juuso Mäenpää nosti jalalla kiekon torjunnan jälkeen toiseen päähän ja monien vaiheiden jälkeen kiekko löytyi kolmatta kertaa Malikin selän takaa Aleksi Klemetin lavasta.

KooKoo kipusi ottelussa toistamiseen tasoihin kolmannen erän alussa. Vierasjoukkue sai mahdollisuuden vastahyökkäykseen, jonka Radek Koblížek päätti kauden seitsemänteen maaliinsa terävällä rannelaukauksella. Ajassa 47.51 KooKoo joutui kovaan paikkaan kun se otti samaan aikaan kaksi kahden minuutin rangaistusta. Vieraspisteiden kannalta oli ratkaisevaa se, että KooKoo pystyi selvittämään kahden miehen alivoimansa puhtain paperein ilman takaiskumaaleja. Kolmas erä oli pitkälti KalPan hallintaa, mutta kokonaiskuva oli erittäin vauhdikas ja molemmat omasivat paikat ratkaisuun.

Ottelu eteni tilanteessa 3-3 jatkoajalle ja sen oltua maaliton haettiin ratkaisua aina voittomaalikilpailusta asti. Voittomaalikilpailu olikin molempien joukkueiden osalta silkkaa taidetta, sillä kuudesta yrityksestä peräsi viisi päätyi maaliin asti. KooKoo onnistui kaikissa kolmessa yrityksessään vieden kaksi pistettä mukanaan Kouvolaan lukemin 3-4.

KooKoo paransi asemiaan Liigan kärkipäässä nousten illan ottelun jälkeen sarjassa sijalle kaksi kahden pisteen päähän kärjestä.


---
Julkaisija: Henri Niemelä