KalPa isännöi KooKoota tiistai-illan ainoassa ottelussa

7.12.2021
KalPa isännöi KooKoota tiistai-illan ainoassa ottelussa

KalPa ja KooKoo kohtaavat tänään tällä kaudella jo kolmatta kertaa. (Kuva: Atte Rissanen)

Uusi Liiga-viikko käynnistetään Kuopiosta, jossa KalPa isännöi KooKoota. Illan kohtaaminen on joukkueille tämän kauden kolmas.

KalPa-KooKoo

>> Kokoonpanot
>> Liput

Näille joukkueille illan kohtaaminen on kolmas tällä kaudella. 22.9. KooKoo voitti oman kotiottelunsa peräti lukemin 7-4. Voitot ovat tämän kauden osalta kuitenkin tasan 1-1, sillä KalPa voitti lokakuun puolessa välissä oman kotiottelunsa lukemin 2-1 Jesper Mattilan tekemällä jatkoaikamaalilla.

KalPa pelasi viime viikolla ainoastaan yhden ottelun, mutta tärkeän sellaisen. Joukkue nimittäin katkaisi viime viikon perjantaina kolmen ottelun tappioputkensa 2-1 voitolla JYPistä. KalPa on ottanut viimeisestä viidestä ottelustaan kaksi voittoa, mutta joukkueen suurin huolenaihe on viime otteluissa ollut maalinteko. Kuopiolaiset ovat onnistuneet maalinteossa viimeiseen viiteen otteluun ainoastaan kuusi kertaa. KalPa on sarjataulukossa sijalla 11 ja taistelee tosissaan playoffs-paikasta hyvän kotipelaamisensa ansiosta. Joukkue on edelleen sarjan huonoin vierasjoukkue, mutta kotona KalPa sarjan kuudenneksi paras joukkue. Edellisestä seitsemästä kotiottelusta KalPa on voittanut peräti kuusi kärsien ainoastaan yhden tappion Jukureille 26.11.

KooKoo pelasi viime viikolla kaksi ottelua. Joukkue avasi viikkonsa perjantaina voittolaukauskilpailun jälkeen 2-1 voitolla Pelicansista, mutta heti perään lauantaina lahtelaiset ottivat revanssin kouvolalaisista lukemin 4-2. KooKoo on kerännyt viimeisestä viidestä ottelusta kuusi pistettä kahden voiton myötä. KooKoolla ei ole KalPan tapaan ollut maalinteko-ongelmia, sillä joukkue on tehnyt viimeiseen viiteen otteluun 13 maalia. Enemmän huolta on aiheuttanut puolustuspelaaminen, sillä joukkue on päästänyt viimeisessä viidessä ottelussa omiin 14 maalia. Isossa kuvassa KooKoon kausi on kuitenkin ollut suuri menestys ja joukkue on edelleen sarjan kärkitaistelussa mukana sijalla kolme. Matkaa kärkeen joukkueella on ennen tiistain ottelua neljä pistettä.

Joukkueiden parhaat pistemiehet löytyvät pistepörssistä 15 parhaan joukosta. Kotijoukkueen Miikka Pitkänen kantaa KalPan kultakypärää tehopistein 9+11=20 ja vierasjoukkueen puolelta tehokkaimmaksi pelaajaksi on noussut 26-vuotias Joose Antonen tehopistein 5+15=20.

Kokoonpanoonsa KalPa tekee vain yhden muutoksen sitten edellisen ottelun kun Sami Tavernier nousee joukkueen kakkoskentälliseen loukkantuneen Tuomas Vartiaisen tilalle. KooKoo saa kokoonpanoonsa puolestaan kaksi lisäystä kun Petteri Nikkilä ja Eetu Paasovaara palaavat takaisin joukkueen mukaan.


---
Julkaisija: Henri Niemelä