Ilves vei Nokia Arenan avauskohtaamisen − KooKoo katkaisi Pelicansin voittoputken, Jukurit jatkoi SaiPan kurimusta

3.12.2021
Ilves vei Nokia Arenan avauskohtaamisen − KooKoo katkaisi Pelicansin voittoputken, Jukurit jatkoi SaiPan kurimusta

Antti Saarela oli Ilveksen suuri sankari. (Kuva: Mika Kylmäniemi)

Perjantain Liiga-kierros tarjosi runsaasti draamaa. KooKoo ja Pelicans väänsivät pitkän kaavan kautta, Jukurien viimeinen erä toi voiton SaiPasta ja KalPa oli piirun verran JYPiä parempi. Tampereen Nokia Arenan ensimmäinen ottelu päättyi Ilveksen juhliin.

Tappara−Ilves 3−6 (1−4, 0−1, 2−1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tapparan ja Ilveksen avauskohtaamisesta uudella Nokia Arenalla muodostui todellinen maalijuhla. Ilves aloitti ottelun ryminällä ja johti ottelua 13 minuutin jälkeen jo 4−0. Avauskymppi oli todellinen Antti Saarela -show. Nuori Ilves-hyökkääjä iski kymmeneen minuuttiin hattutempun. Tappara kavensi pelin 1−4:een ajassa 15.20 Tyler Morleyn osumalla. Tunnerikas ja viihdyttävä ottelu ratkesi lopullisesti kolmannen erän alussa, kun Joona Ikonen vei tupsukorvat jo 6−1-edelle. Ilves oli todella tehokas maalipaikoissaan, ja maalilla torjunut Vadim Zherenko oli vakuuttavassa iskussa. Tappara haki asetelmia lauantain kamppailua varten kahdella kolmannen erän lopun maalillaan. Loppulukemat jäivät muotoon 3−6. Paikallisvastustajat iskevät yhteen uudelleen lauantaina.

KalPa−JYP 2−1 (1−0, 1−0, 0−1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa palasi takaisin voittokantaan sen voitettua JYPin kotikentällään 2−1-lukemin. Tiukka ja vähämaalinen ottelu sai ansaitsemansa tiukan lopun, kun JYP tuli viimeisessä erässä maalin päähän. KalPa avasi maalihanat avauserän puolessa välissä Kasper Puution maalilla. KalPa lisäsi johtonsa 2−0:een toisessa erässä 19-vuotiaan Juuso Mäenpään kauden toisella osumalla. JYP tuli päätöserään hyvällä intensiteetillä ja kavensi pelin 1−2:een kun kolmas erä oli ehtinyt vanheta reilut viisi minuuttia. Tuo osuma jäi ottelun viimeiseksi osumaksi. Hurrikaanipaidat hakivat hanakasti tasoitusta ottelun viime hetkillä, mutta hyvin puolustanut KalPa-joukkue Connor LaCouvee viimeisenä lukkonaan piti pintansa. Kaksikko kohtaa toisensa uudestaan heti lauantaina.

KooKoo−Pelicans 2−1 VL (0−1, 1−0, 0−0, 0−0, 1−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo katkaisi Pelicansin voittoputken tiukan taiston jälkeen. KooKoo oli kotiottelussaan parempi 2−1-lukemin voittolaukauskilpailun päätteeksi. Pelicans avasi ottelun maalihanat ensimmäisen erän avauspuoliskolla. Jasper Patrikainen ja Nick Malik olivat ottelun hahmoja. Veskarit päästivät maalin mieheen, ja voittomaalikilpailussakin nähtiin vain yksi osuma. KooKoo ja Pelicans iskevät yhteen toistamiseen heti lauantaina. KooKoo myös katkaisi Pelicansin kaksikon välisen voittokulun. Pelicans oli voittanut ennen perjantain kohtaamista kolme edellistä kohtaamista KooKoota vastaan.

SaiPa−Jukurit 2−4 (2−1, 0−0, 0−3)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Isäntäjoukkue SaiPa hävisi jo seitsemännen ottelunsa peräkkäin. SaiPa tuli otteluun hyvin ja karkasi 2−0-johtoon kun avauserää oli ehtinyt kulua noin puolet. Jukurit kavensi pelin Patrik Puistolan yv-maalilla 1−2:een ajassa 14.29. Toisessa erässä joukkueet tahkosivat rinta rinnan tasaisesti. Toisessa erässä ei lisäosumia nähty. Vierailijoiden jämäkkä kolmas erä nousi ottelun ratkaisuksi. Jukurit iski kolmannessa erässä kolme maalia SaiPan nollaa vastaan, joten ottelun loppulukemat jäivät muotoon 2−4. Ottelun ykköshyökkääjäksi nousi pisteet 2+1 nakuttanut Aatu Räty. Räty iski illan toisensa tyhjään maaliin alle sekunti ennen varsinaisen peliajan päätöstä.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen