JYPille vapauttava voitto Jukureista - Sport nollattiin jo kolmatta kertaa peräkkäin Pelicansin toimesta

24.11.2021
JYPille vapauttava voitto Jukureista - Sport nollattiin jo kolmatta kertaa peräkkäin Pelicansin toimesta

JYP otti todella vapauttavan voiton illan kierroksella Jukureita vastaan. (Kuva: Jiri Halttunen)

Liigaa pelattiin torstaina yhteensä neljällä paikkakunnalla. JYP sai historiallisen pitkän tappioputkensa poikki kun taas Sportin vaikeudet maalinteon suhteen jatkuivat kotiottelussa Pelicansia vastaan

HIFK-SaiPa 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

SaiPa haki illan ottelussa revanssia viime lauantaisesta tappiosta HIFK:ta vastaan. Silloin vahvan alun jälkeen SaiPa hävisi ottelun voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 2-3. SaiPa saapui Helsinkiin lauantaisen tappion lisäksi kolmen ottelun tappioputkessa.

HIFK:n lukuisista erinomaisista maalipaikoista huolimatta illan ottelu pysyi maalittomana vielä avauserän suhteen. Helsingin kirkkaat valot olivat heikolla itseluottamuksella operoivalle vierasjoukkueelle kuitenkin tänään liikaa. SaiPa joutui ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä pelaamaan paljon alivoimaa, mikä ajoi sen väistämättä isoon alakynteen. HIFK teki illan kaksi ensimmäistä osumaansa ottelun puolen välin tienoilla neljän minuutin sisään. Yhdysvaltalaispuolustaja Jordan Schmaltz teki näistä maaleista toisen iskien kahteen maaliin yhteensä tehopisteet 1+1. SaiPa sai kahteen erään tilastoihin ainoastaan viisi laukausta kohti HIFK-maalia. Kolmannessa erässä viimeisen iskun kohti kolmea pistettä iski kotijoukkueen Otto Paajanen ajassa 53.10. Maaliin syöttöpisteen saaneille Roni Hirvoselle ja Olli Palolalle ilta oli kahden tehopisteen arvoinen. Hirvonen keräsi tänään tehopisteet 1+1 ja Palola 0+2.

SaiPa kirjautti illan ottelussa ainoastaan 10 laukausta kohti Niilo Halosen vartioimaa HIFK-maalia ja koki selvän tappion vailla mahdollisuuksia. SaiPalle tappio oli neljäs peräkkäinen.


HPK-KooKoo 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Loistovireessä pelaavien HPK:n ja KooKoon välinen kauden toinen otatus oli ennakolta illan kierroksen odotetuin ottelu. HPK saapui tähän iltaan kuuden ottelun voittoputkessa ja kahden ottelun nollapeliputkessa. KooKoo oli niin ikään viime viikolla voitollinen kun se voitti kahdessa ottelussaan sekä HIFK:n että Jukurit.

Hyvälaatuisessa ja tasaisessa ottelussa edettiin tänään kaksi erää käsikädessä. HPK kävi avauserässä yhden maalin johdossa kun taas KooKoo kävi toisessa erässä 1-2 johdossa. Kahden erän jälkeen kaikki oli vielä auki tilanteessa 2-2. Kolmannessa erässä maalin ottelun käänsi itselleen korkealla itseluottamuksella pelaava HPK. HPK-hyökkääjä Jere Jokinen vei sekä tämän illan että Liiga-uransa toisella maalillaan HPK:n kolmannessa erässä 3-2 johtoon ja Juuso Ikonen viimeisteli voittolukemat 4-2 tyhjään maaliin. Jokisen lisäksi illan ratkaisijana toimineesta kolmoskentällisestä kahteen tehopisteeseen ylsivät Henri Kanninen, Philippe Cornet sekä Petteri Nurmi. Jokainen heistä keräsi voitossa tehopisteet 0+2.

HPK:n voittoputki venyi tämän illan jälkeen jo seitsemän ottelun pituiseksi. Tämän putken aikana hämeenlinnalaiset ovat voittaneet kaikki viisi viimeistä kotiotteluaan. Kotijoukkueen maalivahti Eetu Laurikainen on ottanut voittoputkessa viisi viimeistä voittoa. Aiemmin syksyllä päävalmentajaansa vaihtanut ja sarjan jumbona käynyt HPK nousi voittonsa myötä sarjataulukossa jo sijalle kahdeksan. KooKoo pysyy tappiosta huolimatta vielä sarjan kärjessä yhdessä Kärppien kanssa.


JYP-Jukurit 4-3 JA (0-1, 2-1, 1-1, 1-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP ja Jukurit kohtasivat tänään jo kolmatta kertaa tällä kaudella. Jukurit-hyökkääjä Jani Tuppurainen saavutti illan ottelussa upean 800 runkosarjaottelun merkkipaalun. JYP oli ennen tätä iltaa hävinnyt kaikki kymmenen viimeistä otteluaan. Jukurit saapui otteluun niin ikään tappioputkessa, joka on maajoukkuetauon jälkeen kahden ottelun pituinen.

Jukurien Jarkko Immonen vastasi illan avausosumasta avauserässä ylivoimalla ja vierasjoukkue pääsi ensimmäiselle erätauolle yhden maalin johdossa. Tappioputken aiemmissa otteluissa JYPin ote on usein herpaantunut toisessa erässä tappioasemassa, mutta tänään siitä ei ollut merkkejä. JYP oli kerennyt nousta toisen erän puolessa välissä ylivoimalla tasoihin kunnes sitä testattiin kunnolla ajassa 34.49. Kotijoukkue otti 20 sekunnin sisään kaksi rangaistusta ja joutui tiukkaan paikkaan jo kertaalleen onnistuneen vieraiden ylivoiman kanssa. Tiukasta paikasta JYP selvisi voittajana kun Braden Christoffer iski alivoimalla läpiajosta joukkueensa Liigassa ensimmästä kertaa johtoon sitten Ässät-ottelun, joka pelattiin 5. marraskuuta. Kaikki illan neljä ensimmäistä maalia tuli erikoistilanteista kun Patrik Puistola vei joukkueet toiselle erätauolle tilanteessa 2-2. Kolmannen erän alussa molemmat joukkueet iskivät maalin 31 sekuntiin ja JYP selvisi lukuisista alivoimaminuuteista huolimatta illan ottelussa jatkoajalle asti. Jatkoajalla illan ratkaisu saatiin heti ensimmäisestä laukauksesta. JYP-puolustaja Anttoni Honka pääsi kiekon kanssa B-pisteiden väliin ja vapautti illan toisella maalillaan joukkueensa pitkästä piinasta.

JYPin kymmenen ottelun pituinen tappioputki on täten historiaa. Joukkueen edellinen voitto oli tullut nimenomaan Jukureita vastaan 13.10. Edellisen kotiottelun JYP oli ottanut puolestaan niinkin kaukaa kuin 9.10. Jukurit koki illan tuloksen myötä jo kolmannen peräkkäisen tappionsa. JYP on voittanut joukkueiden kaikki kolme kohtaamista tällä kaudella maalierolla 10-6.


Sport-Pelicans 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Vaasassa Sport ja Pelicans kohtasivat tällä kaudella toisensa toistamiseen. Sport oli ennen illan ottelua neljän ottelun tappioputkessa ja se oltiin nollattu kahdessa ottelussa putkeen HPK:n ja Tapparan kustannuksella. Pelicans äityi puolestaan viime viikolla maajoukkuetauon jälkeen kahteen peräkkäiseen kotivoittoon.

Pelicans siirtyi illan ottelussa avauserässä 0-1 johtoon Otto Kivenmäen maalilla. Sportin viimeisimmät ottelut ovat toistaneet samaa kaavaa, jossa vaasalaiset ovat hallinneet otteluita, mutta vastustaja on tehnyt maalit. Pelicansin Jiri Smejkal rankaisi kotijoukkuetta illan toisesta jäähystä yivoimalla ja Sport löysi täten jälleen itsensä toisella erätauolla useamman maalin tappioasemasta. Sportin joukkueen henkistä kapasitettia testataan entisestään tämän illan jälkeen, sillä pistepörssin kakkonen Lukas Jasek viimeisteli illan loppulukemat 0-3 tyhjään maaliin. Smejkal oli tänään mukana Pelicansin jokaisessa maalissa tehopistein 1+2. Vaasalaiset hakkasivat tänään jälleen päätään vastustajan maalivahtiin, joka oli illan ottelussa Jasper Patrikainen. Patrikainen sai tilastoihinsa voiton lisäksi nollapelin 32 torjunnalla. Sportin kurimus maalinteon suhteen on tällä hetkellä sietämätön. Joukkue nollattiin nyt jo kolmatta ottelua peräjälkeen ja se on nyt viiden ottelun mittaisessa tappioputkessa onnistunut maalinteossa vain yhden ainoan kerran.

Pelicans otti kolmannen peräkkäisen voittonsa vankistaen asemaansa sijalla kuusi. Sport putosi tämän illan jälkeen tappioputkensa johdosta jo sijalle yhdeksän. Vaasalaiset ovat sarjataulukossa kymmenen parhaan joukossa enään kahden pisteen turvin.


---
Julkaisija: Henri Niemelä