Lukko ja Tappara kamppailevat neljännesfinaalipaikoista CHL:ssä – Tässä lähtökohdat ratkaisupeleihin

23.11.2021
Lukko ja Tappara kamppailevat neljännesfinaalipaikoista CHL:ssä – Tässä lähtökohdat ratkaisupeleihin

Kuva: CHL / Mika Kylmäniemi

CHL:n ensimmäisen playoffs-kierroksen toiset osaottelut pelataan tiistaina ja keskiviikkona. Liiga-joukkueista Tappara pelaa kotonaan tiistaina. Lukon keskiviikon ottelu joudutaan siirtämään joukkueessa ilmenneiden koronatartuntojen vuoksi.

Tapparalla on alla 2–2-tasapeli Växjö Lakersiä vastaan. Kirvesrinnat hakivat lauantaina vierasvoiton Sportista ja ovat voittaneet Liigassa viidestä viime ottelustaan neljä maalierolla 16–5. SHL:ssä Växjö on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan sarjan kärkikolmikkoon kuuluvia Skeleffteåta ja Frölundaa vastaan.

– Viime kerralla molemmilla oli maajoukkuepelien vuoksi taukoa peleistä ja se näkyi vähän levottomina esityksinä, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola pohtii.

Tappara lähtee kamppailuun ilman Sport-pelissä loukkaantunutta Kristian Tanusta. Sairaslistalla olleen Joona Luodon pelikunto on vielä arvoitus, ja hänen tilannettaan seurataan päivä kerrallaan.

Tappara on pelannut CHL:ssä jokaisella kaudella ja esiintynyt kaikilla kuudella kaudella myös playoffs-peleissä. Joukkue ei ole kuitenkaan kertaakaan aikaisemmin yltänyt kahdeksan parhaan neljännesfinaaleihin.

Växjö pelaa kuudetta kauttaan CHL:ssä. Joukkue pelasi vuoden 2018 finaalissa, mutta hävisi JYPille. Kaudella 2016–17 se putosi semifinaaleissa.

* * *

Lukko lähtee keskiviikon kamppailuun allaan 3–1-vierasvoitto italialaista Bolzanoa vastaan. Liigassa Lukko katkaisi lauantaina neljän ottelun tappioputkensa vierasvoitolla Kärpistä. Kotiotteluiden saldo on kuitenkin syksyn osalta vaatimaton, ja kuudesta viimeisestä Äijänsuon ottelusta on tullut vain yksi voitto. IceHL:ssä pelaava Bolzano on sarjassaan viidentenä ja voittanut kuusi kahdeksasta viime ottelustaan.

– Bolzanolla on paljon pelaajia, jotka ovat tottuneet pelaamaan kovia kansainvälisiä pelejä. Meidän on iskettävä heidän heikkouksiinsa. Kiekkoa ja miehiä on pistettävä liikkeelle, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen painottaa.

Myös Lukolla on ottelun alla loukkaantumishuolia.

– Välillä tuntuu siltä, että kun yksi saadaan mukaan niin kaksi putoaa pois. Nytkin meillä on flunssaa joukkueessa liikkeellä, joten vasta viime hetkillä tiedetään pelaava kokoonpano, Virtanen kertoo.

Lukko pelaa neljättä kauttaan CHL:ssä. Kaudella 2015-16 se putosi tiukassa semifinaalisarjassa Kärppiä vastaan finaalista. Vuotta aiemmin matka katkesi neljännesfinaaleissa. Bolzano on pelannut aiemmin kahdella kaudella CHL:ssä. Kaudella 2018-19 tie päättyi playoffsien avauskierrokseen ja kaudella 2014-15 lohkovaiheeseen.

* * *

CHL:n playoffs-ottelut pelataan kaksiosaisina. Kahden ottelun yhteistulos ratkaisee jatkoon menevän joukkueen.

>> Lue lisää: championshockeyleague.com

Playoffsien 1. kierroksen otteluohjelma

Ti 23.11. klo 19.00 Tappara – Växjö Lakers
Ke 24.11. klo 19.00 Lukko – HC Bolzano

1. playoffs-kierroksen otteluparien tilanteet

Sparta Praha, CZE – Skellefteå AIK, SWE (avausottelu 3–1)
Frölunda, SWE – Adler Mannheim, GER (10–1)
Lukko – HC Bolzano, ITA (3–1)
Rögle, SWE – ZSC Lions, SUI (4–3)
Tappara – Växjö Lakers, SWE (2–2)
Fribourg-Gottéron, SUI – Red Bull München, GER (2–4)
KAC Klagenfurt, AUT – Leksands IF, SWE (4–0)
Red Bull Salzburg, AUT – Rouen Dragons, FRA (1. ottelu keskiviikkona)


---
Julkaisija: Antti Seppänen