Kärpät voittoputkessa Lukon kimppuun - JYP hakee ryhtiliikettä Ilvestä vastaan

20.11.2021
Kärpät voittoputkessa Lukon kimppuun - JYP hakee ryhtiliikettä Ilvestä vastaan

Kärpät murskasi JYPin torstaina ja on voiton myötä viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa. (Kuva: Kimmo Metsälä)

Liigassa saadaan nauttia lauantaina täydestä seitsemän ottelun kierroksesta. Kärpät ja HPK saapuvat viikon päätökseen voittoputkessa kun taas Lukko ja JYP painivat pahan tappioputken kanssa sarjan pohjalla hakien uutta ryhtiliikettä.

Ilves-JYP

>> Kokoonpanot
>> Liput

Hakametsässä ovat tänään vastakkain joukkueet, joiden ennakkoasetelmat ovat täysin päinvastaiset. Kotijoukkue Ilves on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan kolme ja viimeisestä yhdestätoista peräti yhdeksän. Tamperelaisten paluu maajoukkuetauolta oli voitollinen kun joukkue haki eilisellä kierroksella 3-4 voiton voittolaukauskilpailun jälkeen Mikkelistä. JYP saapuu illan vierasotteluun raskaassa yhdeksän ottelun tappioputkessa. Viimeisin tappio tuli tauon jälkeen torstaina rumin 1-10 lukemin Kärpille. JYP on päästänyt viimeiseen viiteen otteluun yhteensä 28 maalia, mikä on ylivoimaisesti Liigan huonoin lukema. JYP on edellisen kerran voittanut Liigassa yli kuukausi sitten 13.10. Jukurien vieraana.

Sarjataulukossa neljäntenä oleva Ilves voitti JYPin joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa marraskuun alussa lukemin 3-6. Jyväskyläläiset ovat sarjataulukossa toiseksi viimeisenä yhden pisteen Ässien yläpuolella.


KooKoo-Jukurit

>> Kokoonpanot
>> Liput

KooKoo saapuu illan kotiotteluun hienon HIFK-voiton saattelemana maanantailta. Helsinkiläisten paineen alla KooKoo oli ottelussa tehokkaampi ja käänsi silloisen ottelun itselleen nousten väliaikaisesti Liigan kärkipaikalle. KooKoo on lauantaihin tultaessa sarjassa kolmantena kolme pistettä kärjen alapuolella. Jukurien ennen maajoukkuetaukoa saavutettu viiden ottelun voittoputki katkesi eilen kotiottelussa Ilvestä vastaan. Mikkeliläiset johtivat ottelua toisessa erässä vielä lukemin 2-0, mutta joutuivar kuitenkin taipumaan lopulta kirvelevään 3-4 tappioon voittolaukauskilpailun jälkeen. Jukurit on sarjassa tällä hetkellä sijalla kymmenen.

KooKoo voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen 22.10. lukemin 0-2. Silloinen vierasjoukkue KooKoo voitti ottelun Heikki Liedeksen ja Ville Meskasen maaleilla Jukurien selvästä hallinnasta huolimatta. Kouvolalaisten maalivahti Nick Malik pelasi voitto-ottelussa nollapelin 35 torjunnalla.


Kärpät-Lukko

>> Kokoonpanot
>> Liput

Oulussa pelaavilla joukkueilla on täysin erilaiset lähtökohdat illan koitokseen. Kärpät on tällä hetkellä koko sarjan kuumin joukkue viiden ottelun voittoputkessa. Aiemmin tällä viikolla sarjan kärkeen noussut joukkue palasi maajoukkuetauolta murskaavasti kun se voitti JYPin torstaina peräti 1-10. Kärppien nuoret puolustajat Axel Rindell ja Topi Niemelä ovat tällä hetkellä Liigan kuumimpia pelaajia. Rindell on siirtonsa jälkeen tehnyt Kärpissä neljään otteluun tehopisteet 1+7=8 kun taas Niemelä on pistepörssissä toisena tehopistein 5+15=20. Lukko saapuu illan otteluun neljän ottelun tappioputkessa. Alkukauden suurin pettymys palasi tauolta eilen 1-0 tappioon päättyneessä ottelussa KalPaa vastaan. Lukko on sarjassa sijalla 13 ja matkaa kymmenen parhaan joukkoon on neljä pistettä.

Lukko onnistui voittamaan Kärpät kauden ensimmäisessä kohtaamisessa värikkäiden vaiheiden jälkeen voittolaukauskilpailussa lukemin 5-4. Kyseissä ottelussa raumalaiset menettivät 4-1 johdon saalistaen pisteet kuitenkin itselleen rangaistuslaukausten kautta.


Pelicans-KalPa

>> Kokoonpanot
>> Liput

Kaksi tämän viikon voitollista joukkuetta asettuvat tänä iltana vastakkain Lahdessa. Pelicans voitti omassa tauon jälkeisessä ottelussaan SaiPan maalijuhlien päätteeksi lukemin 5-3. Kotijoukkueen tehoduo Iikka Kangasniemi ja Lukáš Jašek iskivät ottelussa yhteensä neljä tehopistettä Kangasniemen tehtyä kaksi näyttävää maalia. KalPa on voittanut tällä viikolla molemmat ottelunsa puhtaalla pelillä maalierolla 4-0. Kuopioon maajoukkuetauon aikana saapunut Connor LaCouvee on aloittanut Liiga-uransa häikäisevästi kahdella nollapelillä sekä SaiPaa että Lukkoa vastaan. Saako nollaputki tänään jatkoa Pelicansin kustannuksella?

Sarjassa yhdeksänneksi voittojen myötä noussut KalPa voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen syyskuussa jatkoajan jälkeen lukemin 3-2. Kuopiolaiset nousivat silloin kahden maalin takaa-ajoasemasta aina voittoon asti Kasper Puution jatkoaikamaalilla. Pelicans on sarjataulukossa ennen illan kierrosta kuudes kaksi pistettä KalPaa enemmän keränneenä.


Sport-Tappara

>> Kokoonpanot
>> Liput

Sport ja Tappara kohtaavat tällä kaudella toisensa jo kolmatta kertaa. Tähän mennessä voitot joukkueiden välillä tasan 1-1. Sport voitti syyskuussa joukkueiden kauden ensimmäisen ottelun 3-2 ja Tappara sai revanssinsa lokakuun lopussa lukemin 3-0. Tappara-hyökkääjä Patrik Virta on ollut otteluparin tehokkain pelaaja tehopistein 2+1.

Sportilla on parhaillaan menossa hyvin tuskainen vaihe, sillä joukkue on hävinnyt kolme viimeisintä otteluaan maalierolla 1-8. Suurista maalinteko-ongelmista kärsivä joukkue on hävinnyt tällä viikolla jo kahdesti sekä Kärpille että HPK:lle. Tappara pelasi oman ensimmäisen ottelun tauon jälkeen Liigassa eilen kotona TPS:ää vastaan. Tamperelaiset kokivat vähämaalisessa ottelussa 1-2 tappion. Illan joukkueet löytyvät sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta seitsemän ja kahdeksan. Molemmilla on kasassa 33 pistettä, mutta silmiinpistävää on maalierojen lukemat. Tappara on vetänyt alkukauden maalierolla +14 kun taas Sport on valunut pakkaselle lukemin -8.


Ässät-HPK

>> Kokoonpanot
>> Liput

Porissa illan ottelu on molemmille toinen maajoukkuetauon jälkeen. Ässät palasi tauolta torstaina Turussa TPS:ää vastaan. Porilaiset taistelivat ottelussa hyvin kaksi erää mukana, mutta kotijoukkue karkasi kolmannessa erässä lopulta 5-2 voittoon. Ässät on sarjataulukossa viimeisellä sijalla. Viimeisestä viidestä ottelusta joukkue on onnistunut kuitenkin keräämään kiitettävät kuusi pistettä. HPK palasi kaukaloon eilen 3-0 voitossa Sportista. Voiton myötä joukkue venytti ennen taukoa alkaneen voittoputkensa jo viiden ottelun pituiseksi. HPK:n puolustuspää pitää tällä hetkellä todella hyvin, sillä joukkue on päästänyt viimeiseen viiteen otteluun omiin ainoastaan neljä maalia.

Sarjataulukossa sijalla 11 oleva HPK voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen 17.9. lukemin 2-1 jatkoajan jälkeen. Hämeenlinnalaisten sankari kyseisessä ottelussa oli joukkueen kultakypärää kantava Michael Joly tehopistein 1+1.


SaiPa-HIFK

>> Kokoonpanot
>> Liput

Tänään illan ainoassa kello 18.30 alkavassa ottelussa SaiPa ja HIFK kohtaavat toisensa tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Viime kaudella HIFK voitti joukkueiden neljästä kohtaamisesta kolme maalierolla 10-7.

SaiPan paluu maajoukkuetauon jälkeen on ollut mollivoittoinen. Joukkue on hävinnyt viikon molemmat ottelunsa ensin KalPalle lukemin 0-3, jota seurasi toinen tappio torstaina Pelicansille lukemin 5-3. SaiPa on hävinnyt kaikki kolme viimeisintä kotiotteluaan ja viimeisestä viidestä ottelusta se on onnistunut voittamaan kaksi vieraissa. HIFK palasi niin ikään tauolta tappiollisesti kun se hävisi maanantaina kotonaan KooKoolle lukemin 2-5. Kyseisessä ottelussa helsinkiläiset eivät onnistuneet hyödyntämään omia maalipaikkoja, mikä johti lopulta toiseen peräkkäiseen kotitappioon. HIFK on joukkueista korkeammalla sarjatulukossa sijalla viisi. SaiPa on yhdeksän pistettä vähemmän keränneenä sijalla 12.

HIFK:n paras pistemies Alex Broadhurst loukkaantui joukkueen edellisessä ottelussa ja on tietojen mukaan sivussa kokoonpanosta noin kolmen viikon ajan.


---
Julkaisija: Henri Niemelä