Kuopiossa vietetään juhlaottelua - Jukurit pyrkii jatkamaan huimaa virettään Ilvestä vastaan

19.11.2021
Kuopiossa vietetään juhlaottelua - Jukurit pyrkii jatkamaan huimaa virettään Ilvestä vastaan

KalPan 92-vuotisjuhlaottelun lisäksi Kuopiossa juhlitaan seuraikoni Jussi Timosen menestyksekästä uraa. (Kuva: Timo Hartikainen)

Perjantaina pelataan Liigaa yhteensä neljällä paikkakunnalla. Kuopiossa juhlitaan sekä seuraa että sen entistä pelaajaa Jussi Timosta. Jukurit puolestaan hakee viiden ottelun voittoputkelle jatkoa kotona Ilvestä vastaan.

HPK-Sport

>>Kokoonpanot
>> Liput

HPK ja Sport iskevät tänään vastakkain toisen kerran tällä kaudella. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa reilu kuukausi sitten HPK katkaisi Sportin kuuden kotivoiton putken lukemin 2-4.

HPK:lle tämän illan ottelu on ensimmäinen maajoukkuetauon jälkeen. Joukkueen toiveena on varmasti jatkaa siitä mihin se jäi ennen taukoa, sillä HPK lähti tauolle neljän ottelun voittoputkessa. Kolme viimeisintä voittoa tulivat kaikki kotikentällä ja viimeiseen viiteen otteluun sarjan jumbonakin aiemmin käynyt hämeenlinnalaisjoukkue on kerännyt peräti 11 pistettä. HPK on tehnyt Liigassa tähän mennessä vähiten maaleja (38), mutta joukkueen viime aikaisen menestyksen salaisuus on ollut loistava maalivahtipelaaminen yhdistettynä puolustuksen ja alivoiman onnistumiseen. HPK on päästänyt viimeiseen viiteen otteluun ainoastaan viisi maalia omiin. HPK on ennen illan kierrosta sijalla 13. Matkaa kymmenen parhaan joukkoon joukkueella on neljä pistettä.

Sport palasi maajoukkuetauolta keskiviikkona tappiollisesti Kärppiä vastaan. Vaasalaiset pysyivät kotiottelussa sarjakärkeä vastaan tasatilanteessa viimeiselle viidelle minuutille asti kunnes vierasjoukkue karkasi 1-3 voittoon. Sport on onnistunut voittamaan viimeisestä viidestä ottelustaan kaksi, joista vain yksi on tullut varsinaisella peliajalla. Joukkue on kokenut keskiviikon jälkeen kaksi tappiota putkeen ja se kamppailee maalinteko-ongelmista, sillä Sport on tehnyt ainoastaan kahdeksan maalia edelliseen viiteen otteluun, mikä on koko sarjan huonoin lukema. Ensimmäisten kuukausien huuman jälkeen Sport löytyy vaikeuksien jälkeen sarjataulukosta sijalta kahdeksan.

Sportin kokoonpanossa nähdään tänään kaksi debytanttia kun maajoukkuetauon aikana seuraan siirtyneet Samu Tuomaala ja Bobbo Petersson ovat joukkueen mukana illan koitoksessa.


Jukurit-Ilves

>>Kokoonpanot
>> Liput

Molemmat illan joukkueista hyppäävät kaukaloon ensimmäistä kertaa maajoukkuetauon jälkeen. Jukurit äityi ennen taukoa huimaan viiden ottelun voittoputkeen, jonka vierasjoukkue Ilves pyrkii tänään katkaisemaan. Reilu kuukausi sitten Ilves voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen Hakametsässä lukemin 5-2.

Mikkeliläiset tosiaan olivat pysäyttämättömiä maajoukkuetauolle lähdettäessä viimeisessä viidessä ottelussa. Voitoista neljä tuli kotiotteluissa, joissa joukkueen jalkoihin jäi muun muassa kärkipään seurat Kärpät sekä TPS. Jukurit voitti nämä viisi ottelua maalierolla 17-6, jonka lisäksi matkalle osui kaksi Oskari Salmisen pelaamaa nollapeliä TPS:ää ja Sportia vastaan. Jukurit on noussut huiman vireensä ansiosta sarjataulukossa jo sijalle yhdeksän. Joukkueen kultakypärä ja kapteeni Petrus Palmu liitää parhaillaan viiden ottelun pisteputkessa tehopisteillä 1+6. Kärpistä Mikkeliin siirtynyt Aatu Räty on ollut uudessa seurassaan huippuvireessä, sillä 19-vuotias hyökkääjä on iskenyt kahteen Jukurit-otteluun tehopisteet 2+2=4.

Ilves pääsi tauolle niin ikään positiivisissa merkeissä, sillä joukkue on kerännyt viimeiseen viiteen otteluun kolme voittoa ja kymmenen pistettä nousten samalla mukaan sarjan kärkitaisteluun. Viimeiseen kymmeneen otteluun Ilves on ollut sarjan paras joukkue peräti kahdeksan voiton myötä. Ilves on perjantaihin tultaessa sarjataulukossa sijalla neljä. Matkaa sarjan kärkipaikalle on joukkueella kuuden pisteen verran. Ilves on tehnyt tällä kaudella neljänneksi eniten maaleja (62) ja sen maalivahtipelaaminen on ollut viime aikoina oikein hyvää Vadim Zherenkon johdolla. Ilveksen suurin kehityskohde on tällä hetkellä erikoistilannepelaaminen. Joukkueen ylivoima on onnistunut viimeisessä viidessä ottelussa vain viiden prosentin tehokkuudella, eikä alivoima ole myöskään suoriutunut halutulla tavalla.

Jukurit-hyökkääjä Pekka Jormakka palaa illan ottelussa kotijoukkueen kokoonpanoon.


KalPa-Lukko

>>Kokoonpanot
>> Liput

Kuopion perjantai-illassa pelataan KalPan 92-vuotisjuhlaottelu. Ottelussa juhlitaan seuran lisäksi myös joukkueen monivuotista puolustajaa sekä ikonia Jussi Timosta, joka saa nimensä KalPan Wall of Fameen. Timonen pelasi urallaan kuopiolaisten takalinjoilla playoffsit mukaan lukien 599 ottelua.

KalPa voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen lokakuun puolessa välissä voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 3-4. Silloinen vierasvoitto oli seuralle kauden ensimmäinen.

Maajoukkuetauolle kahden tappion saattelemana lähtenyt KalPa palasi tauolta voitokkaana keskiviikkona SaiPaa vastaan. Lappeenrannassa 0-3 voitossa kuopiolaisilta nähtiin erittäin ehjä ja varmaotteinen esitys, jonka kruunasi debyyttimaalivahdin Connor LaCouveen nollapeli 26 torjunnalla. Sarjataulukossa kymmenentenä majaileva KalPa on kerännyt kauden pistesaldostaan 65,5% kotiotteluista ja se pyrkii jatkamaan Lukkoa vastaan neljän kotivoiton pituista putkeaan. KalPan vahvuus on ollut alkukauteen maalinteko, jossa joukkue on ollut tähän mennessä sarjan kolmanneksi tehokkain 63 maalilla. Joukkueen selvästi tehokkain pelaaja on ollut rangaistuslaukausspesialisti Miikka Pitkänen tehopisteillä 8+10=18.

Hallitseva mestari Lukko palasi tauolta tiistaina CHL-kiekon merkeissä. Kyseisessä sarjassa kuudentoista parhaan joukkueen joukkoon edennyt suomalaisjoukkue voitti ottelussa italialaisen Bolzanon vieraissa lukemin 1-3. Ottelussa joukkueen kultakypärä ja Suomen maajoukkueessa hiljattain mukana ollut puolustaja Vili Saarijärvi iski tehopisteet 1+1. Raumalaiset pyrkivät jatkamaan hyviä otteita myös Liigassa, jossa joukkueella oli ennen taukoa erittäin hankalaa. Joukkue on valahtanut kolmen ottelun tappioputkeen, jonka myötä sarjasta sijoitus löytyy vasta kohdasta 12. Lukko on ollut viimeiseen viiteen otteluun sarjan toiseksi heikoin joukkue kolmella sarjapisteellä ja lukemaa -8 näyttävällä maalierollaan.


Tappara-TPS

>>Kokoonpanot
>> Liput

Tampereella Hakametsässä otetaan revanssi viimeisimmästä ottelusta ennen maajoukkutaukoa Tapparan ja TPS:n välillä. 6.11 pelatussa ottelussa Tappara kävi ryöstöretkellä Turussa lukemin 1-4. Waltteri Merelä oli kyseisen ottelun tehokkain pelaaja kahdella maalillaan.

Tappara palasi Lukon ohella kaukaloon tiistaina CHL:n pudotuspeleissä. Kuudentoista parhaan joukossa vastaan asettui ruotsalainen Växjö, jonka kanssa Tappara pelasi vieraissa tasan 2-2. Tappara tulee illan kotiotteluun kolmen ottelun voittoputkessa, johon se yltyi ennen taukoa. Kaikki kolme voittoa tulivat vieraissa maalierolla 11-3. Seitsemäntenä sarjassa olevan tamperelaisjoukkueessa on erikoista heikko kotipelaaminen, sillä joukkue on kerännyt kauden 33 sarjapisteestään peräti 21 vieraissa. Kotona Tappara on vasta sarjan 11 paras joukkue 12 pisteellä yhdeksästä ottelusta. Joukkueen kultakypärä Anton Levtchi nousi tauolle lähdettäessä Liigan pistepörssin kärkeen tehopisteillä 9+10=19. Eilisen kierroksen jälkeen 25-vuotias hyökkääjä on pistepörssissä sijalla kolme.

TPS palasi omalta tauoltaan eilen voitollisena kotiottelussa Ässiä vastaan. TPS:n hallinnassa ollut ottelu kulki tasaisena viimeiseen erään asti, kunnes kotijoukkue alkoi rokottaa vieraita virheistä ja jäähyistä kolmella lisämaalilla. 5-2 lukemiin päättyneen ottelun sankari oli Markus Nurmi, joka iski TPS:lle kypärätempun myötä tehopisteet 3+1. Turkulaiset palasivat täten voittojen tielle heikon taukoa edeltäneen ajanjakson jälkeen. TPS on sarjassa mukana kärkitaistelussa sijalla kolme neljä pistettä kärjelle jääneenä. TPS on päästänyt tähän mennessä sarjassa vähiten maaleja (37), mutta on mielenkiintoista nähdä kumman joukkueen puolustuspää pitää tänään paremmin, sillä Tappara on päästänyt tähän mennessä TPS:n jälkeen toiseksi vähiten maaleja (45). Nurmen lisäksi TPS:n riveissä loistavassa vireessä on NHL-leiritykseltä joukkueen mukaan saapunut Juuso Pärssinen, joka on pelannut kauden 12 otteluaan yli piste per peli keskiarvolla tehopistein 5+9=14.


---
Julkaisija: Henri Niemelä