Connor LaCouvee pelasi KalPan maalilla juhlaottelussa toisen peräkkäisen nollapelinsä - Jukurien voittoputki poikki Ilvestä vastaan

19.11.2021
Connor LaCouvee pelasi KalPan maalilla juhlaottelussa toisen peräkkäisen nollapelinsä - Jukurien voittoputki poikki Ilvestä vastaan

Connor LaCouvee torjui perjantaina jälleen nollapelin juhlaottelussa Lukkoa vastaan. (Kuva: Kimmo Metsälä)

Liigassa nähtiin perjantaina vähämaalinen, mutta sitäkin tasaisempi neljän ottelun kierros. Connor LaCouvee varasti huomion Kuopiossa KalPan juhlaottelussa kun taas Lukko katkaisi Mikkelissä Jukurien viiden ottelun mittaisen voittoputken.

HPK-Sport 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Joukkueiden kauden toinen keskinäinen kohtaaminen oli HPK:lle ensimmäinen maajoukkuetauon jälkeen. HPK jäi tauolle neljän ottelun voittoputkessa ja näistä voitoista kolme tuli kotiotteluissa. Sportilla oli puolestaan alla keskiviikon tappio Kärppiä vastaan. Vieraiden kokoonpanossa debytoivat tänään kaksi uutta hankintaa Samu Tuomaala sekä Bobbo Petersson.

HPK pystyi tänään jatkamaan siitä, mihin se ennen maajoukkuetaukoa jäi. Kultakypärä Michael Jolyn maalilla HPK johti ensimmäisen erän jälkeen yhdellä maalilla ja toisessa erässä oranssipaidat löivät vielä tämän päälle pelaamiseen yhden vaihteen lisää. Toisessa erässä viiden minuutin molemmin puolin HPK iski kaksi maalia 49 sekuntiin lisäten ottelun johtonsa jo kolmeen maaliin. Kaikki maalintekijät olivat tänään kanadalaisia, sillä Jolyn lisäksi kotijoukkueesta maalinteossa onnistuivat Sean Collins sekä Ryan Johnston. Viimeinen erä oli ottelussa maaliton, jonka myötä HPK:n voittoputki venyi jo viiden ottelun pituiseksi. Eetu Laurikainen torjui HPK:n maalilla nollapelin 18 torjunnalla.

Sportia vaivasivat puolestaan tänään tutut maalinteko-ongelmat. Joukkue jäi ilman maalia jo toisen kerran viimeiseen kolmeen otteluun. Viimeiseen kolmeen otteluun vaasalaiset ovat tehneet ainoastaan yhden maalin, mikä on pisteitä ajatellen auttamatta liian vähän. Sportille illan tappio oli kolmas peräkkäinen.


Jukurit-Ilves 3-4 VL (1-0, 1-3, 1-0, 0-0, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Mikkelissä molemmille joukkueille illan ottelu oli ensimmäinen maajoukkuetauon jälkeen. Jukurit äityi ennen taukoa hurjaan viiden ottelun voittoputkeen, joka sisälsi peräti kaksi nollapeliä. Jukurit oli viidestä voitosta ottanut neljä kotiotteluissa. Ilves on mukana sarjan kärkitaistelussa ja ennen illan kierrosta tamperelaisjoukkue oli sarjataulukossa sijalla neljä.

Mikkeliläisen kotiyleisön ilo jatkui myös tänään avauserässä kun Patrik Puistola vei ylivoimamaalillaan joukkueensa ensimmäiselle erätauolle yhden maalin johtoasemassa. Maaliin syöttöpisteen keräsi kultakypärä Petrus Palmu, joka venytti omaa henkilökohtaista pisteputkeaan kuuden ottelun pituiseksi. Hyvin Jukureissa ottelunsa aloittanut Aatu Räty kerkesi iskeä kotijoukkueen toisessa erässä kahden maalin johtoon ennen kuin Ilves murahti ja aloitti takaa-ajonsa. 2-0-maalista eteenpäin toinen erä mentiin totaalisessa Ilves-komennossa, joka johti ajassa 37.19 siihen, että vierasjoukkue johti ottelua lukemin 2-3. Ilves-puolustaja Jarkko Parikka teki kolmeen maaliin tehopisteet 1+1 ja rikkoi kauden kuudennella maalillaan uransa yhden kauden maaliennätyksensä.

Jukurit sisuuntui toisella erätauolla taistelemaan sarjapisteistä ja oli kotijoukkueen vuoro hallita ottelun kolmatta erää suvereenisti. Ylivoimien avulla painettaan kasvattanut kotijoukkue sai hallinnasta palkinnon erän puolessa välissä loukkaantumisesta parantuneen Pekka Jormakan lavasta. Maali oli Jormakalle uran ensimmäinen Jukurit-paidassa. Ilves taisteli ottelun jatkoajalle, joka oli hyvistä maalipaikoista huolimatta maaliton. Voittolaukauskilpailussa vierailijat olivat selvästi parempia lukemin 0-2 vieden kaksi pistettä mukanaan Tampereelle. Ilves katkaisi Jukurien voittoputken voittaen itse samalla yhdeksännen ottelun viimeiseen 11 otteluun.


KalPa-Lukko 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Kuopion perjantai-illassa pelattiin KalPan 92-vuotisjuhlaottelu. Ottelussa juhlittiin ennen kiekon putoamista myös joukkueen monivuotista puolustajaa Jussi Timosta ansioituneesta urastaan. Lukolle illan ottelu oli ensimmäinen Liigassa tauon jälkeen kun taas KalPalla oli alla keskiviikkoinen 0-3 voitto SaiPasta.

Juhlaottelun avausmaalista vastasi Olvi Areenalla kotijoukkue KalPa. Maalista vastasivat tutut viime otteluiden ratkaisijat kun kultakypärä Miikka Pitkäsen kauden yhdeksänteen maalin syöttöpisteen keräsi hiljattain jatkosopimuksen seuraan tehnyt puolustaja Lasse Lappalainen. Ottelun toinen erä oli maaliton, mutta ottelusta oli nähtävissä, että mitä pidemmälle se eteni sitä paremmin vierasjoukkue Lukko sai otetta KalPasta. Ottelun kolmannessa erässä molemmat saivat mahdollisuuksia lisäosumiin jäähyjen värittämän erän myötä. Kolmannessa erässä vihellettiin yhteensä seitsemän kahden minuutin rangaistusta, mutta kuin ihmeen kaupalla illan ottelu Kuopiossa pysyi avausmaalin jälkeen maalittomana loppusummeriin saakka. KalPan maalille maajoukkuetauolla hankittu Connor LaCouvee on aloittanut uransa Liigassa uskomattomassa vireessä, sillä illan nollapeli oli miehelle toiseen Liiga-otteluun toinen. Lukkoa vastaan nollapeliin tarvittiin 22 torjuntaa kun taas aiemmin viikolla SaiPaa vastaan kanadalaismaalivahti torjui kaikki 26 kohden tullutta laukausta.

KalPa nousi voitolla sarjatulukossa kymmenen parhaan joukkoon sijalle yhdeksän. Kuopiolaiset ottivat tänään jo viidennen peräkkäisen kotivoiton aiheuttamalla Lukolle neljännen peräkkäisen tappion Liigassa. Lukko on perjantain jälkeen sarjassa sijalla 13 viisi pistettä jumbosijan yläpuolella.


Tappara-TPS 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Hakametsässä otettiin tänä iltana revanssi Tapparan voittamasta joukkueiden edellisestä kohtaamisesta ennen maajoukkutaukoa. Tapparalle illan ottelu oli ensimmäinen Liigassa tauon jälkeen kun taas TPS:llä oli alla eilinen kotivoitto Ässistä.

Hakametsän näytelmä alkoi ensimmäisen erän osalta erittäin rikkonaisesti ja tuomareilla riitti töitä pelaajien kuriin saamiseksi. Tunnetila oli molemmilla joukkueilla tapissa ensimmäisestä aloituksesta lähtien ja ensimmäisessä erässä vihellettiin jäähyjä yhteensä peräti 26 minuutin edestä. Jäähyt eivät kuitenkaan johtaneet maaleihin vaan ensimmäiselle erätauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa. Toisessa erässä tahtipuikon itselleen kaappasi vierasjoukkue TPS. Ruben Rafkin teki ottelun ensimmäisen maalin toisessa erässä vain 49 sekunnin pelin jälkeen ja eilenkin turkulaisille maalin tehnyt Jack Rodewald tuplasi johdon ajassa 31.00. TPS-hyökkääjä Jonne Tammela saalisti joukkueensa molempiin maaleihin syöttöpisteen kasaten illan tehopisteensä muotoon 0+2. TPS johtoasema piti Tapparan hätyyttelystä huolimatta tänään loppuun asti. Tapparan kavennusmaalista ja joukkueen ainokaisesta vastasi tänään joukkueiden viimeisimmässä kohtaamisessa kahdesti tolppien väliin osunut Waltteri Merelä.

TPS otti loppulukemin 1-2 toisen voittonsa toiseen peräkkäiseen päivään maalierolla 7-3. Turkulaiset kiilasivat itsensä sarjataulukossa toiseksi yhden pisteen päähän sarjakärki Kärpistä. Tappion myötä Tapparan kolmen ottelun voittoputki katkesi ja sen mystisen huono kotivire sai jatkoa yhdellä lisätappiolla.


---
Julkaisija: Henri Niemelä