Pekka Virta kohtaa entisen joukkueensa - Jukurit yrittää katkaista tappioputkensa

20.10.2021
Pekka Virta kohtaa entisen joukkueensa - Jukurit yrittää katkaista tappioputkensa

Viime kaudella Lukon mestaruuteen luotsannut Pekka Virta kohtaa edellisen joukkueensa SaiPan peräsimessä. (Kuva: Kimmo Metsala)

Viiden ottelun Liiga-kierros täydentää keskiviikkoillan täydellisesti. Kierroksen mielenkiintoisimpia nostoja ovat Lukon ja Pekka Virran kohtaaminen sekä Jukurien tilanne.

Ilves-HIFK

>> Kokoonpanot
>> Liput

Hakametsässä iskevät yhteen kaksi talviunilta herännyttä joukkuetta. Ilves päätti viime viikolla neljän ottelun tappioputken kahteen voittoon Jukureista ja Ässistä. Ilves on HIFK:n kanssa sarjassa tasapisteissä (20) sijalla kahdeksan. HIFK päätti niin ikään viime viikkonsa kahteen voittoon Tapparasta sekä Jukureista. Vieraiden riveistä loistovireessä on kahdessa viimeisimmässä ottelussa ollut kolmikko Eetu Koivistoinen (3+1), Juha Jääskä (2+1) ja Otto Paajanen (1+4). Kotijoukkueen Lester Lancaster johtaa puolustajien pistepörssiä yhdessä Kärppien Topi Niemelän kanssa tehopisteillä 2+10.

Ilveksen kokoonpanossa on tapahtunut myllerrystä sitten viimeisimmän ottelun. Eemeli Suomi, Balázs Sebők, Antti Saarela ja Santeri Virtanen ovat kaikki sivussa illan kokoonpanosta. Täten kotijoukkueen kokoonpanossa Liiga-debyyttinsä tekee 18-vuotias Jakub Kos sekä uusi hankinta Dominik Mašín. HIFK:n kokoonpanoon tekee illan otteluun paluun Roni Hirvonen.


JYP-
KooKoo

>> Kokoonpanot
>> Liput

JYP ja KooKoo kohtaavat tällä kaudella Jyväskylässä jo kolmannen kerran. Molemmat aiemmista kohtaamisista on päättynyt JYPin voittoon. Jyväskyläläiset voittivat vähämaalisissa kohtaamisissa ensin vieraissa 1-2 jatkoajan jälkeen ja tätä seurasi 3-1 voitto Joakim Kemellin johdolla Jyväskylästä. Kotijoukkueen viiden ottelun voittoputki katkesi viime perjantaina 2-5 tappioon SaiPalle. KooKoo puolestaan päätti viikkonsa KalPa-tappion jälkeen Sportia vastaan 4-2 voitolla. Kuuden parhaan joukossa olevien joukkueiden paras pistemies on alkukauteen ollut Kemell. 17-vuotias johtaa keskiviikkoon saavuttaessa sarjan sekä piste- että maalipörssiä.

Brad Lambert palaa tänään kotijoukkueen kokoonpanoon kolmosketjuun. Kouvolalaisilta on tänä iltana sivussa hyökkääjä Miska Siikonen.


KalPa-Ässät

>> Kokoonpanot
>> Liput

Vahva kotijoukkue KalPa hakee jatkoa viime lauantaiselle voitolleen keskiviikkona Ässiä vastaan. Kuopiolaiset hakivat Raumalta ottelusta kauden ensimmäisen vierasvoittonsa voittomaalikilpailun jälkeen. Sijalla kymmenen majaileva joukkue on kerännyt alkukauden 18 pisteestä 12 kotiotteluista. Ässät pelasi viime viikolla vain yhden ottelun, jonka se hävisi Ilvekselle kotonaan lukemin 2-4. Porilaiset ovat onnistuneet voittamaan viimeisestä kahdeksasta ottelusta ainoastaan kaksi, mikä on johtanut muun muassa Ässien kannattajien mielenilmaukseen viime lauantain ottelussa. Ässät voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen syyskuun puolessa välissä jatkoajan jälkeen lukemin 5-4. Kyseinen ottelu muistetaan Derek Barachin neljän maalin iltana.


Pelicans-
Jukurit

>> Kokoonpanot
>> Liput

Mikkeliläiset matkaavat tänään Lahteen pyrkimyksenään katkaista tyly kuuden ottelun tappioputki. Näistä tappioista jokainen on tullut varsinaisella peliajalla maalierolla 8-27. Jukurit aloittaa ottelunsa useasti vahvasti, mutta joukkueen tekeminen ei kestä täyttä 60 minuutia. Tappara päätti puolestaan Pelicansin neljän ottelun voittoputken lauantaina lukemin 3-2. Kyseisessä ottelussa heikko toinen erä vei pisteet muuten todella hyvin esiintyneen vierasjoukkueen käsistä. Vahvaan puolustus- ja maalivahtipelaamiseen ottelunsa perustava Pelicans lähtee ottelun sarjataulukon sijalta neljä. Pelicans voitti syyskuussa joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen lukemin 2-6.

Paluunmuuttaja Mikko Kousa pelaa tänään Pelicansin puolustuksessa kauden avausottelunsa. Anssi Löfman palaa puolestaan illalla mukaan Jukurien kokoonpanoon.

SaiPa-Lukko

>> Kokoonpanot
>> Liput

Viime kaudella Lukon mestaruuteen luotsannut Pekka Virta kohtaa edellisen joukkueensa ensimmäisen kerran Liiga-ottelussa SaiPan päävalmentajana. Virran valmentava SaiPa saavutti viime viikolla neljä pistettä kuudesta mahdollisesta. Lappeenrantalaisten ylivoima otti näissä otteluissa tuulta alleen tekemällä neljä maalia. Lukko palasi Liiga-kaukaloon kotona Cardiffin reissun jälkeen lauantaina. Lukko syyllistyi ottelussa jäähyilyyn ja koki täten tappion KalPalle voittomaalikilpailussa. Lukko ja SaiPa ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla 11 ja 12 kahden pisteen sisällä toisistaan.

Dominik Lakatoš vapautuu pelikiellosta SaiPan kokoonpanoon illan ottelussa.


---
Julkaisija: Henri Niemelä