SaiPa katkaisi Jypin voittoputken − TPS peittosi KalPan toistamiseen viikon sisään

15.10.2021
SaiPa katkaisi Jypin voittoputken − TPS peittosi KalPan toistamiseen viikon sisään

Eetu Liukas onnistui ohittamaan Eero Kilpeläisen alivoimalla. (Kuva: Teemu Saarinen)

Perjantain Liiga-kierroksella pelattiin viidellä eri paikkakunnalla. Kärpät kaatoi HPK:n ensimmäisenä joukkueena Jarno Pikkaraisen ollessa hämeenlinnalaisten päävalmentajana, SaiPa katkaisi JYPin voittoputken ja Ilveksen vahva kolmas erä upotti Jukurit.

Ilves−Jukurit

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves ja Jukurit pelasivat aina viimeiselle kympille saakka tasaista vääntöä. Vierasjoukkue Jukurit avasi maalinteon reilu kolmen minuutin pelin jälkeen Otto Mäkisen maalilla. Ilves tuli kuitenkin nopeasti rinnalle. Ottelun ratkaisuksi nousi Ilveksen vahva kolmas erä. Kun kolmas erä ylitti puolen välin, kotijoukkue eteni 3−2-johtoon. Tämä oli liikaa vierasjoukkueelle. Ilves iski pariin minuuttiin vielä kaksi maalia ja oli nopeasti jo 5−2-edellä. Ottelu päättyi noihin lukemiin. Ilveksen ykkösketju oli hyvässä iskussa Petri Kontiolan (0+3) ja Antti Saarelan (2+0) johdolla.

JYP−SaiPa

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

SaiPa oli tehokkaalla pelipäällä perjantai-illalla Jyväskylässä. Se vei ottelun avauserän nimiinsä 2−0. SaiPa teki kolmannen maalinsa toisen erän puolen välin jälkeen, mikä merkattiin lopulta ottelun voittomaaliksi. Voittomaalin tekijä oli hyökkääjä Valtteri Lipiäinen. 17-vuotias sensaationuorukainen Joakim Kemell kavensi ottelun tovi SaiPan kolmannesta maalista 1−3:een, mutta noin minuutin päästä lappeenrantalaiset rokottivat taas. Kemell on ensimmäinen tällä kaudella 10 maalin rajapyykin rikkonut pelaaja. Kumpikin joukkue onnistui maalinteossa päätöserässä, ja näin loppulukemat jäivät lukemiin 2−5.

KooKoo−Sport

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo palasi Sportia vastaan voittojen tielle. Vaasalaisille tappio oli toinen putkeen. KooKoo ja Sport taistelivat rinta rinnan aina kolmannen erän puoleen väliin saakka, jolloin kotijoukkue oli aavistuksen terävempi. KooKoon 3−2-voittomaali syntyi ajassa 47.20. Kouvolalaisten suurimmat sankarit olivat kaksi syöttöpistettä kerännyt Petteri Nikkilä sekä hienosti maalissa esiintynyt Oskari Setänen. Vierasjoukkueen maalintekijät erottuivat myös edukseen. Sportin avausmaalin iskenyt Olavi Vauhkonen sekä toisen maalin tehnyt Aaro Vidgren uurastivat kovalla työmoraalilla läpi ottelun.

Kärpät−HPK

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät ja HPK väänsivät tasaisen ottelun, jonka ratkaisuksi muodostui Kärppien tehokas toisen erän alku. Kärpät karkasi kahdessa minuutissa ja 50 sekunnissa 1−1-tasatilanteesta peräti 4−1-johtoon. HPK ei onnistunut kahdesta kavennusmaalista huolimatta kirimään johtoa umpeen. Ottelun loppulukemat merkattiin kotijoukkueen eduksi 4−3. Tappio oli HPK:lle ensimmäinen Jarno Pikkaraisen toimiessa joukkueen pääkäskijänä. Kärppäjoukkue saa kiittää voitosta kauden jokaisessa ottelussa tolppien välissä esiintynyttä Stanislav Galimovia, joka torjui 24 HPK:n 27 laukauksesta. Venäläiskassari otti kolmannen erän loppupuoliskolla useita isoja torjuntoja, mitkä pitivät Kärpät voitonsyrjässä kiinni. Myös kolme tehopistettä nakuttanut Topi Niemelä oli hyvällä pelipäällä. Kärpät ja HPK kohtaavat uudelleen jo lauantaina.

TPS−KalPa

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS ja KalPa pelasivat toistamiseen tällä kaudella tasaisen väännön, joka päättyi tälläkin kertaa turkulaisten eduksi yhden maalin turvin. TPS sai otteluun murheellisen lähdön, kun nuori puolustaja Ruben Rafkin sai ulosajon avauserässä. KalPa meni Rafkinin rangaistuksen aikana 1−0-edelle. TPS tasoitti ottelun toisen erän alussa ylivoimalla tehomies Juuso Pärssisen maalilla. Pärssinen oli mukana jokaisessa turkulaismaalissa ja keräsi pisteet 1+2. TPS löysi jälleen ottelun lopussa avaimet voittoon 3−2-maalin synnyttyä noin viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. KalPa haki hanakasti tasoitusta ottelun lopussa, mutta TPS-puolustus kesti loistavasti maalilla pelanneen Andrei Karejevin voimin. KalPan kultakypärä Miikka Pitkänen jakoi hyviä alkukauden otteitaan ja teki jo kauden kuudennen maalinsa ja 13. tehopisteensä.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen