Tappara ja Lukko jatkavat CHL:ssä – HIFK:n ja TPS:n pelit ohi

13.10.2021
Tappara ja Lukko jatkavat CHL:ssä – HIFK:n ja TPS:n pelit ohi

Kuva: CHL / Mika Kylmäniemi

Champions Hockey Leaguen lohkovaiheen ratkaisupelit Liiga-joukkueiden osalta käytiin tiistaina. Tappara varmisti lohkovoittonsa, mutta HIFK hävisi ratkaisuottelunsa ja putosi playoffs-kamppailuista.

Tappara kaatoi kotikaukalossaan SHL:n Skellefteå AIK:n 4–2 ja voitti E-lohkon.

– Hieno voitto ruotsalaisesta huippujoukkueesta. Katsoimme juuri, että he olivat voittaneet viisi edellispeliään maalierolla 20-3. Ensimmäinen erä oli meiltä oikein hyvä, vaikka hävisimme tuloksellisesti, niin mielestäni voitimme pelillisesti. Toinen erä oli tasainen ja siinä Skellefteå oli ehkä hieman edellä, mutta kolmannessa lisäsimme kaasua ja nousimme ohi, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola summasi.

HIFK olisi tarvinnut voiton SHL:n Frölundasta edetäkseen jatkoon. Hallitseva CHL-mestari Frölunda piti kuitenkin pintansa kotonaan 4–1-voitolla. HIFK jäi lohkossaan kolmanneksi ja putosi jatkosta.

– Tämä oli meille hyvää oppia ja saimme kokonaisuudessaan paljon irti tästä. Tiedämme nyt paremmin missä meidän pitää parantaa ja pieniä yksityiskohtia pitää hioa. Upeita pelejä kaiken kaikkiaan, HIFK-luotsi Ville Peltonen kehui ottelun jälkeen.

TPS:n lohkovaihe päättyi 2–4-tappioon SHL:n Växjö Lakersiä vastaan. TPS jäi A-lohkossa neljänneksi voitettuaan kuudesta ottelustaan vain yhden.

– Jatkopaikkamme meni kahteen ensimmäiseen peliin, jotka meidän olisi pitänyt voittaa. Pelasimme niissä laadukkaasti, mutta maalinteko tökki pahasti. Toivotaan, että pääsisimme pelaamaan näitä pelejä uudestaan myös ensi vuonna, TPS-päävalmentaja Jussi Ahokas kertoi.

Lukko päättää oman alkulohkonsa keskiviikkona vieraskaukalossa Cardiff Devilsiä vastaan. Lukko on jo varmistanut paikkansa jatkossa.

CHL:n playoffs-parit arvotaan perjantaina 15. lokakuuta.

>> championshockeyleague.com

Ottelukoosteet


---
Julkaisija: Antti Seppänen