Sport hakee seitsemättä perättäistä kotivoittoa - JYPin ja Pelicansin voittoputkille jatkoa?

13.10.2021
Sport hakee seitsemättä perättäistä kotivoittoa - JYPin ja Pelicansin voittoputkille jatkoa?

Vaasassa vastakkain iskevät kaksi huippuvireistä joukkuetta HPK:n päästyä uuteen liitoon uuden päävalmentajan alaisuudessa. (Kuva: Pasi Suokko)

Keskiviikon Liiga-kierros tarjoilee kiekkoviihdettä neljällä paikkakunnalla. Sport hakee kotonaan historiallista seitsemättä perättäistä kotivoittoa HPK:ta vastaan.

Jukurit-JYP

>> Kokoonpanot
>> Liput

Jukurit ja JYP kohtaavat toisensa toisen kerran viikon sisään. Viime viikon torstaina joukkueet kohtasivat Jyväskylässä JYPin ollessa parempi lukemin 3-1. Jukurien viime viikko oli katastrofaalinen, sillä se koki kolmesta pelatusta ottelusta kolme tappiota maalierolla 3-15. Lauantaina joukkue koki syvän kyykkäyksen kotonaan kärsittyään ruman 2-8 tappion Tapparalle. Jukurit valahti heikon viikon jälkeen sarjassa viimeiselle sijalle. JYP taas on äitynyt viime otteluissa hurjaan vireeseen. Se otti viime viikon kolmesta kamppailusta kolme voittoa ja viikko huipentui lauantain käsittämättömään 5-4 jatkoaikavoittoon, jossa JYP nousi varsinaisella peliajalla reilussa minuutissa kolmen maalin takaa tasoihin ja jatkoajalla ohi. 17-vuotias komeetta Joakim Kemell teki ottelussa tehopisteet 2+1 nousten sekä maalipörssin että pistepörssin kärkipaikalle. JYP on ollut yksi alkukauden positiivisimpia yllättäjiä ja lähtee tulevaan kiekkoviikkoon sijalta kuusi.

SHL-seura IK Oskarshamnista pari päivää sitten Jukureihin lainalle tullut Oliver Larsen debytoi tänään kotijoukkueen kokoonpanossa. Vierasjoukkueesta Brad Lambert on loukkaantumisen takia sivussa, mutta samalla Jerry Turkulainen palaa jyväskyläläisten kokoonpanoon.


KalPa-KooKoo

>> Kokoonpanot
>> Liput

KalPa on yksi alkukauden mystisimpiä Liiga-seuroja. Kuopiolaiset ovat tehneet alkukaudesta toiseksi eniten maaleja, mutta se on palkittu toistaiseksi ainoastaan kahdella kolmen pisteen voitolla. KalPan 12 pelaamasta ottelusta peräti kuusi on edennyt jatkoajalle ja seura on runkosarjassa vasta sijalla 12. Joukkueen suurin ongelma alkukaudesta on ollut puolustuspelaaminen, sillä KalPa on 34 tehdystä maalista huolimatta maalierossa kaksi maalia pakkasella. Keskiviikon kamppailussa mielenkiintoisinta on se, kuinka KalPa on päässyt yli lauantain karmeasta sulamisesta JYPiä vastaan. KooKoo taas liitää sarjataulukon toisessa päässä. Kouvolalaiset lähtevät uuteen viikkoon sijalta viisi viisi pistettä KalPan yläpuolelta. KooKoo on juuri nyt yksi Liigan kuumimpia joukkueita, mutta sen vieraspelaamisessa on vielä paljon parannettavaa. Joukkue on kerännyt kuudesta vierasottelusta toistaiseksi ainoastaan kolme pistettä ja viime viikon ainoa tappio tuli sekin vieraissa Pelicansille lukemin 2-0.

Eilen tiistaina KooKoon vahvuuteen liittynyt Eero Teräväinen debytoi tänään vierasjoukkueen kokoonpanossa seitsemäntenä puolustajana.


Pelicans-Ilves

>> Kokoonpanot
>> Liput

Kuumista joukkueista puhuttaessa Pelicans kuuluu ottaa keskusteluun mukaan. Lahtelaisnippu pelasi viime viikolla ainoastaan yhden ottelun, jonka se voitti kotonaan KooKoota vastaan lukemin 2-0. Voitolla se kasvatti oman voittoputkensa kolmen ottelun pituiseksi. Pelicans on sarjataulukossa mukana taistelussa kärkisijoista, sillä joukkue on neljäntenä neljä pistettä kärjestä kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Lahtelaisten maalilla Emil Larmi on ollut huippuvireessä, sillä viimeiseen kolmeen otteluun 25-vuotias maalivahti on päästänyt ainoastaan yhden maalin. Pelicans voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen syyskuussa Hakametsässä dramaattisten vaiheiden jälkeen jatkoajalla lukemin 3-4. Ilveksen vire on kääntynyt viime aikoina laskusuuntaan pirteä aloituksen jälkeen. Viime viikolla joukkue kärsi kaksi tappiota pudoten sarjassa sijalle kymmenen. Ilveksen kohdalla tosin on otettava huomioon ottelumäärä, 9, joka on sarjan alhaisin.

Jiri Smejkal palaa illan ottelussa lahtelaisten kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen.


Sport-HPK

>> Kokoonpanot
>> Liput

Sport hakee illalla historiallista seitsemättä perättäistä kotivoittoaan kun HPK saapuu sen vieraaksi Vaasa Arenalle. Kotijoukkueen illan vastus tulee kuitenkin sarjan haastavammasta päästä, sillä HPK on äitynyt Jarno Pikkaraisen alaisuudessa hirmuvireeseen. Pikkaraisen käskyttämänä HPK otti viime viikon kahdesta ottelusta kaksi voittoa maalierolla 9-2 nousten samalla pois sarjan viimeiseltä sijalta. HPK pelasi otteluista molemmat kotonaan ja varsinkin lauantainen 5-2 voitto HIFK:sta oli joukkueelta todella vahva ja kokonaisvaltainen esitys. Sport pelasi HPK:n tapaan viime viikolla kaksi ottelua. Tuloksena näistä oli kaksi voittoa, jotka kasvattivat seuran voittoputken neljän ottelun pituiseksi. Sport lähtee kiekkoviikkoon sijalta kaksi yhden pisteen TPS:ää vähemmän keränneenä. Vaasalaisilla on siis voitolla mahdollisuus nousta tänään sarja kärkipaikalle.

Vaasalaisten kokoonpanosta puuttuu tänään kolmikko Jesse Paukku, Joni Nikko ja Jonne Virtanen. Positiivista on toisaalta se, että kaksikko Olavi Vauhkonen ja Michael Keränen palaa kotijoukkueen kokoonpanoon.


---
Julkaisija: Henri Niemelä