Olavi Vauhkonen näkee Sportin tehokkaan alkukauden taustalla kovan vaatimustason ja hyvän yhteishengen

13.10.2021
Olavi Vauhkonen näkee Sportin tehokkaan alkukauden taustalla kovan vaatimustason ja hyvän yhteishengen

Olavi Vauhkosen edustama Sport on aloittanut kauden vahvasti. (Kuva: Samppa Toivonen)

Kauden kaikki kotiottelunsa voittanut Vaasan Sport saa keskiviikkona vieraakseen HPK:n. Vakuuttavaa alkukautta pelaava Sport saa kaukaloon takaisin yhden avainpelaajistaan, kun Olavi Vauhkonen on jälleen kokoonpanossa pienen tauon jälkeen. Vauhkonen kehuu joukkueensa yhteishenkeä ja kertoo kovan vaatimustason puskevan pelaajia eteenpäin.

Vaasan Sport on aloittanut kauden erittäin vahvasti. Sarjataulukossa toisena majaileva vaasalaisjoukkue on voittanut 11 pelaamastaan ottelusta peräti kahdeksan. Parhaillaan Sport on neljän ottelun voittoputkessa. Yksi joukkueen avainpelaajista on Olavi Vauhkonen. 32-vuotias hyökkääjä on ollut loukkaantumisen takia muutaman ottelun sivussa, mutta keskiviikkona on edessä paluu kaukaloon HPK:ta vastaan. Pelaamissaan seitsemässä ottelussa Vauhkonen on tehnyt pisteet 3+3.

Vauhkonen kehuu Sportin yhteishenkeä ja toimivuutta. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja yhdessä luotujen arvojen ja toimintamallien eteen tehdään paljon töitä. Vaatimustaso on kova, niin valmennuksen kuin pelaajistonkin puolelta.

– Meillä on kokenut joukkue ja tietynlainen yhtenäisyys näkyy joukkueessa. Uskomme ja luotamme vahvasti siihen, mitä teemme. Vaikka meillä oli omatoiminen kesäharjoittelujakso, niin hitsauduimme mielestäni nopeasti yhteen, kun elokuun alussa alkoivat yhteiset harjoitukset. Pelaajistossa oli paljon vaihtuvuutta, mutta ei se sopeutumiseen vaikuttanut, Vauhkonen sanoo.

– Päävalmentaja Risto Dufva tuo paljon hyviä juttuja pitkän kokemuksensa kautta. Tietyt sovitut asiat tehdään, eikä sieltä lähdetä poukkoilemaan ympäriinsä, mutta samalla hän luottaa paljon pelaajiin. Hyökkäyspäässä saa toteuttaa itseään, mikä on totta kai hyvä asia. Vaatimustaso on kova, ja se lähtee tietty myös pelaajista, kun kaikki kannustavat ja tsemppaavat toisiaan.


Sport on voittanut kaikki kuusi kotiotteluaan. Kuva: Samppa Toivonen


Vaihtuvuutta toivat muun muassa täksi kaudeksi Vaasaan saapunut ruotsalaistrio Henrik Eriksson, Axel Holmström, Emil Johansson sekä Kärpistä siirtynyt kokenut kanadalaispuolustaja Shaun Heshka. Heshka on monille kiekkoseuraajille tuttu nimi, mutta ruotsalaispelurit ovat vielä aavistuksen tuntemattomampia suurelle yleisölle.

– Uudet ruotsalaispelaajat tulivat hyvin mukaan joukkueeseen. He ovat mukavia kavereita, kuten oikeastaan kaikki ruotsalaispelaajat, joiden kanssa olen urallani pelannut. He tekevät hommia hyvällä asenteella ja haluavat näyttää omaa tasoaan suomalaisessa sarjassa. Pelkkää positiivista sanottavaa, Vauhkonen kuvailee.

Sportin kotivire on ollut yksi kuluvan kauden tarinoista. Sport on pelannut kotiluolassaan toistaiseksi kuusi ottelua ja voittanut jokaisen varsinaisella peliajalla. Kotiotteluiden maaliero on 21–11, joten vierasjoukkueilla ei ole ollut helppoa onnistua maalinteossa. Lisäksi millään joukkueella ei ole ollut niin tehokas ylivoimapeli kotiotteluissa kun vaasalaisilla.

– Pelitapamme tulee jo ihan selkäytimestä, ja tiedämme, mitä teemme, mikä toki auttaa tuloksen tekemisessä. En silti osaa sanoa mitään yhtä salaisuutta kotivireeseen. On ollut hienoa pelata ja yleisöstä on saanut lisää virtaa. Se on yksi suurimmista jutuista tässä touhussa, että saa taas pelata yleisön edessä.


---
Julkaisija: Markus Viljanen