Sportin vahva vire jatkui Lukon vieraana − Kärpät voittoon Mikkolan juhlaottelussa

9.10.2021
Sportin vahva vire jatkui Lukon vieraana − Kärpät voittoon Mikkolan juhlaottelussa

Maalivahdit olivat vaikeita ohitettavia Oulun lauantai-illassa. (Kuva: Jussi Määttä)

Lauantain täysi Liiga-kierros tarjosi katsojille ryppään jännittäviä otteluita ja hienoja käänteitä. Joakim Kemell nosti JYPin kuilun partaalta voittoon saakka, Jarno Pikkaraisen HPK peittosi HIFK:n ja SaiPa katkaisi raastavan tappioputkensa Ilveksen vieraana.

Ilves−SaiPa

>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilveksen ja SaiPan välinen kamppailu eteni tasaisissa merkeissä kiekon pudottamisesta aina ratkaisevaan maaliin asti. Tamperelaisyleisö sai jännittää ns. "koko rahan edestä". Ilves avasi maalihanat avauserässä ja lisäsi johtonsa 2−0:een kolmannen erän puolivälissä. Tässä kohtaa Ilves näytti jatkavan SaiPan kurimusta, mutta päätöserän jälkimmäisellä kympillä lappeenrantalaiset löysivät maalijyvänsä. Ajassa 50.30 SaiPa kavensi ottelun 1−2:een ylivoimalla, ja muutama minuutti myöhemmin tasoitti ottelun. SaiPa katkaisi raastavan tappioputkensa jatkoajalla Mikko Juusolan vapauttavalla maalilla.

Lukko−Sport

>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport nappasi jo neljännen perättäisen voittonsa ja kauden toisen vierasvoittonsa Lukon vieraana. Lukko avasi maalihanat avauserän jälkimmäisellä puoliskolla Thomas Gregoiren toimesta. Lukko sinnitteli kanadalaispuolustajansa maalilla johdossa toisen erän alkuun saakka. Sport kampesi ottelun 1−1:een Roope Talajan ylivoimamaalilla. Kurinalaisesti pelannut Sport otti ottelussa vain kaksi jäähyä. Ottelun voittomaalin iski päätöserässä kauden ensimmäisellä osumallaan Teemu Väyrynen.

HPK−HIFK

>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK otti toisen perättäisen kolmen pisteen voiton Jarno Pikkaraisen alaisuudessa voittamalla HIFK:n kotonaan 5−2-lukemin. HPK oli ottelussa todella tehokas, sillä lähes joka neljäs Kerhon laukaus upposi HIFK:n maaliin. Tehokkaan viimeistelyn takana viimeisenä lukkona seisoi hyvä ottelun maalilla pelannut Eetu Laurikainen. Maailmanmestaruudenkin urallaan voittanut Antti Pihlström oli kotijoukkueen tehokkain pelaaja 1+1 pisteillään. HIFK:sta sekä Olli Palola että Jordan Schmaltz olivat mukana joukkueensa molemmissa maaleissa.

Jukurit−Tappara

>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit sai otteluun loistavan lähdön ja avauserä enteili todella tiukkaa vääntöä alusta loppuun saakka. Toisin kuitenkin kävi. Jukurit avasi maalihanat kun avauserää oli pelattu alle minuutti. Jarkko Immonen vei mikkeliläiset johtoon ajassa 00.39. Tappara tasoitti tovi myöhemmin Kristian Tanuksen ylivoimaosumalla. Molemmat joukkueet osuivat avauserässä kertaalleen, ja erätauolla suunnattiin 2−2-tasatilanteessa. Toisessa ja kolmannessa erässä tulostaulua pyöritti vierasjoukkue Tappara. Tappara takoi sekä toisessa että kolmannessa erässä peräti kolme maalia, ja vei ottelun loppulukemin 8−2. Tappara sai onnistumisia laajalla rintamalla, kun seitsemän kirvesrintaa vietti kahden tehopisteen iltaa. Tappio oli Jukureille kolmas perättäinen. Mikkeliläisten maaliero kolmessa edellisessä ottelussa on heikko 3−15.

JYP−KalPa

>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

JYPin ja KalPan välisessä ottelussa kotijoukkue JYP osoitti, ettei peli ole ohi, ennen kuin päätössummeri soi. JYP johti ottelua kolmanteen erään lähdettäessä lukemin 1−0, mutta vierailijat tulivat höyryveturin lailla kolmanteen erään. KalPa tasoitti erän toisella peliminuutilla 1−1:een, ja kokonaisajassa 53.36 se johti ottelua jo 4−1. Neljä maalia kolmanteen erään vaikutti jo siltä, että KalPa palaa takaisin voittokantaan perjantaisen tappion jälkeen. JYP oli asiasta eri mieltä. KalPa johti 62 sekuntia ennen ottelun päätöstä kolmella maalilla, mutta JYP tuli minuutissa tasoihin ja vei ottelun lopulta jatkoajalla 5−4. JYPin sensaatiomaisen nousun pääarkkitehtinä hääri alkukauden komeetta, Joakim Kemell. Nuorukainen toi joukkueensa tasoihin 15 sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä komealla laukauksella suoraan syötöstä. Samalla kaavalla hän sinetöi myös ottelun ratkaisun jatkoajalla. Koko ottelussa 17-vuotias peluri iski pisteet 2+1.

KooKoo−Ässät

>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kouvolan lauantai-illassa nähtiin tiukka kamppailu, jonka ratkaisua saatiin jännittää aina viimeisille minuuteille saakka. KooKoo hyödynsi alkukaudella alivoimansa kanssa tuskailleen Ässien jäähyt ratkaisten ottelun kahdella ylivoimamaalilla. KooKoon voittomaali syntyi kolmannen erän alkupuolella Heikki Liedeksen mailasta. Kouvolalaisten tuore hankinta, Radek Koblizek, syötti molemmat joukkueensa maalit. Ässät palasi takaisin tappioiden tielle perjantaisen SaiPa-voiton jälkeen. Ässien illan ainokaisen iski ottelun viimeisellä kympillä Eemil Erholtz.

Kärpät−TPS

>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ottelun aloitus venyi noin puoli tuntia kärppälegenda Ilkka Mikkolan pelipaidan jäädyttämis-seremonian johdosta. Juhlallisuuksien jälkeen vauhdikas, laadukas ja tasainen ottelu alkoi. Kärpät aloitti maalinteon ylivoimalla kun ottelu oli ehtinyt vanheta vain kolme minuuttia. Kapteeni Atte Ohtamaa iski kauden neljännellä osumallaan kotijoukkueen johtoon. Kärpät sai maalin jälkeen hyvän vireen päälle, mutta ei onnistunut lisämaalien teossa. TPS olikin seuraavan maalin tekijä erän puolivälissä. Jack Rodewald toi joukkueensa tasoihin ajassa 10.15. Seuraavat kaksi erää edettiin ilman maaleja aina jatkoajalle saakka, jossa ottelun sankariksi nousi Ville Koivunen komean hyökkäyskuvion päätteeksi. Voiton myötä Kärpät paranteli asemiaan sarjataulukossa nousten kolmanneksi. TPS jatkaa sarjan piikkipaikalla. Maalivahdit olivat ottelussa todella vahvassa iskussa. Kärppien Stanislav Galimov torjui 33/34 laukausta ja TPS:n Andrei Karejev 22/24.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen