Kotijoukkueet rautaa illan kierroksella - Sportille kuudes peräkkäinen kotivoitto

7.10.2021
Kotijoukkueet rautaa illan kierroksella - Sportille kuudes peräkkäinen kotivoitto

Sport nousi voitollaan tasapisteisiin sarjakärki TPS:n kanssa. (Kuva: Samppa Toivonen)

JYP-Jukurit 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Torstai-illassa molemmat joukkueet pelasivat toisen ottelun toiseen peräkkäiseen päivään. JYP lähti parantamaan kotiotteluidensa tuloksia kahden peräkkäisen vierasvoiton jälkeen, kun taas Jukurit lähti putsaamaan kasvojaan eilisen 4-0 tappion jälkeen. Ennen ottelua Jyväskylässä muisteltiin entisiä JYP-ikoneja, kun Jarkko Immonen ja Jani Tuppurainen palasivat vanhaan kotihalliinsa vastustajan riveissä. Jukurit sai eiliseen tapaan otteluunsa heikon startin, jonka johdosta ottelun kaava vastasi pitkälti eilistä. Jukurit oli pelillisesti ottelussa alusta asti hyvin mukana, mutta kotijoukkue rokotti sitä peräti kahdesti ensimmäisessä erässä. Anttoni Hongan upeasta neronleimauksesta Adam Brodecki pääsi iskemään ensin kauden neljäntensä, jonka jälkeen eilen Liiga-uransa ensimmäisen maalin tehnyt Reid Gardiner pääsi tuplaamaan johdon vierasjoukkueen puolustusksen avustuksella.

Jukurien etsikkoaika osui toiseen erään, jossa se voitti maalia kohden suuntautuneet laukaukset 0-10. Hyvästä paineesta ja kotijoukkueen pitkistä puolustusvaiheista huolimatta Jukurit ei saanut tehtyä maalia kuin vasta viimeisessä erässä. Jukurit oli eilisen tapaan tehoton ja hyviltä maalintekopaikoilta laukaukset suuntautuivat useaan otteseen ohi maalin. Markus Ruusu on JYPin maalilla nauttinut alkukaudesta saamastaan vastuusta ja tänään miehelle irtosi kotivoitto 30 torjunnalla. Illan hahmo oli Ruusun lisäksi Gardiner, joka vauhtiin päästyään viimeisteli JYPin 3-0 maalin ottelun kolmannessa erässä. Kanadalainen oli maalien ulkopuolellakin ottelussa pirteä ja hyökkääjä on kuin uudestisyntynyt onnistumisten myötä. JYP nousi voitollaan jo sarjassa sijalle kuusi.

Sport-Ilves 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport haki torstaina jo kuudetta peräkkäistä voittoaan kotona kun se sai vastaansa Ilveksen. Sarjan toiselta sijalta otteluun lähtenyt Sport teki avauserässä ottelun ensimmäisen maalin. Sport oli kahden erän jälkeen jo kahden maalin johdossa, sillä Roope Talaja tuplasi Sportin maalimäärän ylivoimalla hienolla yksilösuorituksella. Les Lancaster toi vierasjoukkueen maalin päähän uran ensimmäisellä Liiga-maalillaan kolmannessa erässä, mutta Sportin ylivoima oli tänään tuotteliasta Axel Holmströmin ohjattua maalin edestä tilanteeksi 3-1. Sport piti johtonsa Joonas Odenin kavennusmaalista huolimatta loppuun asti kirjaten samalla nimiinsä kuudennen peräkkäisen kotivoittonsa. Kuudella voitolla joukkue nousi perättäisten kotivoittojen historiatilastossa KalPan, SaiPan, Pelicansin ja Bluesin ennätyksen rinnalle. Sport on ollut kauden positiivisin yllättäjä, joka hätyyttelee viikonloppun lähdettäessä sarjan kärkeä. Sport vankisti voitolla paikkansa sarjan toisella sijalla nousten tasapisteisiin sarjakärki TPS:n kanssa.


---
Julkaisija: Henri Niemelä