Jatkosopimuksen SaiPaan tehnyt Ville Petman on aloittanut kauden vahvasti

7.10.2021
Jatkosopimuksen SaiPaan tehnyt Ville Petman on aloittanut kauden vahvasti

Ville Petman on aloittanut kauden tehokkaasti. (Kuva: Elmeri Elo)

Ville Petman on kantanut alkukauden ajan SaiPan kultakypärää. Joukkueensa paras maalintekijä viihtyy hyvin Lappeenrannassa ja taskussa on tuore kahden vuoden jatkosopimus. Petman näkee SaiPan parantavan otteitaan koko ajan, mutta maalinteossa on vielä rutkasti tekemistä.

SaiPan kultakypärä Ville Petman on aloittanut kuluvan kauden tehokkaasti. 21-vuotias hyökkääjä on tehnyt yhdeksään otteluun pisteet 4+2, millä hän on jo nyt kolminkertaistanut viime kauden pistepottinsa, jolloin 40 otteluun syntyivät pisteet 1+1.

– Viime kausi oli pelillisesti pettymys. Mitään pistetavoitteita ei varsinaisesti ollut, vaan tavoite oli enemmänkin ottaa roolia kärkikentistä. Siinä en silloin vielä onnistunut, mutta jaksoin silti treenata joka päivä ja kehityin mielestäni eteenpäin, Petman sanoo.

– Tämän kauden aloitukseen olen ollut ihan tyytyväinen. Tehoja on tullut ja olisi voinut tulla enemmänkin, mutta kun samaan aikaan joukkue ei ole saanut voittoja, niin siinä mielessä ei ole toki mennyt niin nappiin.

SaiPa voitti kauden viidestä ensimmäisestä ottelusta kolme, mutta nyt joukkue on neljän tappion putkessa. Ero voiton ja häviön välillä ei ole ollut kuitenkaan suuri, sillä kolme neljästä tappio-ottelusta on päättynyt vain yhden maalin erolla vastustajan hyväksi. SaiPan maalivahtipelaaminen on ollut hyvällä tasolla, alivoimapelaaminen toimii ja lappeenrantalaisryhmä on päästänyt vain maalin enemmän kuin kärjessä paahtava TPS.

Haasteet ovat enemmänkin niissä hetkissä, kun pitäisi takoa tarvittavat maalit.

–Tosi tiukkoja ne pelit ovat olleet. Kärkijengejäkin vastaan olemme olleet pitkään voitossa kiinni. Pitää vain oppia voittamaan näitä otteluita. Maalinteko on ollut meille vaikeaa. Maalipaikkoja on ollut tarpeeksi, mutta ne pitäisi pystyä käyttämään paremmin. Siinä on parantamisen varaa. Olemme mielestäni pystyneet kuitenkin kehittymään koko ajan, Petman näkee.

Pitkä jatkosopimus kasvattajaseuraan

Pekka Virta siirtyi Lukon mestaruuskauden jälkeen SaiPan päävalmentajaksi. Virta on Petmanille varsin tuttu valmentaja, sillä nuori hyökkääjä kiekkoili Lukon organisaatiossa vuosina 2016–2020, missä Virta toimi tuolloin Lukon päävalmentajana. Virran tyyli toimia on tehnyt Petmaniin positiivisen vaikutuksen. Kokeneen valmentajan kolmivuotinen sopimus oli yksi syistä, miksi Petman teki hiljattain jatkosopimuksen, mikä pitää hänet seurassa vähintään kauteen 2023–24 asti.

– Hän toi SaiPaan aikalailla kokonaan uuden pelityylin, joka vaatii paljon kiekossa pysymistä, kamppailua ja luistelua. Olemme tehneet urheilullisella puolella paljon töitä aina oheisharjoittelusta jäällä tekemiseen. Pidän hänen valmennustyylistään. Minulla on kova usko tarinaan, jota tänne rakennetaan, Petman toteaa.


---
Julkaisija: Markus Viljanen