Joakim Kemell on yksi Liigan lupaavimpia maalintekijöitä: "Laukaus on yksi vahvuuksistani"

23.9.2021
Joakim Kemell on yksi Liigan lupaavimpia maalintekijöitä: "Laukaus on yksi vahvuuksistani"

Joakim Kemell, 17, on aloittanut kauden erittäin tehokkaasti. (Kuva: Jiri Halttunen)

Joakim Kemell on ollut yksi Liiga-kauden alun valopilkkuja. 17-vuotias JYPin hyökkääjä on ottanut isoa roolia joukkueessaan, kun viiteen otteluun on kasassa pisteet 3+2. Kemell on ensi vuonna varauskelpoinen NHL:ään ja rapakon taakse tulevaisuudessa pääseminen onkin hänen haaveissaan.

Joakim Kemell teki viime kaudella Liiga-debyyttinsä, kun JYP kohtasi Jukurit Mikkelissä 8. huhtikuuta. JYP voitti ottelun 5–2 ja nuori hyökkääjä onnistui heti maalinteossa napakalla laukauksella. Tänä syksynä hän on jatkanut siitä, mihin keväällä jäi. Kemell tykitti maalit kauden kahteen ensimmäiseen otteluun ja nyt viiteen otteluun on kasassa jo muikeat pisteet 3+2.

17-vuotias Kemell lähti kauteen maltillisin tavoittein, eikä suuria kuvia oltu turhia maalailtu.

– Pistetavoitteita tai mitään vastaavia en asettanut, vaan lähtökohta oli enemmänkin se, että pystyisin tällä tasolla pelaamaan, ja vakiinnuttamaan paikkani. On tämä maalitahti vähän yllättänyt, mutta hyvä hommahan se on, että kulkee, Kemell tuumaa.

Ahkeraa laukomista ja maalitehtailua kansainvälisillä kentillä

Laadukkaan laukauksen lisäksi Kemell myös laukoo varsin ahkerasti. Hänelle on kertynyt jo 32 laukausta, kun JYP-pelaajista toiseksi ahkerimmalla laukojalla on 18 laukausta. Kaikista Liigan pelaajista hän on laukonut viidenneksi eniten.

– Luokittelen laukauksen yhdeksi vahvuuksistani. Luistelu ja kiekollinen peli ovat myös niitä parempia osa-alueitani. Tykkään myös pelata kovaa ja taklata. Laukausta on tullut treenattua ihan hyvä määrä ja maalinteko alkaa tulla hiljalleen luontaisemmaksi, Kemell kuvailee.

Maalinteossa Kemell on onnistunut myös kansainvälisellä tasolla. Hän oli viiteen otteluun tekemillään viidellä maalilla Suomen joukkueen avainpelaajia elokuussa pelatussa, alle 18-vuotiaille pelaajille suunnatussa Hlinka Gretzky Cupissa. Keväällä Teksasissa pelatuissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa hän onnistui maalinteossa kolmesti.

– Taso oli sielläkin varsin kova ja siinä näki, missä oman ikäluokan kärkipelaajat menevät. Pelejä oli tiiviiseen tahtiin, viisi ottelua viikon aikana. Olin tyytyväinen pelaamiseeni ja hyvin se omalta osaltani sujui, Kemell kuvailee Hlinka Gretzky Cupia.

– Pystyin pelaamaan omilla vahvuuksillani. Pystyin haastamaan vastustajien pelaajia luistelulla ja kiekollisella pelaamisella. Kokemuksena se oli hieno, kun en ollut aiemmin arvokisoja urallani kokenut, hän lisää U18 MM-kisoja koskien.


Tehokas alkukausi on tuonut myös enemmän mediahuomiota. Kuva: Jiri Halttunen

Kemell on varauskelpoinen ensi vuoden NHL:n varaustilaisuudessa. Hänet on sijoitettu erilaisilla listoilla tällä hetkellä varsin korkealle, eikä 1. kierroksen varauskaan ole mahdottomuus. Varsinkaan, jos nykyinen maalitahti jatkuu lähellekään samanlaisena. Kemell ei kuitenkaan pohdi liikoja, vaan keskittyy laadukkaaseen arkeen ja asioihin, joihin hän voi itse vaikuttaa.

– En kauheasti näitä mieti, vaan keskityn enemmänkin pelaamiseen. Tavoite ja päämäärä NHL:ään pääseminen on totta kai, ja sitä kohti edetään. Mitä enemmän pääsen JYPissä tällä kaudella pelaamaan, niin sitä parempi. Voimaa ja yleisesti fysiikkapuolta pitäisi vielä kehittää eteenpäin. Jyväskylä on ollut hyvä paikka kehittyä, ja tulee sitä varmasti olemaan jatkossakin.


---
Julkaisija: Markus Viljanen