Antti Pihlström vahvistaa HPK:ta tulevalla kaudella

30.8.2021
Antti Pihlström vahvistaa HPK:ta tulevalla kaudella

Pihlström edusti HPK:ta edellisen kerran pronssikaudella 2006-07. (Kuva: Pekka Rautiainen)

Kansainvälisillä kentillä meritoitunut 36-vuotias Antti Pihlström on tehnyt yksivuotisen sopimuksen HPK:n kanssa. Samalla seura julkisti kolmevuotisen sopimuksen Petteri Nurmen kanssa.

Pihlström saapuu Hämeenlinnaan monen KHL:ssä vietetyn kauden jälkeen. Pihlström edusti viisi viimeisintä kautta Helsingin Jokereita ja viime kaudella hyökkääjä teki seuran väreissä 49 otteluun tehopisteet 5+2=7. Pihlström debytoi Liigassa kaudella 2003-04 edustaen Espoon Bluesia. Hyökkääjä siirtyi kaudeksi 2006-07 SaiPan kautta HPK:hon, jossa hän voitti kauden päätteeksi SM-pronssia. Hyvin Liigassa alkanut ura poiki sopimuksen Nashville Predatorsin NHL-joukkueeseen, jossa hän pääsi kahdella kaudella pelaamaan yhteensä 54 NHL-ottelua tehopisteillä 2+5=7.

Kaudeksi 2009-10 Pihlström palasi Eurooppaan ja Färjestadiin. Pihlström siirtyi kuitenkin jo keväällä takaisin Liigaan voittaen toisen SM-pronssinsa JYPin riveissä. Kausi 2010-11 oli Pihlströmille henkilökohtaisesti uran paras Liigassa, sillä hän teki JYPissä Eric Perrinin sekä Harri Pesosen rinnalla 59 otteluun tehopisteet 30+23=53. Kyseinen maalimäärä riitti lopulta maalipörssin sijalle kaksi Janne Lahden jälkeen. Marraskuussa 2011 Liigasta poistunut Pihlström on pelannut Liigassa yhteensä 360 ottelua tehopistein 80+96=176.

Pihlström siirtyi JYPistä KHL:ään, jossa mies viihtyi yli yhdeksän täyttä kautta yhteen putkeen Salavat Ufaa, CSKA Moskovaa ja Jokereita edustaen. KHL:ssä otteluita kertyi suomalaishyökkääjälle yhteensä 500 ja tehopisteitä näissä otteluissa syntyi yhteensä 91+69=160.

Upean uran jo tähän asti pelannut Pihlström tunnetaan parhaiten Suomen maajoukkueesta, jossa hän on ollut useasti valmentajan luottopelaaja sekä yleisön suosikki. Kultaleijona on edustanut Suomea kahdeksissa MM-kisoissa sekä vuoden 2014 olympialaisissa. Pihlström oli osa kevään 2011 MM-kultajoukkuetta, jonka lisäksi vyöllä on MM-hopea, MM-pronssi sekä olympiapronssi.

- Antti on luisteluvoimainen ja taklausvoimainen laituri, joka tuo joukkueeseen kokemusta ja tasapainottaa nyt meidän suunnitelmaamme peluuttamisesta. Keskustelimme ja meille aukeni, että Antilla on kova motivaatio näyttää, että hän pystyy pelaamaan myös erilaista roolia kuin parilla viime kaudella, jolloin hänen roolinsa rajoittui puolustavan hyökkääjän rooliin. Antti on monipuolinen pelaaja, jollaista meidän kokonaisuutemme tarvitsi ja hän antaa meille lisää mahdollisuuksia, kommentoi HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola.

Kokemuksen vastapainoksi HPK julkisti kiinnityksen tulevaisuutta silmällä pitäen. HPK:n valmistavien otteluiden vakiokokoonpanoon kuulunut 19-vuotias Petteri Nurmi on solminut kolmivuotisen pelaajasopimuksen HPK:n kanssa. Kaudelle 2020–2021 HPK:n U20-joukkueeseen Espoon Bluesista siirtynyt Nurmi on pelannut seitsemässä harjoitusottelussa tehden yhden maalin ja antaen yhden syöttöpisteen.

- Petteri on ottanut ison askeleen eteenpäin ja osoittanut, että osoittanut olevansa valmis pelaamaan Liiga-tasolla. Ollaan tyytyväisiä, että kehitys on ollut positiivinen ja pitkässä juoksussa hän on iso pala HPK:n tulevaisuutta.


---
Julkaisija: Henri Niemelä