Suomen mestaruutta juhlineet Setänen ja Liedes KooKoon paitaan

28.5.2021
Suomen mestaruutta juhlineet Setänen ja Liedes KooKoon paitaan

Oskari Setänen nähdään ensi kaudella KooKoon maalilla. (Kuva: Elmeri Elo)

KooKoon kokoonpano saa täydennystä Suomen mestaruuden voittaneesta Rauman Lukosta, kun Lukon päättyneen kauden 2020–2021 kapteeni Heikki Liedes ja maalivahti Oskari Setänen liittyvät kouvolalaisjoukkueeseen kaudelle 2021–2022.

28-vuotias Liedes on hämeenlinnalaislähtöinen hyökkääjä, jolta ei kokemusta puutu. Liedes toimi kapteenina päättyneellä kaudella Lukossa, jossa vietti neljä edellistä kautta. Liedes on edustanut urallaan myös Liigassa HPK:ta ja KalPaa ja Mestiksessä KeuPa HT:ta. Liedes viimeisteli päättyneellä kaudella runkosarjassa pisteet 6+11=17 60 ottelussa ja 11 playoffs-ottelussa pisteet 1+4=5.

– Liedeksen kokonaisvaltainen pelaaminen on kovalla tasolla ja hän tekee kaukalossa pelin pieniä voittavia asioita tinkimättömästi vaihdosta toiseen, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi KooKoon sivuilla.

– Johtaja, jonka tavat toimia arjessa ovat määräävä esimerkki koko joukkueelle.

27-vuotias Setänen on kymenlaaksolaisyleisölle tuttu kasvo kaudelta 2013–2014, kun Setänen torjui Mestiksen finaaleissa KooKoon finaalivastustaja Jukureiden paidassa. Setänen oli tuolloin siirtynyt siirtoajan reunalla lainalle Mikkeliin. Setänen on edustanut kolme edellistä kautta Liigassa Lukkoa, mutta hänet on nähty myös TPS:n tolppien välissä ja Mestiksessä TUTO Hockeyssa, RoKissa, SaPKossa ja KeuPa HT:ssa.

– Setänen on maalivahti, jonka fyysiset ominaisuudet ja pelin lukeminen tukevat hyvin voittavaa maalivahtipelaamista. Hänen peli-ideologiansa sopii myös hyvin yhteen maalivahtivalmentajamme Kari Lehtosen kanssa, joten edellytykset kehittyä jatkossa Liigan parhaaksi maalivahdiksi ovat erinomaiset, Kultanen päättää.


---
Julkaisija: Salttu Forsström