Onni Korkka ja Oliver Suni jatkavat Lukossa

28.5.2021
Onni Korkka ja Oliver Suni jatkavat Lukossa

Oliver Suni ja Onni Korkka nähdään myös ensi kaudella Lukossa. (Kuva: Elmeri Elo)

Lukko on tehnyt jatkosopimukset Onni Korkan ja Oliver Sunin kanssa.

Tammikuussa uransa ensimmäiset Liiga-minuutit pelannut Korkka jatkaa Lukossa kaksivuotisen sopimuksen turvin. Päättyneellä kaudella Korkka sai ripustaa kaksi SM-kultamitalia kaulaansa kasvattajaseuransa väreissä ja ensi kaudella 20-vuotiaan Korkan tavoite onkin vakiinnuttaa paikkansa pelaavassa kokoonpanossa.

Urheilujohtaja Kalle Sahlstedt on seurannut Korkan kehitystä tarkalla silmällä vuosien varrella. Liigatasolle riittäviä ominaisuuksia nuorukaiselta jo löytyy, kuten myöskin todellista potentiaalia nousta kovan luokan Liiga-pelaajaksi.

- Ilman muuta halusimme jatkaa Korkan sopimusta ja ulosmitata sitä, mitä hänessä on. Olemme tyytyväisiä, että Onni halusi jatkaa meillä ja meille oli päivänselvää, että haluamme jatkaa hänen kanssaan. Hänellä on hyvät raamit kiekkoilijaksi. Parhaat puolet ovat hyvä laukaus, oikein terävä rannekuti ja napakat, kovat ja tarkat syötöt. Kiekollinen peli on selkeästi oma vahvuus, Sahlstedt luettelee Lukon sivuilla.

- Kehityskohde on, kuten monilla nuorilla, puolustuspelaaminen sekä kiekollista että kiekotonta vastaan. Myös tylyys ja suoritusvarmuus illasta toiseen hyvällä tasolla pelaamiseen ovat asioita, joita Onnin tulee kehittää. Haluamme antaa mahdollisuuksia kehittyä ja menestyä, loppu on sitten pelaajasta kiinni. Kiekollinen pelaaminen, syöttäminen ja laukaus tulevat riittämään pomminvarmasti.

Oshawa Generalsin OHL-joukkueesta viime kaudella Lukon U20-joukkueeseen siirtynyt Oliver Suni on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen seuran kanssa. Loukkaantuminen päätti kempeleläislähtöisen hyökkääjän kauden jo 13 U20-ottelun jälkeen, mutta hänen potentiaalinsa ja taitonsa noteerattiin välittömästi urheilujohdossa.

- Sunissa on kokoa ja näköä. Hän on pelannut tehokkaita juniorivuosia, hän haistaa hyvin maalipaikat ja on korkean potentiaalin omaava pelaaja. Terävät ensimmäiset piirrot luistimilla, hyvä laukaus, oikein mielenkiintoinen seurattava koko raumalaiselle kiekkoyhteisölle, Sahlstedt luonnehtii seuran sivuilla.

- Nyt, kun meille tuli mahdollisuus pitää hänet kaksi seuraavaa vuotta, ilman muuta siihen tartuttiin. On kiva nähdä, minkälainen pelaaja hänestä kasvaa. Varmaan saa näyttöpaikkoja jo ennen kuin Liiga ja CHL starttaa.


---
Julkaisija: Salttu Forsström